Mininyaralás a hegyek között: hosszú hétvége a Tátrában

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Szlovákia

Buszos hosszú hétvégénk során megnézzük Észak-Szlovákia legszebb részeit: Poprád, Ótátrafüred, Dobsina.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Csillagtúra jellegű körutazás

Szállásleírás:

3 csillagos szálloda Poprád belvárosában, a tátrai villamos poprádi kiindulópontjától 2 perc a szállodától.

Szobák :  2 és 3 ágyas

Szobák  felszereltsége: plazma TV, WIFI, telefon, zuhanyozó, WC
A szállodában szigorúan tilos a dohányzás , csak emeletenként a kijelölt dohányzó erkélyeken

Étterem: 120 fős, svédasztalos reggeli, diétás étkezés lehetséges, de csak előzetes egyeztetés szerint.
Vacsora  2 fogásos :   leves főétel + saláta bár, kompótok

Szauna:  7 EUR / fő / alkalom


Poprád, 3*-os hotel

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap
A program korán reggel 06:00 órakor indul, találkozó 05:45-kor a Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Útközben tartunk egy rövid pihenőt, majd megérkezünk programunk első állomására, Sztrecsnóba utazunk. A Vág folyó mellett fekvő városban először felkeressük a várat, ahová jó néhány lépcső vezet fel. A vár egy meredek mészkőszirten magasodik, még több évszázad után is szemet kápráztató erődítmény. Történetében szerelmi szál is fellelhető, egy boldogtalan szerelemről tanúskodik. Wesselényi Ferenc felesége, Bosnyák Zsófia volt a boldogtalan, aki belehalt a férje hűtlensége miatt érzett bánatba. Lélegzetelállító kilátás nyílik a várból az alatta kanyargó Vár folyóra, a Kis-Fátra hegyvonulatára, Zsolna városára… 
A várlátogatás után lesétálunk a folyóhoz, és tutajra szállunk. A vág folyóról megcsodálhatjuk ismét a várat és a különleges tutajon különleges élmény vár bennünket, amint a Sztrecsnó-szoroson áthajózunk. A mintegy 7 kilométernyi szakaszt kb. 50-70 perc alatt tesszük meg, miközben élvezhetjük a panorámát és figyelhetjük a tutajosok munkáját.
A program után tovább indulunk Poprádra, és elfoglaljuk szállásunkat, elfogyasztjuk vacsoránkat.

2. nap
Ezen a napon szabad program vagy egy izgalmas fakultatív kirándulási lehetőség áll rendelkezésre. A szabad program során felkereshetik a városban található Aqua City Parkot 13 szabadtéri és fedett medencével, csúszdákkal, látnivalókkal és wellness-központtal.

A fakultatív kirándulás során Ótátrafüredre utazunk, ahol siklóval jutunk fel a hegyre, majd innen elsétálunk a Tarpataki-vízeséshez, amely szintén különleges látványt nyújt a csodás tátrai erdőben haladva. A zöld turistajelzést követve eljutunk a Bilík-menedékházhoz (Bilíková chata, 1255 m), majd az erdőben szerpentinezve ereszkedünk le a Hosszú-vízesés melletti elágazásig (1210 m). Megtekintjük a hosszú-vízesést (Dlhý vodopád). Itt kezdődik a méltán népszerű Tarpataki-vízesések láncolata. Innen felfelé egymást követik a Rainer-rét (Starolesnianksa poľana) közelében Tarpatakká (Studený potok) egyesült Kis- és Nagy-Tar-patak szebbnél-szebb vízesései. A Hosszú-vízesést magunk mögött hagyva, az itteni legszebb vízesésként számon tartott Nagy-vízesés (Veľký vodopád, 1240 m) következik. A Nagy-vízeséstől továbbhaladva hamarosan a két sziklafal közé szorult Kis-vízesés (Malý vodopád) következik, majd a vízeséseket magunk mögött hagyva hamarosan megérkezünk a Rainer-réten álló a Rainer-kunyhóhoz (Rainerova chata, 1301 m), amely a Tátra legrégebben (1865-ben) épült, ma is álló menedékháza. A mára nagyrészt kiszáradt fákkal szegélyezett tisztás északnyugati sarkán lévő útelágazástól észak felé indulva pár perc múlva átmegyünk a Nagy-Tar-patak (Veľký Studený potok) hídján, és egy sziklás ösvényen érkezünk meg a Kis-Tarpataki-völgyből érkező Kis-Tar-patak (Malý Studený potok) két hatalmas sziklatömb között lezúduló Óriás-vízeséséhez (Obrovský vodopád, 1340 m). Innen megyünk vissza a Rainer-rét feletti elágazásig (1304 m), ahonnan kb. 20 perc alatt juthatunk vissza a kiindulópontra, majd a siklóval jutunk le a városba.
Minimum létszám 15 fő. Egyéb költség: sikló: 12 Euro/fő.

A program után visszatérünk szállásunkra. A délután további részében szabad program, amikor izmainkat ellazíthatjuk az Aqua City Poprad Parkban.

3. nap
Reggeli után a Dobsinai-jégbarlang felé vesszük utunkat, mely 2000 óta az UNESCO világörökség részét képezi. A barlangot a Gölnic folyó alakította ki és szerencsés véletlenek folytán jött létre 5-7500 évvel ezelőtt a ma is látható jégbarlang. Állandó belső hőmérséklete 0 fok körül van, így ide nyáron is érdemes meleg ruhát hozni. A barlanghoz közepesen meredek, erdei út vezet. Az utat kb. 30-40 perc alatt tesszük meg.
A természeti szépségek után kulturális szépségek következnek. Meglátogatjuk a Betléri Andrássy-kastélyt helyi vezetővel. A kastély az ország zivataros történelme ellenére is megőrizte eredeti berendezését, így ma Szlovákia egyik legszebb és legérdekesebb kulturális látnivalója. 1994-ben Europa Nostra díjjal jutalmazták.
A nap további részében sétálgathatunk a kastélykertben, megpihenhetünk a kis tó partján, majd a délutáni órákban indulunk vissza Budapestre.

Hazaérkezés az esti órákban.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szállást 2 éjszakára hotel***-ben, a félpanziós ellátást (büféreggeli és 2 fogásos vacsora salátabárral), a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, a biztosítást, a fakultatív program árát, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Elhelyezés: Poprádon, hotel***-ben, kétágyas, egyszerű berendezésű, TV-vel, telefonnal, wifi-vel felszerelt fürdőszobás szobákban. A hotelben étterem, többféle szauna és masszázs is rendelkezésre áll.

Utazás: autóbusszal

Pénzügy: Sztrecsnó: belépő vár helyi idegenvezetővel 8 Euro/fő, tutajozás árát később adjuk meg. Aqua City Poprad: egész napos belépő: 24 Euro/fő, délutáni (16 óra után 3 órás) belépő: 21 Euro/fő, Dobsinai jégbarlang: 8 Euro/fő, Betléri kastély: 8 Euro/fő. (a belépők ára 2020. évi adat)

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.

Minimum létszám: 35 fő

Felszerelés: Túraprogramjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között, barlangokban lehet picit hűvösebb, vízhatlan túracipő/túrabakancs, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók), egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé, müzli szelet, személyenként min. 1,5-2 liter folyadék.
Egyéb utazások alkalmával is ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

  • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

Az utazás az időjárástól függetlenül indul.

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Fakultatív programok
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak