Gyömbér csúcstúra

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Szlovákia

Mai napunkon az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsát, azaz a Gyömbér 2043 méteres csúcsát hódítjuk meg. Fantasztikus hegyi környezet és lélegzetelállító panoráma vár bennünket...

Mai napunkon az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsát, azaz a Gyömbér 2043 méteres csúcsát hódítjuk meg. Fantasztikus hegyi környezet és lélegzetelállító panoráma vár bennünket…

 

 

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Túrázás

Szállásleírás:


Gyömbér-csúcs, Szállás nélkül

Szállás: Autóbusz

Egyéb szolgáltatások:
Autóbusz

Programleírás:

1. nap: Budapest, Trangoska, Stefanika, Gyömbér-csúcs (2043 m), Budapest
Korán reggel 05.15-kor indulunk Budapestről. Találkozó 05.00-kor Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben) . A délelőtti órákban érkezünk meg az Alacsony-Tátrába, a Trangoska parkolóba, ahonnan elindulunk az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsa felé. Bakancsaink kezdetben erdei ösvényen visznek bennünket, majd az erdei részt elhagyva egy hosszabb és nagyobb kaptató következik. Miután ezt leküzdöttük felérünk nyeregbe, ahonnan már jól látni a Stefanika menedékházat. A ház előtt azonban a csúcs felé veszük az irányt. Innen már egészen káprázatos panoráma tárul elénk, tiszta idő esetén a Magas-Tátra vadregényes csúcsai egészen fantasztikusan látszódnak. Miután elkészítettük a csúcsfotóinkat a Stefanika menedékházban tartunk pihenőt, a már jól ismert útvonalon visszatérünk az autóbuszunkhoz és megkezdjük a haza utazást. Budapestre várhatóan a késő esti/éjszakai órákban érkezünk.

Túratáv: 7 kilométer, szint: 950 méter fel/le, nehézség: gyakorlott túrázókat várunk. Időjárás: hűvösebb időre számíthatunk a hazai időjáráshoz képest. Érdemes magunkkal hozni pulóvert, illetve esőkabátot még nyáron is!
Felszerelés: kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra és a túrára. Réteges meleg öltözet szükséges. Túracipő vagy bakancs ajánlott!

FONTOS INFORMÁCIÓK:
A részvételi díj nem visszatéríthető! Dátummódosítás díja a foglalást követően: 2.500 Ft/fő (+ a különbözet, ha van a két utazás között), maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges. Névmódosítás díja, illetve felszállás helyének módosítása a foglalást követően: 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges. Fix ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1 000 Ft/fő Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1 500 Ft/ fő Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak