Felfrissülés a Genfi-tó partján

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

279 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: menetrendszerinti járattal

·  3 óra hajókázás a gyönyörű Genfi-tón
·  Romantikus svájci és francia városkák
·  Felvonózás, mesés panoráma és a Mont Blanc
·   Az Evian otthona, svájci sajt- és csokoládékóstoló

A két ország határán található Genfi-tó rengeteg érdekességet, különlegességet tartogat a kirándulók számára
Villányi Regina, referens

·  3 óra hajókázás a gyönyörű Genfi-tón
·  Romantikus svájci és francia városkák
·  Felvonózás, mesés panoráma és a Mont Blanc
·   Az Evian otthona, svájci sajt- és csokoládékóstoló

A két ország határán található Genfi-tó rengeteg érdekességet, különlegességet tartogat a kirándulók számára
Villányi Regina, referens

Program:

1. NAP: BUDAPEST – GENF

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban, repülővel indulunk Genfbe. Megérkezésünk után tömegközlekedéssel bemegyünk a központba, csomagjainkat lerakjuk a szállodában, majd a Béke Fővárosának is hívott Genf felfedezésével kezdjük programunkat. A reformáció nagy alakjait – Kálvint és másokat – monumentális emlékmű örökíti meg az óváros melletti parkban. A szobrok közt találjuk Bocskai István alakját is. Következő látványosság a kálvinista katedrális, mely építészetileg több stílusjegyet is mutat. Belül láthatjuk Kálvin János székét is. Sétálhatunk az elegáns tóparton, és lefényképezhetjük a Virágórát és a magas szökőkutat, a Jet d’Eau-t, mely 100 m fölé lövelli a vízsugarat. Szállásunk egy minőségi belvárosi hotelben lesz.

2. NAP: GENF – ANNECY – MONT BLANC – CHAMONIX

Reggeli a hotelben, majd mindenki eldöntheti, hogy Genfben marad, hogy egyénileg felfedezze a várost vagy eljön velünk egy fakultatív kirándulásra. Franciaország felé indulunk, majd a határon átkelve, rövid utazással érjük el az Annecy-tavat, melynek végében fekszik az azonos nevű középkori városka. A hely romantikus báját a hangulatos kutak, árkádos utcák és ódon paloták egyvelege adja, melyek közül kiemelkedik a XII. században épült várkastély. A kellemes tóparti élmények után Európa legmagasabb csúcsa, a Mont Blanc felé vesszük az irányt. A hegy lábánál fekszik a páratlan hegyvidéki kisváros, Chamonix. Az Arve folyó völgyében fekvő város az Alpok főbejárata, közvetlenül a legmagasabb csúcsok tövében fekszik. Körbetekintve többezer méteres csúcsokat láthatunk a házak fölé magasodva. Chamonixból felvonóval 20 perc alatt feljutunk az Aiguille du Midi-re, Európa legmagasabban fekvő kilátópontjára (3842 m). A „Dél Tűjéről” csodálatos panoráma nyílik a francia, svájci és olasz Alpokra és legfőképpen a Mont Blanc-ra. Életre szóló élmény ott állni. Programunk végén visszatérés Genfbe, szállás. Fakultatív kirándulás: Annecy – Mont Blanc – Chamonix: 65 € + 69 € felvonójegy (azoknak, akik fel akarnak menni az Aiguille du Midi-re).

3. NAP: GENF – LAUSANNE – YVOIRE – GENF

Ezen a napon Genfben vonatra szállunk és elindulunk Svájc 4. legnagyobb városa, Lausanne felé. Útközben megcsodálhatjuk a Genfi-tó partján fekvő szőlőültetvényeket, melyek az UNESCO Világörökségek Listáján szerepelnek. Lausanne-ba érve az óváros felfedezésével kezdjük programunkat. Itt a szép gótikus katedrálist tekintjük meg. A belvárosban több sétáló utca is található. A tópartra lesétálva megnézzük az Olimpiai Múzeumot. Lausanne az olimpiák fővárosa, a Nemzetközi Olimpiai bizottság 1915 óta székel a városban. Bevárosi sétánk után egy hangulatos hajókázásra indulunk a Genfi-tavon. Áthajózunk a tó túloldalára, és kikötünk Yvoire-ban. Lehetőségünk lesz sétálni az autentikus középkori városkában, vagy beülni egy kávézóba és elfogyasztani egy kellemes kávét a vízparton. Aki szereti a szép kerteket, azoknak ajánljuk az Öt Érzék Kertjét (Jardin des Cinq Sens), ahol mindent meg lehet érinteni, szagolni. Délután ismét hajóra szállunk, és a délutáni fények festésében érünk vissza Genfbe. Szállás, mint előző nap. A vonat- és hajójegy a helyszínen fizetendő.

4. NAP: GENF – EVIAN – CHILLON – MONTREUX – GRUYÉRES – GENF

Reggelit követően buszos útra indulunk a tó körül. Első megállónk a gyógyvizéről híres Evianban lesz. A város híres ásványvizét fürdésre és ivásra egyaránt használják. Második megállónk a XIII. században épült Chillon-i vízivár, amely Svájc legjelentősebb középkori erődje. A vár a tó keleti sarkában található, ahonnan urai, a Savoyaiak, szemmel tarthatták a tavon zajló hajóforgalmat. Következő megállónk a jazz fesztiváljáról híres Montreux. A város a Svájci Riviérának is hívott partszakaszon fekszik, de óragyártásáról és aranyműves iparáról is híres. A tóparton lefényképezhetjük a híres Freddie Mercury-szobrot is. Rövid időre búcsút veszünk a Genfi-tótól, mert felkeressük a sajtgyártásáról híres Gruyéres-t. A ma is álló védfalai közé zárt egykori grófi székváros igazi csemege a turisták számára. Rendezettsége, tisztasága, a vár romantikája jó kiegészítést ad a sajtkészítésnek és a sajtüzleteknek, melyek egyikébe mi is betérünk. Ezt követően újabb gasztronómiai élmény, a Nestlé csokoládégyár központjába látogatunk. A kakaó és a csokoládégyártás történetét látványosan bemutató termek után kóstolón vehetünk részt, és vásárolhatunk is. A csokoládégyárat elhagyva visszafelé indulunk és sok élménnyel gazdagodva érünk vissza Genfbe a kora esti órákban.

5. NAP: GENF – BUDAPEST

A reggelit követően kicsekkolunk a szállodából. A csomagokat a poggyászszobában hagyjuk, majd elindulunk az ENSZ Palotához. Itt csoportos idegenvezetés keretében megnézzük a látogatható termeket. Délután szabadprogram, majd a menetrend függvényében tömegközlekedéssel kimegyünk a repülőtérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés az esti órákban a Liszt Ferenc repülőtérre.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2022.07.09 - 5 nap / 4 éj
279 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak