Síelés Donovalyban vagy Chopokon

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Szlovákia

A hangulatos, gyönyörű környezetben található szlovákiai síparadicsom pár órára (csupán 200 kilométerre) található Budapesttől. A hófedte hegycsúcsokkal körbezárt völgyben fekvő síparadicsom előnye, hogy a füves lejtőknek köszönhetően már viszonylag kevés hó esetén is kiválóan alkalmas a síelésre. Látogassanak el velünk ebbe a csodás üdülőközpontba és töltsenek el egy fantasztikus, síeléssel teli napot az Alacsony-Tátra déli oldalán található Donovalyban.

A legnagyobb összefüggő pályarendszerével rendelkező Jasná, Szlovákia 5 csillagosra értékelt sí központja. A síterep az Alacsony-Tátra központi részén fekszik, 2024 méter magas csúcsához, ahol Chopok észak és dél pályarendszere találkozik kiskabinos lifttel juthatunk fel. Szép idő esetén innen pazar kilátás tárul elénk a Magas-Tátra havas hegycsúcsaira.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Sportolás

Szállásleírás:


Szállás nélkül, Donovaly

Szállás: Autóbusz

Egyéb szolgáltatások:
Autóbusz

Programleírás:

Program:

Találkozó 05:00-kor

Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben)

, a Budavár Tours feliratú busznál. Bepakolás után indulás 05:30-kor Budapestről. Várhatóan kora délelőtt 9 óra körül érkezünk a Donovaly sí központba.

A sí központban a pályák hozza összesen 11 kilométer, ahol 16 felvonó működik. A síterep mindkét oldalán új liftek létesültek, a Zahradiste oldalon a 4-üléses Bully Expressz áll a síelők rendelkezésére. A Nova-Hola hegycsúcsra hatszemélyes ülőkék és a kabinok ugyanazon a drótkötélen egymás után haladnak, így a síelők eldönthetik, milyen módon akarnak feljutni a hegyre.

Donovaly jelenleg egyike a legnagyobb Szlovákiai sí központoknak, ahol ma már minden megtalálható, ami a síeléshez és a pihenéshez szükséges. Donovaly nemcsak az alpesi sízők, hanem a sífutók paradicsoma is. A kezelt sífutópályák hossza több mint 30 km.

Innen tovább megy a busz Chopokra. A busz visszaindulásig itt tartózkodik, tehát Donovalyban napközben nem elérhető.

Chopokon a Srdiecko szállótól egy kétsebességes (az állomásoknál lelassuló) négyüléses lift szállítja az utasokat a Kosodrevina szállóhoz, 1450 méteres magasságba. Innen az új kiskabinos lifttel, vagy két egymást követő tányéros lifttel juthatunk fel végül a Chopok 2024 méter magas csúcsához, ahol Chopok észak és dél pályarendszere találkozik. Szép idő esetén innen pazar kilátás tárul elénk a Magas-Tátra havas hegycsúcsaira. A jelzés szerint innen 2 fekete és 1 piros meredekségű pályán áll a síelők rendelkezésére, azonban a valóságban nincsenek kijelölt pályák, kb. 1-1,5 km-es szélességben ott csúszhatunk le, ahol csak a kedvünk tartja.

Jelenleg két modern hatüléses Dopplemayr lift, három négyüléses, egy kétüléses, egy kiskabinos, egy új sikló, egy hipermodern "funitel" (dupla acélsodronyos) típusú kabinos és 10 hagyományos felvonó működik csúcsidőben. Az ország leghosszabb pályarendszerét folyamatosan karbantartják, a 45 km-es pályarendszer több, mint felét mintegy 400 db hóágyú látja el mesterséges hóval.

A déli Chopok síterepét csak közepes vagy még inkább haladó síelőknek ajánljuk, mivel a sípályák nagy része kezeletlen. A sí központ kiváló terepadottságokkal rendelkezik, az igazi kihívást jelentő meredek pályák jellemzők. A lesiklópályák tengerszint feletti magassága 1080-2000 méter. Ez Szlovákia egyik leghóbiztosabb terepe, a felső pályái egészen áprilisig síelhetőek. A déli oldalon összesen 8 felvonó üzemel, ebből 1 kabinos, 1 libegő és 6 húzólift.

Kezdőknek alkalmas lejtőt csak a Kosodrevina szálló alatti 400 méteres sípályaszakaszon találhatunk, emellett egy tányéros felvonó üzemel.

Síterep adatok:

Donovaly:

Magasság: 914 - 1361 m

Szintkülönbség: 447 m

Sípályák hossza: 11 km

Liftek száma: 16

Chopok:

Magasság: 943 - 2004 m

Szintkülönbség: 1061 m

Sípályák hossza: 45.7 km

Liftek száma: 26

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést és a biztosítást, valamint az 1 500 Ft/fő regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy: Síközpontok árai tájékozató jelleggel:

Donovaly:

Felnőtt 1 napos jegy (7 óra): 29 EUR

Junior / Nyugdíjas 1 napos jegy (7 óra): 23 Euro (un. 13-18 év közötti korosztály és a nyugdíjas személyek)

Gyermek 1 napos jegy (7 óra): 20 Euro (12 éves korig)

Chopok:

Felnőtt: 1 napos jegy helyszínen: januárban 43 Euro; februárban 50 Euro

Felnőtt: 1 napos jegy online: januárban 27 Euro; februárban 32 Euro

Junior: 12 évnél idősebb személyek a 18. életévük betöltése előtti napig és az ISIC, ITIC, EURO26, GO26 kártyák tulajdonosai. A jogosultság igazolására szükséges a személyazonossági igazolvány (15 éves korig az egészségbiztosítási kártya), vagy az ISIC, ITIC, EURO26, GO26 kártya felmutatása.

1 napos jegy helyszínen: januárban 34 Euro; februárban 40 Euro

1 napos jegy online: januárban 22 Euro; februárban 26 Euro

Gyermek: 1 napos jegy kb. 27 EUR (6 évnél idősebb személyek a 12. életévük betöltése előtti napig. A jogosultság igazolására szükséges a gyermek egészségbiztosítási kártyájának a felmutatása)

1 napos jegy helyszínen: januárban 30 Euro; februárban 35 Euro

1 napos jegy online: januárban 19 Euro; februárban 22 Euro

Szenior: jegyre 60 évnél idősebb személy jogosult. A jogosultságot a „Szenior” Jegyre a kor igazolására szükséges felmutatni a személyazonossági igazolványt.

1 napos jegy helyszínen: januárban 34 Euro; februárban 40 Euro

1 napos jegy online: januárban 22 Euro; februárban 26 Euro

A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 2.000 Ft/fő.

Minimum létszám: 35 fő

Felszerelés:

Mivel egy napos sí utazásról van szó, ajánlatos sí ruhában jönni, vagy csak a buszon lehet csak átöltözni.

A napközben nem szükséges dolgok a buszban hagyhatók.

Célszerű kis hátizsákot hozni a síeléshez.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges

névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak