Nyaralás Montenegróban

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

160 400 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Hotel
Utazás: autóbusszal

Nyaralás Montenegróban

Nyaralás Montenegróban

Az ár nem tartalmazza:

Utasbiztosítás, Útlemondási biztosítás, Fakultatív programok

Az ár tartalmazza:

Utazás busszal, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető

Fekvese:

1. nap: Budapest-Zlatibor-Nova Varoš
Kora reggeli találkozó Budapesten, majd megkezdjük utazásunkat a Fekete hegyek országába. A 2006-ban függetlenné vált Montenegró, Európa egyik legfiatalabb állama, mely számtalan élményt kínál a látogatóknak. Egy látnivalókban és kellemes tengerparti pihenésben gazdag utazás vár ránk a hét folyamán. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel a szerbiai szállásra, miközben bepillantunk Zlatibor városka központjába. Szerbia turizmusának kiemelt helyszíne a fenyvesekkel körülvett tó, mely köré épültek a pihenőházak és szállodák. De van itt sífelvonó, szanatórium és helyi termékek piaca is, ahol mindenféle ínyencséget kínálnak. Utunkat mesés tájon folytatjuk, a híres Zlatar hegység irányába. A fenyvesek őrt állnak a szerb-montenegrói határ közelében és a pihenéshez szükséges csendet és kiváló, tiszta levegőt biztosítják. Esti érkezés Nova Varošba, mely Szerbia délnyugati részén fekszik, mintegy 230 km-re Belgrádtól, 1000 m tengerszint feletti magasságban, a Zlatar hegy északi lejtőin. 

2. nap: Djurdjevica Tara-Kotori öböl-Budva
Reggeli után folytatjuk utunkat, Montenegró legszebb vidéke felé, ahol útközben megtekintjük a Tara hidat, mely 1938 és 40 között épült. A Tara-Kanyon Európa leghosszabb kanyonja (78 km), mélysége eléri az 1300 métert is. A kanyon a Durmitor Nemzeti Parkban található, amely az UNESCO listáján, mint a Világörökség része szerepel. Az ország leghosszabb folyójának, a Tarának lenyűgöző szurdokvölgye Montenegró szíve. Fotószünetünk után folytatjuk az utunkat a szállásra. A Kotori riviérát varázslatos természet veszi körül, bármely tája az Adria legszebb üdülőhelyeihez tartozik. A tengerből kiemelkedő sziklafalak, és a világos homok látványát a gazdag vegetáció teszi még lenyűgözőbbé. A képeslapba illő táj legszebb gyöngyszeme a Kotori-öböl két kis szigete, amely azonnal szemebe tűnik. Mint egy térkép fekszik előttünk az egész fjord, lenyűgöző látvány az Orjen szerpentineiről. A kisebb-nagyobb települések sajátos mediterrán építészetükkel illeszkednek a lélegzetelállítóan szép tájba. Délutáni órákban a szállás elfoglalása. Szabadidő, pihenés a tengerparton.

3. nap: Szabadprogram-Budva
Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Vacsora után esti városnézés Budva hangulatos óvárosában (Stari Grad),  mely egy félszigetre épült, és itt található a luxus-jachtkikötő.(, a Marina is- Ez hr kifejezés, ők nem használják). A montenegrói tengerpart fővárosa, az Adria egyik legrégebbi települése. Séta a falakkal körülvett óvárosban, ahol ódon utcácskák, üzletek és hangulatos éttermek találhatóak. A városfalról, a városra, a Sveti Nikola szigetre – amit a helyiek méltán csak Hawaiinak neveznek - és a tengerpartra nyíló fantasztikus panoráma megtekintése után visszautazás a szállásra.

4. nap: Cetinje-Lovćen
Reggeli a szállodában, majd Montenegró belső, szárazföldi világának felfedezésére indulunk. Cetinje, a történelmi főváros felkeresése, ahol Nikola király palotája is található. A Szerb kolostor, főtér, a város hegyvidéki hangulata páratlan élmény mindenkinek. Látogatásunk után sonkakóstoló egy közel 200 éve működő út menti vendéglőben a szerpentinek közt a Lovcen Nemzeti Parkban. A füstölőben a híres Lozát (szőlőpálinka) kóstoljuk, majd a sonkát és a frissen sült kenyeret mézborral öblítjük le. Meglátogatjuk a Lovcen Nemzeti Park második legmagasabb csúcsát, ahol örök álmát alussza minden idők leghíresebb montenegrói uralkodója. A méltó mauzóleumot Ivan Mestrovic tervei szerint alakították ki. Visszautazás a szállodába a késő délutáni órákban. Vacsora után még megmártózhatunk a tenger hűsítő vízében.

5. nap: Szabadprogram
Szabadprogram, pihenés a tengerparton.

6. nap: Kotori-öböl
Reggelink elfogyasztása után, folytatjuk utazásunkat az ország legszebb vidéke, a Kotori-öböl felé. A tengerpart kulturális felderítése következik: hajózás Európa legdélebbi fjordjában, a Kotori-öbölben. Perast, a Szirti Madonna sziget, és Kotor óvárosa vár ma ránk (Hajójegy: 40EUR/fő). Rövid séta Perast festői kisvárosában, majd hajóra szállunk és a Boka Kotorska, azaz a Kotori-öböl szépségeivel ismerkedünk. Először a Szirti Madonna szigetet (Gospa od Skrpjela) keressük fel, mely egy hajóroncsokra épült mesterséges sziget. Jelenleg katolikus zarándokhely, temploma és múzeuma egyedülálló kincsek tárháza, melyet a világ minden tájáról hajósok hordtak össze. A sziget létrejöttéhez számos legenda fűződik. A legismertebb szerint a perasti halászok itt akadtak csodálatos körülmények között Szűz Mária ikonjára, ezért emeltek ezen a helyen templomot 1630-ban. Programunk Kotor városának felfedezésével folytatódik. Montenegró legérdekesebb műemlékekkel büszkélkedő városa a Kotori-öböl legbelső csücskében fekvő, várfalakkal körülvett Kotor vár ránk. Kotor az ország egyik legszebb városa. Helyileg a Kotor-öböl legvégén az Orjen és a Lovcen hegyek lábainál fekszik. Óvárosán nem fogott a hosszú évszázadok történelme, szinte érintetlen állapotában maradt meg. A hegyek védelmét élvező fallakkal körülvett ősi tengerparti és kulturális központ évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi csomópont volt. Séta a hangulatos óvárosban, ahol megtekintjük a régi kikötőt, láthatjuk a kiváló állapotban megmaradt városfalakat, valamint a főteret - a Fegyverek terét-, a Szent Lukács templomot és a Szent Trifun Székesegyház épületét is. A városközpont a kis tereivel, kanyargós utcácskáival 1979 óta a Világörökség része, a Kotori-öböllel együtt. 

7. nap: Virpazar-Moraca kolostor-Bela zemlja
Reggeli a szállodában, majd a Szkadári tóhoz utazunk. A nádas, ingoványos szigetek között található Nemzeti Park, a középkori önálló Montenegrót, a Crnojevićek világát idézi fel számunkra. Látogatás a tó központjaként ismert Virpazar, bájos kisvárosában, ahol rövid sétahajózás alkalmával bepillanthatunk a pelikánok, kócsagok és más védett madarak féltett élőhelyére. Majd északra tartva a Moraca folyó szurdokvölgyében haladunk, amely a legszebbek közé tartozik a Balkánon, nem véletlen, hogy a tiszta vízű folyó mellett már a XIII. században szerzetesek telepedtek le. Ma is áll kolostoruk, amelyet mi is megtekintünk. Ezt követően utazás az esti szálláshelyre, Szerbiába, ahol a fenyvesek sűrűje véd a júliusi hőségtől. Továbbá rendelkezésre áll a medence, a körülötte elhelyezett nyugágyak és hintaágyak, amelyek mind-mind kényelmünket szolgálják - akár egy ital kíséretében - egy jóízű esti beszélgetéshez. 
 
8. nap: Bela Zemlja-Budapest
Reggeli után a festői szépségű, Ovcarsko-Kablarska hegyszoros felé indulunk, ahol meglátogatjuk a tizenkét kolostor egyikét, amelyek ezt a tájat még különlegesebbé teszik. Majd folytatjuk az utazásunkat Magyarország felé. Esti érkezés Budapestre.

 

Artablazat:

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK:

Utazás: autóbusszal Szállás: ***/**** szálloda Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 159.900,-Ft/fő Egyágyas felár: 42.000,-Ft/fő
Sztornó biztosítás: 2% BBP biztosítás: 4.560,-Ft/fő

Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő: 1,50 EUR/fő/éj!

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 06:30
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő
Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2022.06.29 - 8 nap / 7 éj
160 400Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak