Csúcstúra a Magas-Tátrában

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Szlovákia

Egynapos túránk során lenyűgöző környezetben kirándulunk a Magas-Tátra vadregényes ösvényein. A Csorbai-tó partjáról indulunk, célunk az Elülső-Szoliszkó 2117 méter magasságban fekvő csúcsa.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Túrázás

Szállásleírás:


Csorba-tó, szállás nélkül

Szállás: Autóbusz

Egyéb szolgáltatások:
Autóbusz

Programleírás:

1. nap: Budapest, Csorbai-tó, Elülső-Szoliszkó (2117 méter), Csorbai-tó, Budapest

Korán reggel 05.15-kor indulunk Budapestről. Találkozó 05.00-kor

Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben)

. Folyamatos utazás következik Szlovákián keresztül, majd a délelőtti órákban érkezünk a Magas-Tátra egyik ikonikus tavához a Csorbai-tóhoz.

Kezdetben a tó mellett haladunk, majd a túraösvényünk egyre vadregényesebb lesz. Jobbra tőlünk a Magas-Tátra vad vonulatait látjuk, míg balra az Alacsony-Tátra vonalai tűnnek föl. Kisebb elágazáshoz érve, az ösvényünk emelkedésbe kezd, mely folyamatos erőfeszítésre késztet bennünket. A fáradozások eredménye, hogy elsőnek a törpefenyvesek, majd a szikla táblák birodalmába lépünk. Túránk azonban még nem ér itt véget, hiszen a Szoliszkó menedékház (1840 méter) érintésével kezdődnek a “hegymászó” kalandjaink. Erősen meredek, sziklás terepen haladunk felfele egészen a 2117 méteren fekvő Elülső-Szoliszkó csúcsáig. A csúcsról nagyszerű panoráma nyílik a Krivánra, a Szoliszkó-gerincre, valamint a Malompataki-völgyre is. Hosszabb pihenőnket a már megtekintett (kívülről) Szoliszkó menedékháznál töltjük, majd a négyüléses felvonóval leereszkedünk a Csorbai-tó partjára. Itt még, ha időnk engedi lesz időnk egy kis sétára, vagy pihenésre. Hazautazásunk a délutáni órákban kezdjük meg, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk (22-23 óra).

Túratáv: 9 kilométer, szint: 770 méter, menetidő: 5-6 óra.

Nehézség: Közepesen erős túra, mindenképpen tapasztalt, sportos túrázókat várunk. Ha a Medve-szurdok túránk könnyen teljesítetted, akkor itt a helyed köztünk! :)

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

 

Az alapár nem tartalmazza: az étkezést, a felvonó árát, a biztosítást és a foglalási/regisztrációs díjat.

 

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

 

Korhatár: 14 éves kortól ajánlott a túra. Sportos erőnléttel teljesíthető túrázás. Sportcipő, túrabakancs ajánlott!

 

Időjárás: tavasszal és nyáron is hűvösebb időre számíthatunk a hazai időjáráshoz képest. Érdemes magunkkal hozni pulóvert, illetve esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatóak.

 

Felszerelés: kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra és a túrára.

 

Étkezés: Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. A menedék-háznál lehet vásárolni hideg-meleg ételeket, italokat.

 

Pénzügy: Ajánlott költőpénz (élelmiszerre és italokra) kb.15-20 euró. Felvonó ára: kb. 11 euró.

 

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheted.

 

 

 

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő.

Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.

Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

A programok időrendi sorrendje változhat.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak