Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

232 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Utazás: autóbusszal
Utazás: egyénileg

·  Európa legelzártabb országa; Moldávia
·  Románia legérdekesebb vidékeinek bejárása
·  Városnézés a fővárosban, Bukarestben
·  5 órás hajózás a mesébe illő Duna-deltában

"Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki szívesen végigutazna a Dunán. Ennek legkülönlegesebb szakasza a folyó deltája. Régóta vágyok rá, hogy ide eljussak."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

·  Európa legelzártabb országa; Moldávia
·  Románia legérdekesebb vidékeinek bejárása
·  Városnézés a fővárosban, Bukarestben
·  5 órás hajózás a mesébe illő Duna-deltában

"Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki szívesen végigutazna a Dunán. Ennek legkülönlegesebb szakasza a folyó deltája. Régóta vágyok rá, hogy ide eljussak."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

Program:

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – NAGYLAK – NAGYSZEBEN

Reggeli indulás után nagylaki határátlépés, folyamatos utazás kisebb megállókkal, Arad – Máriaradna – Marosillye – Déva érintésével Nagyszebenig. A város megyeszékhelyként fontos ipari és kereskedelmi központ, az erdélyi szászok társadalmi székhelye, emellett 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. Szállásunk elfoglalása előtt ismerkedünk a várossal egy belvá­rosi séta keretében. Többek között látni fogjuk a Nagypiacteret, a Kispiacteret, a monumentális késő gótikus stílusú evangélikus székesegyházat, mely előtt áll Georg Teutsch szász nemzetiségű püspök szobra, valamint a Brukenthal palotát. Szállás, vacsora.

2. NAP: BALEA VÍZESÉS – CAPRA VÍZESÉS – VIDRARU-TÓ – CURTEA DE ARGES

Reggeli után továbbutazás a meseszép Fogarasi-havasokon keresztül. Megállunk a Balea vízesésnél és a 2.040 m magasság­ban lévő Balea-tónál, mely a Déli-Kárpátok legfestőibb gleccsertava. A tavat körbeölelő hegyek közel 2.500 m magasak. Ezután átkelünk az 1 km hosszú alagúton, a Transfogarasi műút déli oldalán, újabb megállónk a csodás Capra vízesésnél lesz. Kb. fél órás sétával érjük el a vízesést. Egyenetlen talaj miatt megfelelő cipő szükséges. Majd folyamatos utazás az Arges folyón mesterségesen kialakított Vidraru-tó mentén. A tavon lévő gátnál a 166 méter mély betonfal nagyon különleges látványt nyújt. Érkezés Curtea de Arges (Argyasudvarhely) neve­zetű havasalföldi kisvárosba, ahol a szállás elfoglalása előtt megtekintjük a román királyi család sírhelyeit. Vacsora, szállás belvárosi szállodában.

3. NAP: BUKAREST

Reggeli után továbbutazunk Bukarest felé a Pitest – Bukarest autópályán, amelyet az ország első autópályájaként tarta­nak számon. Dél körül érkezés a több mint 2 milliós fővárosba, Bukarestbe, ahol helyi idegenvezetővel egy tartalmas város­nézésen veszünk részt. Látni fogjuk a lenyűgöző új Parlament épületét, mely a világ második legnagyobb kormányzati épületkomplexuma, a Pentagon méreteivel vetekszik. Megtekintjük többek között a román Királyi Palotát, a Nemzeti Színházat, az Operaházat, a Katonai Akadémiát és Ceausescu magán rezidenciáját. Vacsora, szállás Bukarestben.

4. NAP: BUKAREST – TULCEA – DUNAI HAJÓZÁS

Elhagyjuk Bukarestet és Tulceába utazunk. A déli órákban indulunk a kb. 5 órás fakultatív hajózásra a Duna-deltába. A több mint 3 ezer km2 területen rengeteg kis csatorna és folyóág található. Gazdag a növény- és állatvilága, ezért is került be az UNESCO Világörökségei közé. Fakultatív Duna-delta hajózás költsége ebéddel 40 € (hely­színen fizetendő). Programunk befejezése után elfog­laljuk Tulceában a Duna parton elhelyezkedő szállásunkat. Szabadprogram, majd vacsora.

5. NAP: TULCEA – MOLDÁVIA – CHISINAU

Reggeli után továbbindulunk és Galatinál buszunkkal átkompolunk a Dunán. Folyamatos utazás a moldáv határig. Az ország 1991-ben lett független Szovjetuniótól. Az új ország hivata­los neve: Moldovai Köztársaság. Mi a régi nevét szoktuk hasz­nálni az országnak (Moldávia) és a fővárosnak is, mely régen Kisinyov volt, a mai neve Chisinau. Magyarok nagyon ritkán jut­nak el erre a vidékre. Az országot sokáig Besszarábiának hívták. A XX. században volt Románia és Szovjetunió része is az önálló­ság előtt. Szállás elfoglalása, vacsora Chisinauban.

6. NAP: CHISINAU – IASI

Reggel kezdjük a moldáv főváros megtekintését. Chisinaut Európa egyik legzöldebb fővárosaként tartják számon. Első látnivalónk a Központi park, a Krisztus Születése Székesegyház és a Diadalkapu, melyet Besszarábia orosz kézre kerülésé­nek tiszteletére emeltek. Ennek közelében találhatóak a kor­mány épületei és a keresztet tartó Stefan cel Mare emlékműve. Továbbhaladva lefényképezhetjük az operaház majd pedig a Moldovai Köztársaság Parlamentjének épületét. A Köztársasági Elnök hivatala egy modern toronyépületben van. Ezt köve­tően meglátogatjuk a híres Chisinau-i Csokoládégyár bemu­tatótermét (vásárlási lehetőség). Késő délután utazunk vissza Romániába. Szállás Iasiban.

7. NAP: IASI – BUCOVINA – HUMORULUI – VORONET – VATRA-DORNEI

Reggeli után rövid séta Jászvárosban (Iasiban). A város majd 300 évig a román fejedelemség fővárosa volt. Fő látnivalók: Kultúrpalota, Fejedelmi Templom, római katolikus templom és Püspöki palota, Nemzeti Színház. Városnézésünk után tovább­indulunk Bukovinába. Megnézzük a Humorului és a Voronet városoknál található csodaszép festett kolostorokat, melyek nem véletlenül tartoznak az UNESCO Világörökségeihez. Vatra- Dornei érintésével érkezünk esti szálláshelyünkre, mely egy mesés környezetben lévő Dracula Kastélyszálló.

8. NAP: BESZTERCE – NAGYBÁNYA – CSENGERSIMA – NYÍREGYHÁZA – BUDAPEST

Reggeli után Besztercén rövid városnézés a belvárosban. Fő látnivalók: szász-evangélikus templom, mely gótikus rene­szánsz és barokk elemek egyvelege, Kereskedők Háza, város­háza... Következő megállónk Nagybányán lesz. Központi sétánk során megtekintjük a Szentháromság templomot és a Szent István-tornyot. Csengersimánál lépünk határt és Nyíregyháza érintésével utazunk Budapestre. Útközben a K-Magyarországon (Miskolc, Debrecen...) felszállt utasainkat visszatranszferáljuk felszállási helyükre. Budapest után a többi utasunkat is felszál­lási helyére szállítjuk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2021.05.16 - 8 nap / 7 éj
232 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak