Ahol még Ön sem járt - Albánia

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 7 nap / 6 éj

 

 

144 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
7 nap / 6 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Utazás: autóbusszal
Utazás: egyénileg

·  Idén még több látnivaló Albániában
·  Az út során végig ****-os szállodák
·  5 balkáni ország, 7 albán város nevezetességei
·  Városnézés Szarajevóban, Bosznia fővárosában

"Egy ismeretlen ország, amely szédületesen fejlődik. A múlt emlékei kivételes egyveleget alkotnak a modern jelennel. Merüljünk el ebben a különleges kavalkádban!"
Kádár Zsolt – 22 korábbi albán út idegenvezetője

·  Idén még több látnivaló Albániában
·  Az út során végig ****-os szállodák
·  5 balkáni ország, 7 albán város nevezetességei
·  Városnézés Szarajevóban, Bosznia fővárosában

"Egy ismeretlen ország, amely szédületesen fejlődik. A múlt emlékei kivételes egyveleget alkotnak a modern jelennel. Merüljünk el ebben a különleges kavalkádban!"
Kádár Zsolt – 22 korábbi albán út idegenvezetője

Program:

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – BELGRÁD

Reggeli indulás után Röszkénél határátlépés Szerbiába, majd a gazdag termőföldjéről híres Vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, Belgrádba. Felkeressük a sok ostromot megélt nándorfehérvári várat. Itt aratott fényes győzelmet 1440‑ben Tallóci János várkapitány az ostromló szultáni seregen. 1514‑ben itt győzte le Dózsa György nándorfehérvári lovas­tiszt a szendrei lovas szpáhik vezérét, a legyőzhetetlennek hitt epireoszi Ali béget. 1456-ban Hunyadi János és Kapisztrán János itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. Ezt követően városnézés a központban: színház épülete, királyi palota, parlament épülete. Belgrád után még 150 km-t haladunk déli irányba és akkor érjük el szállásunkat. Vacsora.

2. NAP: MORACA – MONTENEGRO – ALBÁNIA

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festői tája­kon, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) a hegyek között lévő völgyben suhan autóbuszunk. Útközben rövid nézelődés a Moraca-kolostornál, mely a maga nemében páratlan báj­jal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegyoldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han i Hotit-nál lépünk be Albániába. A határátke­lést követően 45 perces buszozás után érkezünk első albán szállásunkhoz Shkodrába, mely Észak-Albánia legjelentősebb városa.

3. NAP: SHKODRA – ROZAFA – TIRANA – DURRES

Délelőtt városnézés Shkodrában, mely során a belvároson kívül egy szép muzulmán mecsetet és az ország legnagyobb katolikus templomát, a Szent István Székesegyházat, is láthatjuk. A várost i.e. IV. században alapították az illirek, ma Albánia 5. legna­gyobb települése, fejlett gazdasággal és egyetemmel. Ezután a közelben lévő Rozafa várát keressük fel, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre. Kis túrázással lehet a várhoz feljutni (túra­cipő javasolt). Építésének története érdekes (magyar hasonló­sága is van), erről is mesél idegenvezetőnk. Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézés szerepel programunkban. A Szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Az Et’hem Bey-mecset 1821-re készült el. A mellette látható 38 m magas Óratorony ugyanakkor készült. Mivel a mecseteken nincs óra (ellen­tétben a nagyobb katolikus templomok többségével), ezért épült a városközpontban óratorony. Látványos a tér névadójának szobra. A téren található monumentális épületek még a Nemzeti Könyvtár, a Nemzeti Történeti Múzeum. A sétánk végén érintjük az egyetemi negyedet is. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népességét tekintve sokarcú főváros. A fővá­rosból tovább utazunk és Durres központjában, a tengerparti sétányhoz közel elfoglaljuk ****-os szállásunkat (2 éj).

4. NAP: DURRES – BERAT – DURRES

Ezen a napon lehet sétálni, nézelődni Durresben, vagy egy érde­kes fakultatív kirándulásra is eljöhet velünk. Először Beratot, az „ezerablakos várost” tekintjük meg. Ez a múzeumváros 2008‑ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Fő látnivalók: Kala, a fellegvár, Ikon Múzeum, katolikus templomok és iszlám mecsetek, Osum folyóparti épületek, műemlékek. Városnézésünk után visszaindulunk Durresbe. Útközben megállunk egy kellemes homokos tengerparti szakasznál, ahol fürdési lehetőség, illetve szabadprogram. A kb. 2 órás pihenés után folytatjuk utunkat a szállodánkhoz. Fakultatív Berat kirándulás: 30 €.

5. NAP: DURRES – KRUJA – LEZHA – SHKODRA

Reggeli után Durresben városnézés. Ez az ország második legnagyobb városa, itt teszünk egy sétát. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot és a belvárost. Programunk után tovább indulunk Szkander bég szülővárosába, Krujaba. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég a törö­kök ellen harcolt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a látogatókat. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk. Ezt követően a látványos etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. A múzeum közelében helyi termékeket árusító butikosok üzletei találhatóak. A bazár érdekessége, hogy már Szkander bég korá­ban is árultak itt különféle tárgyakat, eszközöket. Emléktárgy vásárlási lehetőség. Délután folytatjuk utunkat Lezhaba, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Estére érkezünk ****-os szálláshelyünkre, Shkodrába.

6. NAP: SHKODRA – MONTENEGRÓ – SZARAJEVÓ

Reggel vadregényes úton, a Drina folyó völgyében kanyarog buszunk észak felé. Este az 1697-ben Savoyai Jenő által is kifosztott városba, Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia-Hercegovina fővárosa. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – soknemzetiségű lakói építették újjá és varázsolták pezsgő éle­tűvé. Szállás, vacsora Szarajevóban.

7. NAP: SZARAJEVÓ – HORVÁTORSZÁG – BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Határátlépést követően, az M6-os úton haladva az esti órákban érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Az útiokmánynak a hazaérkezéstől számítva minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie!

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2021.05.16 - 7 nap / 6 éj
144 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

MÓDOSÍTÁS
 • 2.
  Csütörtök
 • 16.
  Vasárnap
 • 17.
  Kedd
 • 18.
  Vasárnap
 • 24.
  Péntek
 • 25.
  Péntek
2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak