Kiruccanás Erdély Kapujába

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 4 nap / 3 éj

 

 

105 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
4 nap / 3 éjszaka
4 nap / 3 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: autóbusszal

·  Tordai sóbánya és hasadék
·  Kirándulás a Pádis fennsíkon és környékén
·  Szállás ****-os szállodában Kolozsváron

A festői tájakkal és látványos domborzattal rendelkező Erdélyi szigethegység egy remek kiruccanási lehetőséget biztosít utasaink számára. Valóságos természeti kalandparkot rejt e vidék mesevilága.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

·  Tordai sóbánya és hasadék
·  Kirándulás a Pádis fennsíkon és környékén
·  Szállás ****-os szállodában Kolozsváron

A festői tájakkal és látványos domborzattal rendelkező Erdélyi szigethegység egy remek kiruccanási lehetőséget biztosít utasaink számára. Valóságos természeti kalandparkot rejt e vidék mesevilága.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, MISKOLC) – BUDAPEST – SZOLNOK – ÁRTÁND – NAGYVÁRAD – KOLOZSVÁR

Reggeli indulás után, Szolnok érintésével Ártándnál lépjük át a határt. Nagyváradra érve városnézésünket a nemrég felújított középkori várnál kezdjük, ahol Szent László király sírja is talál­ható. A belvárosban, séta keretében megtekintjük a színházat, Sas palotát, valamint a pár éve tűzkárokat szenvedett görög-katolikus Püspöki Palotát. Nagyvárad után a csodaszép 575 m magas Király-hágón átkelve érjük el a történelmi Erdély terüle­tét. Szállás Kolozsvár közeli ****-os szállodában (3 éj). Vacsora.

2. NAP: TORDAI SÓBÁNYA – TORDAI HASADÉK – KOLOZSVÁR

Reggeli után, a Házsongárdi temetőt tekintjük meg, majd Tordán lemegyünk a 110 m mélységben lévő sóbányába. A sóbánya után a Tordai-hasadékhoz buszozunk, amit mint­egy 150 millió év alatt vájt a mészkősziklákba a Hesdát-patak. A hasadék közel három kilométer hosszú természetvédelmi terület. A jól kiépített útvonalat romantikus függőhidak és a sziklafalba vájt, néhol sodronykötelekkel megtámogatott szaka­szok teszik még izgalmasabbá. Délután Kolozsváron egy közös sétát teszünk, majd szabadprogram. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: BÁNFFYHUNYAD – REKICELI VÍZESÉS – TÁRNICA TÓ

Reggel útnak indulunk és első megállónk a közel 900 éves, nemrég felújított bánffyhunyadi református templom. Kalotaszeg legna­gyobb református egyházi épülete csodálatos értékeket rejt. Tovább utazva mai túrázásunk célja egyrészt a Rekiceli-vízesés, amely a legenda szerint egy násznép könnyeiből fakadt, miután a meny­asszonyuk leesett a szikláról. Bejárjuk a vízesés környékét. Ezután a Kolozsvárt vízzel ellátó Tárnica-tóhoz utazunk. Kifejezetten ritka, hogy egy tó partján egyszerre találjunk lombhullató erdőket és meredek lejtőket is. A környező bércek 1.000 -1.200 méter maga­sak. Egy kellemes sétát teszünk a tó partján. A látványosságokkal feltöltődve utazunk vissza szálláshelyünkre, vacsora.

4. NAP: SEBESVÁR – PÁDIS FENNSÍK – BUDAPEST

Reggel Erdély egyik legrégebbi, nemrég felújított várához, Sebesvár erődítményéhez utazunk. A rendhagyó történelemmel ren­delkező vár az egykori titkokról mesél. Túrázásunk során a a Pádis fennsíkot csodálhatjuk meg, mely Románia, Erdély és Európa egyik legérdekesebb és legértékesebb turistaparadicsoma. 1.225 m magasságban, mindössze 36 km2 területen megannyi varázs­latos természeti kincs található. Ezután utazás Magyarországra. Ártándnál lépünk határt és 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.07.26 - 4 nap / 3 éj
105 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak