Mininyaralás a hegyek között: hosszú hétvége a Tátrában

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Szlovákia

Buszos hosszú hétvégénk során megnézzük Észak-Szlovákia legszebb részeit: Poprád, Ótátrafüred, Dobsina.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Csillagtúra jellegű körutazás

Szállásleírás:

3 csillagos szálloda Poprád belvárosában, a tátrai villamos poprádi kiindulópontjától 2 perc a szállodától.

Szobák :  2 és 3 ágyas

Szobák  felszereltsége: plazma TV, WIFI, telefon, zuhanyozó, WC
A szállodában szigorúan tilos a dohányzás , csak emeletenként a kijelölt dohányzó erkélyeken

Étterem: 120 fős, svédasztalos reggeli, diétás étkezés lehetséges, de csak előzetes egyeztetés szerint.
Vacsora  2 fogásos :   leves főétel + saláta bár, kompótok

Szauna:  7 EUR / fő / alkalom


Poprád, 3*-os hotel

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap
A program korán reggel 06:00 órakor indul, találkozó 05:45-kor a Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Útközben tartunk egy rövid pihenőt, majd megérkezünk programunk első állomására, Sztrecsnóba utazunk. A Vág folyó mellett fekvő városban először felkeressük a várat, ahová jó néhány lépcső vezet fel. A vár egy meredek mészkőszirten magasodik, még több évszázad után is szemet kápráztató erődítmény. Történetében szerelmi szál is fellelhető, egy boldogtalan szerelemről tanúskodik. Wesselényi Ferenc felesége, Bosnyák Zsófia volt a boldogtalan, aki belehalt a férje hűtlensége miatt érzett bánatba. Lélegzetelállító kilátás nyílik a várból az alatta kanyargó Vár folyóra, a Kis-Fátra hegyvonulatára, Zsolna városára… 
A várlátogatás után lesétálunk a folyóhoz, és tutajra szállunk. A vág folyóról megcsodálhatjuk ismét a várat és a különleges tutajon különleges élmény vár bennünket, amint a Sztrecsnó-szoroson áthajózunk. A mintegy 7 kilométernyi szakaszt kb. 50-70 perc alatt tesszük meg, miközben élvezhetjük a panorámát és figyelhetjük a tutajosok munkáját.
A program után tovább indulunk Poprádra, és elfoglaljuk szállásunkat, elfogyasztjuk vacsoránkat.

2. nap
Ezen a napon szabad program vagy egy izgalmas fakultatív kirándulási lehetőség áll rendelkezésre. A szabad program során felkereshetik a városban található Aqua City Parkot 13 szabadtéri és fedett medencével, csúszdákkal, látnivalókkal és wellness-központtal.

A fakultatív kirándulás során Ótátrafüredre utazunk, ahol siklóval jutunk fel a hegyre, majd innen elsétálunk a Tarpataki-vízeséshez, amely szintén különleges látványt nyújt a csodás tátrai erdőben haladva. A zöld turistajelzést követve eljutunk a Bilík-menedékházhoz (Bilíková chata, 1255 m), majd az erdőben szerpentinezve ereszkedünk le a Hosszú-vízesés melletti elágazásig (1210 m). Megtekintjük a hosszú-vízesést (Dlhý vodopád). Itt kezdődik a méltán népszerű Tarpataki-vízesések láncolata. Innen felfelé egymást követik a Rainer-rét (Starolesnianksa poľana) közelében Tarpatakká (Studený potok) egyesült Kis- és Nagy-Tar-patak szebbnél-szebb vízesései. A Hosszú-vízesést magunk mögött hagyva, az itteni legszebb vízesésként számon tartott Nagy-vízesés (Veľký vodopád, 1240 m) következik. A Nagy-vízeséstől továbbhaladva hamarosan a két sziklafal közé szorult Kis-vízesés (Malý vodopád) következik, majd a vízeséseket magunk mögött hagyva hamarosan megérkezünk a Rainer-réten álló a Rainer-kunyhóhoz (Rainerova chata, 1301 m), amely a Tátra legrégebben (1865-ben) épült, ma is álló menedékháza. A mára nagyrészt kiszáradt fákkal szegélyezett tisztás északnyugati sarkán lévő útelágazástól észak felé indulva pár perc múlva átmegyünk a Nagy-Tar-patak (Veľký Studený potok) hídján, és egy sziklás ösvényen érkezünk meg a Kis-Tarpataki-völgyből érkező Kis-Tar-patak (Malý Studený potok) két hatalmas sziklatömb között lezúduló Óriás-vízeséséhez (Obrovský vodopád, 1340 m). Innen megyünk vissza a Rainer-rét feletti elágazásig (1304 m), ahonnan kb. 20 perc alatt juthatunk vissza a kiindulópontra, majd a siklóval jutunk le a városba.
Minimum létszám 15 fő. Egyéb költség: sikló: 12 Euro/fő.

A program után visszatérünk szállásunkra. A délután további részében szabad program, amikor izmainkat ellazíthatjuk az Aqua City Poprad Parkban.

3. nap
Reggeli után a Dobsinai-jégbarlang felé vesszük utunkat, mely 2000 óta az UNESCO világörökség részét képezi. A barlangot a Gölnic folyó alakította ki és szerencsés véletlenek folytán jött létre 5-7500 évvel ezelőtt a ma is látható jégbarlang. Állandó belső hőmérséklete 0 fok körül van, így ide nyáron is érdemes meleg ruhát hozni. A barlanghoz közepesen meredek, erdei út vezet. Az utat kb. 30-40 perc alatt tesszük meg.
A természeti szépségek után kulturális szépségek következnek. Meglátogatjuk a Betléri Andrássy-kastélyt helyi vezetővel. A kastély az ország zivataros történelme ellenére is megőrizte eredeti berendezését, így ma Szlovákia egyik legszebb és legérdekesebb kulturális látnivalója. 1994-ben Europa Nostra díjjal jutalmazták.
A nap további részében sétálgathatunk a kastélykertben, megpihenhetünk a kis tó partján, majd a délutáni órákban indulunk vissza Budapestre.

Hazaérkezés az esti órákban.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szállást 2 éjszakára hotel***-ben, a félpanziós ellátást (büféreggeli és 2 fogásos vacsora salátabárral), a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, a biztosítást, a fakultatív program árát, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Elhelyezés: Poprádon, hotel***-ben, kétágyas, egyszerű berendezésű, TV-vel, telefonnal, wifi-vel felszerelt fürdőszobás szobákban. A hotelben étterem, többféle szauna és masszázs is rendelkezésre áll.

Utazás: autóbusszal

Pénzügy: Sztrecsnó: belépő vár helyi idegenvezetővel 8 Euro/fő, tutajozás árát később adjuk meg. Aqua City Poprad: egész napos belépő: 24 Euro/fő, délutáni (16 óra után 3 órás) belépő: 21 Euro/fő, Dobsinai jégbarlang: 8 Euro/fő, Betléri kastély: 8 Euro/fő. (a belépők ára 2020. évi adat)

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.

Minimum létszám: 35 fő

Felszerelés: Túraprogramjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között, barlangokban lehet picit hűvösebb, vízhatlan túracipő/túrabakancs, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók), egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé, müzli szelet, személyenként min. 1,5-2 liter folyadék.
Egyéb utazások alkalmával is ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

  • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

Az utazás az időjárástól függetlenül indul.

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Fakultatív programok
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak