Srí Lanka körút + Maldív-szigetek / Bandos Maldives****

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

489 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 4*
Besorolás: A kategória
Szállás: Hotel
Utazás: egyénileg

Srí Lanka kulturális és természeti kincseinek megtekintése után pihenés a Maldív-szigeteken. A Bandos sziget az Észak-Male Atollon található - 7 km távolságra a nemzetközi repülőtértől - kb. 20 perc gyorshajóval.

 

Srí Lanka kulturális és természeti kincseinek megtekintése után pihenés a Maldív-szigeteken. A Bandos sziget az Észak-Male Atollon található - 7 km távolságra a nemzetközi repülőtértől - kb. 20 perc gyorshajóval.

 

Leírás:

1. nap: Indulás Budapestről, utazás egy átszállással.

2. nap: Érkezés Srí Lankára, transzfer a közeli Negombo-ba, mely kis halászfaluból nőtte ki magát üdülővároskává. A helyiek méltán nevezik a várost „kis Rómának” - a keresztény lakosság több, mint 125 működő katolikus templomot mondhat magáénak ezen a településen! Vacsora és szállás Negombo-ban.

3. nap: Reggeli után a tengerpartot elhagyva az ország belseje felé vesszük az irányt. Az út mentén változatos kép tárul elénk - rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények és falvak sorakoznak. Helyenként sűrű gyalogos forgalmat, színes forgatagot tapasztalunk az országutak mentén – a Srí Lanka-i lakosság nagy része falvakban él. A mai nap egyik fő látványossága, Dambulla sziklába vájt kolostora egyben a Világörökség része. A kőszobrokkal, festményekkel gazdagon díszített szentélyek a buddhista kultúra különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A dombtetőre vezető lépcsősoron majmok hada próbál ismeretséget kötni a látogatóval. Mi tartsunk tőlük biztonságos távolságot és csak szemléljük, ahogy jó étvággyal lakmároznak a zarándokok által felhalmozott lótuszvirágokból. Ezután kerül sor Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódítására, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. Közepesen könnyű túrával, lépcsősoron jutunk fel a tetőre. Félúton pihenőt tartunk a hajdani, gigantikus kőoroszlán mancsainál, miközben elmélázunk a hely szomorú történetén. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. Vacsora és szállás Sigiriya környékén.

4. nap: Reggeli után a látnivalókban gazdag ősi romváros, Polonnaruwa felfedezésére indulunk, mely a XII-XIII.sz-ban volt virágzó uralkodói székhely. Az ismétlődő idegen betörések és belháborúk következtében a város elpusztult és helyét benőtte a dzsungel. A régészeti feltárásoknak köszönhetően ma  megcsodálhatjuk az egykor pazar palotaegyüttes, a templomok, gigantikus kőszobrok maradványait. Továbbutazás a Központi-hegyvidék erdővel borított tájai felé. Feltétlenül be kell térnünk Matale fűszerkertjeinek egyikébe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató részesei lehetünk. Rácsodálkozunk a  helyben termesztett fűszernövényekre. Lehetőség nyílik vásárolni a finom ételízesítőkből, gyógynövény-készítményekből, illatszerekből. Estére érkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, mely hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Vacsora és szállás Kandy-ben.

5. nap: Reggeli után felkeressük Srí Lanka első számú szent helyét, a Dalada Maligawa-t. A Fog Templom Buddha-ereklyét őrző, fehér kőcsipkés falai különös hangulatot árasztanak. Nemcsak az itt imába mélyedő, vagy éneklő zarándokok kerülnek a hatása alá, de valószínűleg a fogékony, érdeklődő európai turisták is. A spirituális helyszínt magunk mögött hagyva meglátogatunk egy teagyárat, ahol végigkísérjük az illatos levelek feldolgozásának folyamatát, közben meghallgatjuk a ceyloni tea sikertörténetét, mely a valamikor itt termesztett kávécserjék kipusztulásával vette kezdetét. A következő állomás Pinnawela lesz, ahol a dzsungelben árván maradt, illetve sérült elefántokat gondozzák. Ha eddig nem tettük, most az út menti árusok portékájából választhatunk valami szép szuvenírt. Vacsora és szállás Negombo-ban

6. nap: Transzfer a repülőtérre, utazás a Maldív-szigetekre.

6-8.nap: Üdülés a választott szálloda-szigeten. A Maldív-szigetek legfőbb vonzereje a csodálatos természeti környezet, csend és nyugalom. A szigetek a valamikor élt tengeri állatok (korallok, kagylók, csigák, halak) meszes vázának anyagából épülnek fel, mely az évmilliók során elaprózódott, felhalmozódott és kiemelkedett az óceánból. Ez a vakítóan fehér, finom szemű törmelék tehát nem igazi homok. A vízivilág védett, igen gazdag. A színes halrajok akár búvárfölszerelés nélkül is jól megfigyelhetők. De szemüveggel és pipával (bérelhető) a vízen lebegve hihetetlen élmény. Minden szigeten van lehetőség vízisportokra, horgász-programokra.

9. nap: Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

10. nap: Érkezés Budapestre.

 

*Magyarul beszélő kísérővel min. 10 fő esetén. A többi időpont esetén angol nyelvű idegenvezetővel.

UTAZÁS: Budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, átszállással

SZÁLLÁS: Kétágyas szobákban, a körutazás során 3-4 csillagos hotelekben, Maldív-szigeteki üdülés során a választott kategóriában (helyi besorolás). 

ELLÁTÁS: Félpanzió

IDEGENVEZETÉS: Az angol nyelvű idegenvezető Srí Lankán várják az utasokat. Az idegenvezető az üdülések során már nem tartózkodik a csoporttal, a repülőtéri transzfer angol nyelvű asszisztenciával történik. A magyarul beszélő csoportkísérő min. 10 fő esetén biztosított csak Maldív-szigeteken nincs idegenvezetés, angol nyelvű asszisztencia segíti az utasokat.

Belépőjegyek a helyszínen fizetendők kb. 120 USD/fő.

[VIDEO]

A videó illusztráció!

UNESCO Világörökségek a körút során:
Sigiriya ősi romjai
Kandy Szent Városa
Dambulla Arany Temploma

Más indulási időpont is lehetséges, kérje árajánlatunkat.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2022.12.06 - 8 nap / 7 éj
489 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak