Spanyol királyi városok

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 6 nap / 5 éj

 

 

399 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
6 nap / 5 éjszaka
6 nap / 5 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: menetrendszerinti járattal

·  Madrid és Valencia kulturális örökségei
·  7 fantasztikus Világörökség
·  Festői környezetben: Toledo és Cuenca
·  A Prado és a Spanyol Királyi Palota kincsei

"A madridi királyi rezidencia pompája, Toledo történelmi belvárosa vagy az El Escorial palota páratlan szépsége mind úgy tárul elénk, mint a spanyol történelem egy-egy emléklapja. Bámulatos!"
Fleisz Tünde - Spanyol turisztikai szakértő

·  Madrid és Valencia kulturális örökségei
·  7 fantasztikus Világörökség
·  Festői környezetben: Toledo és Cuenca
·  A Prado és a Spanyol Királyi Palota kincsei

"A madridi királyi rezidencia pompája, Toledo történelmi belvárosa vagy az El Escorial palota páratlan szépsége mind úgy tárul elénk, mint a spanyol történelem egy-egy emléklapja. Bámulatos!"
Fleisz Tünde - Spanyol turisztikai szakértő

Program:

1. NAP: BUDAPEST – VALENCIA

Reggel repülés Budapestről Valenciába. A csomagjaink felvétele után busztranszfer a szállodába, ahol ha még nem tudjuk elfog­lalni a szobáinkat, csomagszobában helyezzük el a poggyászun­kat. Ezt követően busszal indulunk a központba, innen pedig gyalogos városnézésre, mely során ismerkedünk Spanyolország harmadik legnagyobb városával. A Katedrális a híres Szent Grállal és két Goya képpel is rendelkezik. Gazdagon díszí­tett épületek, paloták, városkapu és egy pompás főtér mesél Valencia múltbéli és jelenlegi gazdagságáról. Különlegesség, hogy a folyót elterelték a városból, a mederbe modern és nagyon látványos épületeket emeltek, amelyek már a XXI. szá­zadi építészetének mintapéldányai. Ez Spanyolország legszebb modern városrésze. A szabadidő során megízlelhetjük a város jellegzetes italát, a horchatát. A programunk végén elfoglaljuk szállásunkat, majd fakultatív vacsora.

2. NAP: VALENCIA – CUENCA – ARANJUEZ – MADRID

Reggeli után autóbusszal indulunk Közép-Spanyolország felé. Először a sziklára épült várost, Cuencát keressük fel. A tele­pülést még a mór hódítók alapították, szűk utcái mindmáig középkori hangulatot árasztanak. Gótikus katedrálisának alap­jait a XII. században rakták le. A Szent Pál Viaduktról kiváló felvételek készülhetnek a kőoszlopokon fekvő városról és a környező völgyekről. Cuencat elhagyva megyünk tovább Aranjuezbe. Királyi palotája a XVI. századtól kezdve a spa­nyol király tavaszi rezidenciája volt, 2001 óta pedig az UNESCO Világörökségei közé tartozik. Belső díszítettsége lenyűgöző. A Porcelán Szalon és az Arab Csarnok ezek közül is a leglátvá­nyosabb. A kora esti órákban érkezünk Madridba, ahol (kívül­ről) megcsodáljuk a világ leghíresebb bikaviadal arénáját, a Las Ventast. Szállás Madridban.

3. NAP: MADRID

Az egész napot a spanyol főváros megtekintésére szán­juk. A Spanyol térnél lévő Szenátusnál kezdjük programun­kat. A tér közepén Cervantes szobra áll, a látványos alkotás előtt leghíresebb műve főszereplőit – Don Quijote-t és Sancho Panza-t – is megmintázta a szobrász. Továbbsétálunk a Királyi Palotához. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Természetesen belülről is megtekintjük a lenyűgöző palotát. Mellette található az Almudena monumentális kated­rálisa, melynek üvegablakai csodaszépek. Az óvárosban foly­tatjuk utunkat, elegáns palotákat érintve érkezünk a főtérre, a Plaza Mayor-ra. Itt régen bikaviadalokat is rendeztek. A tér közepén III. Fülöp lovasszobra látható. Városnézésünk foly­tatása: a Puerta del Sol, ahol lesz idő beülni egy kis bárba, és megkóstolni a madridi tapast vagy emléktárgyat vásárolni. Ezt követően továbbsétálunk a Képviselőház és a Prado kör­nyékére. Programunk zárásaként lehetőség van megtekin­teni Spanyolország nemzeti képtárát, a grandiózus Prado Múzeumot. A nap során közlekedés metróval, illetve gyalog.

4. NAP: MADRID – CONSUEGRA – TOLEDO – MADRID

Erre a napra is van egy fakultatív kirándulási javaslatunk azok­nak, akiket érdekel két látványos, Madrid környéki Világörökség. A fővárostól délre indulunk, Consuegra körzetében tipikus Don Quijote által ismertté vált szélmalmok sora látható. Festői táj. Fantasztikus felvételek készülhetnek a szélmalmokról és a különleges tájról. Innen utazunk Toledoba. A Tajo folyó által körülölelt város rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festők képeivel díszí­tett katedrális nemcsak Toledo, hanem az egész keresztény világ egyik büszkesége. Séta a zegzugos, hangulatos utcákon keresz­tül. Programunk során lesz lehetőségünk a híres toledói acél­ból készített termékekből is vásárolni. Az esti órákban érkezünk vissza Madridba. Consuegra – Toledo fakultatív kirándulás (3 belépővel): 90 €.

5. NAP: EL ESCORIAL – ELESETTEK VÖLGYE – SEGOVIA

Délelőtt a San Lorenzo de El Escorialhoz megyünk. Ezt a párat­lan kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette. Ő volt, aki Madridot jelölte ki fővárosnak és saját rezidenciának pedig ezt a várkas­télyt emeltette. Évszázadokig volt a spanyol uralkodók reziden­ciája és Pantheonja, mindmáig a királyi család temetkezőhelye. A különleges épületben elcsodálkozhatunk azon, hogy milyen szerzetesi, egyszerű életkörülmények között élt II. Fülöp király, aki a fél világot uralta. Ezt követően az Elesettek Völgyét keres­sük fel, mely polgárháborús emlékmű. A sziklába vájt katedrá­lisa 2019-ig a hírhedt Franko tábornok nyughelye is volt, akkor áthelyezték felesége mellé, az El Pardo-Mingorubbioban lévő temetőbe. A sziklatemplom lenyűgöző, de építésének körülmé­nyei elgondolkodtatóak. Folytatjuk utunkat Segoviába, mely a hatalmas római vízvezeték szülővárosa. Meglátogatjuk a Real Alcazart, amely eredetileg erődítményként épült és inspirációt adott Disney Hamupipőke kastélyának. Ez Spanyolország egyik szimbóluma is. Az aqueduct és az Alcazar mellett a katedrális is figyelemreméltó. Este érkezünk vissza Madridba.

6. NAP: MADRID – BUDAPEST

Reggeli után a bőröndjeinket elhelyezzük a csomagszobába és metroval bemegyünk a belvárosba. Ekkor van lehetőség a Reina Sofia-ban megnézni Picasso talán leghíresebb festményét, a monumentális Guernica alkotást. Másik lehetőség; labdarúgás szerelmesei elmehetnek a Real Madrid híres Bernabeu stadionjába, ahol egy látogatói túra keretében megnézhetik az öltözőket, a pályát és a csapat kupáit, relikviáit. Ezt köve­tően a belvárosban betérhetünk egy „Sonka múzeumba”, mely csak a nevében múzeum. A nap során vásárolhatunk spanyol emlékeket, ha kedvünk van sétálhatunk a kellemes hangulatú Retiro Parkban is. Délután visszamegyünk szállásunkra, felvesszük a csomagjainkat és kimegyünk a reptérre. A Liszt Ferenc Repülőtérre késő este érkezünk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.07.22 - 6 nap / 5 éj
399 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak