Mininyaralás Szlovénia legszebb tájain 2023

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Szlovénia

Buszos kirándulásunk során Szlovénia legszebb tájain barangolunk. Az Alpok csodás hegyvonulatai lenyűgöző hátteret biztosítanak a smaragdzöld vagy éppen a kék ezer árnyalataiban ragyogó tavaknak. Szlovénia legszebb szurdokának felejthetetlen élménye, vagy éppen a bledi csónakázás örökre emlékezetes pillanat marad.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Csillagtúra jellegű körutazás

Szállásleírás:

2 éjszakai szállás 4* hotelben, wellness szolgáltatásokat, félpanziós ellátást (büfé jellegű reggeli és vacsora, a vacsora alatt korlátlan italfogyasztással – helyi italok) tartalmaz.


Mininyaralás Szlovénia legszebb tájain

Szállás: Hotel
Besorolás: 4*

Egyéb szolgáltatások:
4*, Hotel

Programleírás:

1.nap:
Találkozás az indulás napján 05:45-kor a Népligetben, a Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Indulás Budapestről 06:00 órakor. Folyamatos utazás Szlovéniában, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel. Első megállónk Ljubljana, ahol városnézés során felkeressük a szlovén főváros legérdekesebb látnivalóit (Prešeren-tér, Három híd, Vásárcsarnok, Szent Miklós-katedrális, Városháza, Ljubljanai vár), majd tovább utazás szállásunkra, ahol a szobák kiosztása után séta a Bohinj-i tó partján. Vacsora.

2. nap:
Reggeli után utazás a Postojnai cseppkőbarlanghoz, ahol megtekintjük a világ egyik legnagyobb, legszebb és leghíresebb cseppkőbarlangját. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 24 km, de a turisták előtt csak 5 km áll nyitva. Ebből 3,5 km kisvasúttal és 1,5 km pedig gyalog tehető meg. A barlangban 80-90%-os páratartalom és mindössze 8-10 °C fok van télen-nyáron. Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja. A fantasztikus cseppkőképződmények mellett számtalan állatfaj képviselőit is láthatjuk – kis szerencsével – a barlangban. 

Délután továbbutazunk a Vintgar-szurdokhoz. Szlovénia egyik legattraktívabb szurdoka döbbenetes sziklafalaival és a Radovna folyó türkizkék vizével kápráztatja el az ide látogató turistákat. A szurdok felett jól kiépített fapallókon, hidacskákon túrázunk és élvezzük a természet által kialakított meseszép szurdok látványát. Néhol zúgókon hull alá a patak, máshol csendesen folyik a medrében, hogy aztán a szurdok végén a 16 m magas Šum vízeséssel kápráztassa el a látogatót. Az út végén egy hídon át érünk el a úthoz, ahol több ízben lépcsőkön felfelé haladva kb. 20-30 perc alatt eljutunk  Blejska Dobrava faluba.

Kellemesen elfáradva térünk vissza szállásunkra. Vacsora.

3. nap:
Reggeli után kirándulást teszünk a hegyekkel körülvett, csodálatos szépségű Bledi-tóhoz. Először felkeressük a tó fölé magasodó várkastélyt, ahonnan lélegzetelállító látványban tárul elénk a tó és környéke, majd a tó partjáról plenkákkal, kizárólag a bledi tóra jellemző csónakokkal áthajózunk az aprócska Bledi-szigetre, ahol 99 lépcsőfok után egy csodatévő kegytemplomot és harangtornyot tekinthetünk meg. 

Kora délután indulunk haza Budapestre, érkezés az esti órákban.

A programok sorrendje változhat. Az út minden korosztály számára ajánlott és az aktuális időjárástól függetlenül indul.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, 2 éjszakai szállást 4* hotelben, wellness szolgáltatásokat, félpanziós ellátást (büfé jellegű reggeli és vacsora, a vacsora alatt korlátlan italfogyasztással – helyi italok), a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, a fentiekben jelzetteken felüli étkezést és italfogyasztást, a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy: Idegenforgalmi adó: 5,50 Euro/fő

Kirándulások: 

 • Postojnai cseppkőbarlang (+ audioguide): felnőtt: 30 Euro/fő, diák: 16-25 éves korig (diákigazolvánnyal) 25 Euro/fő, gyermek 15 éves korig: 20 Euro/fő
 • Vintgar-szurdok: felnőtt 15 Euro/fő, nyugdíjas és diák 10 Euro/fő, gyermek 6-15 éves korig 5 Euro; 
 • Bled: vár, pletnázás, belépő a sziget templomba: felnőtt: 45 Euró/fő, gyermek 6-18 éves korig: 40 Euro/fő, 

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. A feltüntetett árak nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg befizetésének sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek honlapunkon a SÚGÓ menüpont alatt legördítve.

Felszállási lehetőségek:

 • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+20 perc)
 • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)
 • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (+55 perc)
 • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)
 • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (+80 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (+100 perc)
 • M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (+120 perc)
 • M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (+140 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken, és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra! 

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!


Felszerelés: 

Fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan cipő, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók), egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé, müzli szelet, személyenként min. 1,5-2 liter folyadék. 

Egyéb utazások alkalmával is ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.


Módosítási díjak: 

dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges

névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit. Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak