Erdélyi kiruccanás

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

126 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
5 nap / 4 éjszaka
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: autóbusszal

·  Tordai sóbánya és hasadék
·  Komoly túrázások a természet lágy ölén
·  Szállás ****-os szállodában Kolozsváron

Erdély nem csak hangulatos városairól ismert, hanem mesés természeti látnivalói is elkápráztatnak bennünket.
Villányi Regina – A Proko Travel utazási referense

·  Tordai sóbánya és hasadék
·  Komoly túrázások a természet lágy ölén
·  Szállás ****-os szállodában Kolozsváron

Erdély nem csak hangulatos városairól ismert, hanem mesés természeti látnivalói is elkápráztatnak bennünket.
Villányi Regina – A Proko Travel utazási referense

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, MISKOLC) – BUDAPEST – SZOLNOK – ÁRTÁND – NAGYVÁRAD – KOLOZSVÁR

Reggeli indulás után, Szolnok érintésével Ártándnál lépjük át a határt. Nagyváradra érve városnézésünket a nemrég felújí­tott középkori várnál kezdjük, ahol Szent László király sírja is található. A belvárosban, séta keretében megtekintjük a színhá­zat, Sas palotát, valamint a pár éve tűzkárokat szenvedett görög-katolikus Püspöki Palotát. Nagyvárad után a csodaszép 575 m magas Király-hágón átkelve érjük el a történelmi Erdély terüle­tét. Szállás Kolozsváron ****-os szállodában (4 éj). Vacsora.

2. NAP: TORDAI SÓBÁNYA – TORDAI HASADÉK

Reggeli után, a Házsongárdi temetőt tekintjük meg, majd Tordán lemegyünk a 110 m mélységben lévő sóbányába. A sóbánya után a Tordai-hasadékhoz buszozunk, amit mintegy 150 millió év alatt vájt a mészkősziklákba a Hesdát-patak. A hasadék közel három kilométer hosszú természetvédelmi terület. A jól kiépített útvo­nalat romantikus függőhidak és a sziklafalba vájt, néhol sodrony­kötelekkel megtámogatott szakaszok teszik még izgalmasabbá. A természeti látványosságokkal feltöltődve utazunk vissza szálláshelyünkre, vacsora.

3. NAP: CSUCSA – SEBESVÁR – REKICELI VÍZESÉS

Reggel útnak indulunk Csucsára, ahol felkeressük a kastélyt, amelyet Ady apósa (Boncza Miklós) építetett, és maga a költő is huzamosabb ideig tartózkodott. Az itt található múzeumi kiállítás egy része emlékezik a költőre. Következő megállónk Erdély egyik legrégebbi, nemrég felújított vára, Sebesvár erő­dítménye. A rendhagyó történelemmel rendelkező vár az egy­kori titkokról mesél. Mai túrázásunk célja a Rekiceli-vízesés, amely a legenda szerint egy násznép könnyeiből fakadt, miután a menyasszonyuk leesett a szikláról. Bejárjuk a vízesés környé­két. Visszaérkezve Kolozsváron szabadprogram.

4. NAP: TÁRNICA TÓ – TOROCKÓ

Reggel a Kolozsvárt vízzel ellátó Tárnica-tóhoz utazunk. Kifejezetten ritka, hogy egy tó partján egyszerre találjunk lombhullató erdőket és meredek lejtőket is. A környező bér­cek 1.000‑1.200 méter magasak, egy darabig fel is túrázunk. Aki nem szeretne felgyalogolni a tó partján is tehet egy kelle­mes sétát. Délután Torockónál belecsöppenünk a hamisítatlan falusi idillbe, a Székelykő csúcsa alatt. Séta a faluban, ahol úgy tartják kétszer kel fel a Nap, ugyanis a hegycsúcs délelőtt sok­szor teljesen eltakarja előlünk. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: BÁNFFYHUNYAD – FARCU – BUDAPEST

Délelőtt, utunk a közel 900 éves, nemrég felújított bánffyhunyadi református templomhoz vezet. Kalotaszeg legnagyobb reformá­tus egyházi épülete csodálatos értékeket rejt. A Király-erdő hegy­ség déli oldalán fekvő Biharrósa közelében több érdekes barlang található, ezek egyike a Farcu-kristálybarlang, mely szemkápráz­tatóan tündöklő kristályokkal varázsol el. Utazás Magyarországra. Ártándnál lépünk határt és az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2022.06.01 - 5 nap / 4 éj
126 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak