Adventi barangolás Szlovéniában

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Szlovénia

Ami igazán emlékezetessé teszi az adventi élményt Ljubljanában az a díszkivilágítás, ami modern színeivel valóban egyedi, már-már mesés hangulatot varázsol a középkori belvárosi házak közé.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Ünnepi körutazás

Szállásleírás:

Kétágyas szoba, félpanzióval.


B&B belvárosi hotel

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1.nap Budapest- Ptuj- Ljubljana

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Utazás Szlovénia egyik legrégebbi városába. Ptuj, a város fölé magasodó X. században épült várával, belvárosának műemlékvédelem alatt álló gyönyörű expletive, az apró terekkel, kacskaringós utcákkal és a környező zöldellő hegyekkel csodás látványt nyújt az idelátogatóknak. Belvárosi sétánk alkalmával megtekintjük a város főterén a Szent György székesegyházat, a Várostornyot, mely eredetileg őrtorony volt, illetve az Orpheusz követ. Innen a fővárosba indulunk, Ljubljana látnivalóival ismerkedünk meg. Történelmi belváros, pezsgő életű egyetemi negyed, évszázados emlékek, parkok és folyópart, melynek jobb partján található a régi városrész, míg a bal partján az új városrész terül el. Siklóval jutunk fel az óváros fölé magasodó várhoz. Megtekintjük a barokk belvárost, a Ljubljanica partjára épült katedrálist, illetve a Tromostovje Hármas hidat. Gyertyagyújtás a főtéren. Este  szállás és vacsora.

2.nap Postojna-Predjama

Reggeli után ellátogatunk a Szlovén karszthegységbe. Megismerkedünk Predjama várával, amely egy 123 m magas sziklafal közepére épült, ahonnan gyönyörű kilátásban lehet részünk.  Majd megtekintjük a méltán világhírű Postojnai cseppkőbarlangot lisvasúttal és gyalogos túrával. Séta a cseppkövek világában magyar. Este visszatérünk Ljubljanába, ahol szabadprogram a hangulatos advent forgatagba. Majd szállás és vacsora.

3.nap Bledi-tó- Budapest

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és a híres  Bledi-tóhoz kirándulunk. Elvegyülhetünk és gyönyörködhetünk a monarchiabeli üdülőváros adventi hangulatában, majd ezt követően lehetőség lesz a középkori lovagvár megtekintésére, mely a tó fölé magasodik, és csodálatos kilátást nyújt a Triglav hegycsúcsra, mely az ország legmagasabb pontja.  Időjárás függvényében fakultatív program keretében hajókázás a Bledi tavon, megtekintjük a tó közepén lévő, piciny szigetecskén található IX. századi kegytemplomot, melyre 99 lépcsőfok meghódításával jutunk fel.. Szabadidőben kihagyhatatlan a híres bledi krémes, a Kremsnita megkóstolása! Innen hazaindulunk.

Ausztrián át utazva érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés minden költsége, 2 éjszaka szállás B&B 3*+ belvárosi Hotelben félpanzióval, 2 ágyas szobákban Ljubljanában, az idegenvezető

További költségek:
1. Útlemondási (storno) biztosítás 2% (Igény szerint, nem kötelező!) 1.400 Ft
2. Utasbiztosítás 3 napra (Igény szerint, nem kötelező!) felnőtteknek: 1.860 Ft
3. Múzeumbelépők költsége: 80 €

A részvételi díj nem tartalmazza: a további étkezéseket, belépőket, egyéb személyes kiadásokat

A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. A programok időrendi sorrendje változhat.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Az utazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges és védettségi igazolvány. Az utazás időjárástól függetlenül indul.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ.

Felszerelés: kis hátizsákot vagy táskát érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Decemberben az átlaghőmérséklet 0 fok körül van, érdemes magunkkal hozni meleg ruhát, téli kabátot, sálat-sapkát és kesztyűt, illetve meleg cipőt.

Felszállási lehetőségek:

 • Budapest, Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).
 • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)
 • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)
 • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (55 perc)
 • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)
 • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (80 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (100 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonkeresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (120 perc)
 • M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (140 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

 • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges

 • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges


A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak