A Schlosshof kastély és Pozsony városlátogatás

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Ausztria

A fenséges Schlosshof Ausztria legnagyobb vidéki kastélya, Európa legszebb barokk épületegyüttesei közé tartozik. Savoyai Jenő herceg nyári rezidenciája a csodálatos barokk kerttel lenyűgöző látványosság.

Pozsony főleg barokk kori műemléképületekben gazdag és jelentős magyar történelmi múlttal és emlékekkel rendelkező szlovák főváros igazi Európai nagyvárossá nőtte ki magát az elmúlt években. A látnivalókban gazdag városban számos étterem, kávézó, park várja a kikapcsolódni vágyókat.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Túrázás

Szállásleírás:

Programleírás:

Találkozás 06:15 órakor

Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben)

, majd 06:30-kor utazás rövid pihenővel a Pozsonyba. Egy alkalommal tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

Útközben az első állomásunk az ausztriai Schlosshof, mely Bécstől 50, Pozsonytól mintegy 30 km-re fekszik. Savoyai Jenő nyári rezidenciájaként, vadászkastélyaként szolgált ez a Császári Ünnepi Kastély, mely egy 50 hektáros területen fekszik. HIldebrandt építész alkotása építésének idején, a 18. sz. elején, a barokk építészet egyik legimpozánsabb darabja volt Európában. Nem csak a főépület és gazdasági épületek lenyűgözőek, hanem a csodálatos teraszos megoldással épült kert is magára vonja a figyelmet.

Ezután folytatjuk utunkat Pozsonyba. A hamisítatlan közép-európai hangulatot árasztó, igazi turistacsalogató pozsonyi történelmi belváros egyre népszerűbb utazási célpont. Számos múzeum, galéria várja a kultúrát kedvelőket, a sétálóövezetben vendéglátóhelyek csalogatják az idelátogatókat. Aki a történelmi és művészeti hagyományokat kedveli, helyi idegenvezetőnkkel részt vehet egy fakultatív gyalogos városnézésen, különös tekintettel a magyar emlékekre. Aki nem szeretne ezen részt venni, ellátogathat az állatkertbe, vagy bebarangolhatja a várost.

A városnézés után szabadprogram, majd 18 órakor elérkezik a hazaindulás. Budapestre az esti órákban érkezünk.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy:

Belépő: Schlosshof: felnőtteknek 18 Euro/fő, gyermek 12 Euro/fő. Pozsony városnézés: 5 Euro/fő.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán.

A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb).

A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Kérhető fix, Ön által kiválasztott ülőhely a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is).

Minimum létszám: 35 fő

Felszállási lehetőségek:

Budapest, Népliget, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)

M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő (+ 50 perc)

M1-es autópálya,(Tata) Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő (+65 perc)

M1-es autópálya, (Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő (+80 perc)

M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő (+90 perc)

M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő (120 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Felszerelés:

Túraprogramjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan túracipő/túrabakancs, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók), egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé, műzliszelet, személyenként min. 1,5-2 liter folyadék.

Egyéb utazások alkalmával is ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges

névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak