Belgrád és királyai

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 3 nap / 2 éj

 

 

50 400 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
3 nap / 2 éjszaka
3 nap / 2 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 1*
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel
Utazás: autóbusszal

Belgrád és királyai

Belgrád és királyai

Artablazat:

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK:

Utazás: autóbusszal, Szállás: *** szálloda, Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 55.900,-Ft/fő, Félpanzió: 9.000,-Ft/fő, Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő
Sztornó biztosítás: 2%, BBP biztosítás: 1.710,-

 

Az ár nem tartalmazza:

Utasbiztosítás, Útlemondási biztosítás

Az ár tartalmazza:

Utazás busszal, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető

Fekvese:

1. nap: Budapest-Zombor-Pétervárad-Belgrád
A kora reggeli órákban Budapesten, a Déli Pályaudvarnál találkozunk, és innen indulunk el izgalmas kirándulásunkra. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, a szerbiai Zombor városába, mely a trianoni békeszerződésig Bács-Bodrog vármegye Zombori járásának központja volt. A hármas-határ (magyar-szerb-horvát) közelében fekvő mesebeli kisvárosba látogatunk, mely olyan mintha megállt volna egy pillanatra az időben. Zombor megőrizte a múlt varázsát, és a különböző korszakok jellegzetességeit, melyek visszaköszönnek a város utcáin, ahol régen a határőrök és a katonaság helye volt. Romantikus hangulatú, békés kisváros, egy „miniatűr Firenze”, mely lenyűgöző építészettel, 120 kilométer hosszú fasorokkal és rusztikus hangulattal lepi meg a látogatókat. A Czobor család rakta le valaha a XIV. században a város alapjait, fénykorát a XIX. században élte a település, amikor Bács-Bodrog vármegye központja lett.  A vármegye háza, a városháza, eklektikus és szecessziós paloták nagy múltról, érdekes emberekről mesélnek, régi monarchiás hangulatot árasztanak. Városnézésünk alkalmával azt is megtudjuk, miért szól a városban a harang éppen minden este 6-kor, mi az a „szállás”, mi a híres „somborski sir” és milyen szálak fűzik a lagúnák városához, Velencéhez? Következő programunk Pétervárad erődjének megtekintése lesz. Az erődrendszer ma is kitűnő állapotban van és a helyi vezető kalauzolásával eljuthatunk a legsötétebb és legrejtettebb belső földalatti zugaiba is. A várlátogatáskor nem csak a több évszázados nagyság romjait csodálhatjuk, hanem híres vajdasági művészeknek (festők, grafikusok, fotósok) műteremsorát is láthatjuk, majd sétálhatunk a rendezett várudvaron, és akár egy kávét is elfogyaszthatunk a teraszon. Továbbutazás a gyönyörű szerb fővárosba, Belgrádba. Este a szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap : Szendrő-Koporin kolostor-Topola-Oplenac, a Karađorđevićek otthona
Reggeli után Szerbia egykori fővárosába, Szendrőre utazunk. A Duna menti várak egyik legépebb tagjával ismerkedünk meg, ráadásul sík területen épült, mint ilyen, Európa legnagyobbja. A várat Brankovics György, szerb fejedelem építtette a szegény szerb falvak népével. 1460-ban itt a közelben esett török fogságba és hurcolták el Szilágyi Mihályt Konstantinápolyba. A vár ostroma közben itt hunyt el Kinizsi Pál, 1494-ben. Közös séta a várban, majd folytatjuk utunkat Manastir Koporin felé. A kolostort 1402-ben alapította a szerbek legendás uralkodója, Stefan Lazarevic despota, akinek ereklyéjét is itt őrzik. Koporin egy csoda-zarándokhely, a gyermekáldásért imádkozó nők legfontosabb kolostora az ortodox világban. Mellette gyógyforrás fakad, és pár éve elkészült az Ambelos nevű borospince és borkóstoló a zarándokok, turisták számára. A hazai autohton szőlőfajták borai közül leghíresebb a Prokupac. Délután a szerb királyi család, a Karađorđević dinasztia városába, Topolára utazunk. Elsőként a dinasztiaalapító Petar Karađorđe palotáját tekintjük meg tárlatvezetéssel, majd fogadalmi kápolnáját.  Az Oplenac-i Szent György-templom, más néven Oplenac, a szerbiai és jugoszláv Karađorđević királyi ház mauzóleuma, amely a szerbiai Topola városában, az Oplenac-hegy tetején található. A hatalmas templomban nyugvó családtagok lélegzetelállító ragyogásban alusszák örök álmukat, hiszen a templombelső minden darabkája szenteket ábrázoló, aranyos mozaikoktól csillog. Ismerkedés a városka nevezetességeivel, majd visszautazás a belgrádi szállodába, vacsora.

3. nap: Belgrád-Budapest
Reggeli a szállodában, majd autóbuszos és gyalogos városnézés Nándorfehérvár helyszínén, ahol Hunyadi János és Szilágyi Mihály megvédték a keresztény világot a törökök áradatától. Történelme során a város, a keleti és nyugati kultúra választóvonalán helyezkedett el, Európa egyik legrégibb városa, római alapjaival, ill. neolitikus régészeti emlékeivel. Városnézés a különleges hangulatú fővárosban, mely lüktet, pezseg, elvarázsol. Lépten-nyomon a Karađorđević és az Obrenović királyok emlékei köszönnek vissza - akár a várban sétálunk, akár utcáit, parkjait járjuk. A híres Kalemegdán a Száva torkolatánál vár bennünket magyar emlékeivel együtt, és itt még egy kis szabadidőre is lehetőségünk lesz mielőtt megkezdenénk hazautazásunkat. Esti érkezés Budapestre.

 

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2022.03.12 - 3 nap / 2 éj
50 400Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak