Az óceán mentén repülővel

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 9 nap / 8 éj

 

 

689 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
9 nap / 8 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: menetrendszerinti járattal

A program autóbuszos utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!


·  Zarándokhelyek: S. de Compostela, Fatima, Lourdes
·  A titokzatos Baszkföld és Kasztília városai
·  Portugália csodái Portótól Lisszabonig
·  Repüléssel kényelmes, gyors utazás

Baszkföld és Portugália sajátos, már-már különc kultúrái kiemelt helyen vannak a szívemben. Ezek esszenciáját kapja meg az utazó e varázslatos 9 nap alatt.
Prónay Gyula – A Proko Travel tulajdonosa

A program autóbuszos utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!


·  Zarándokhelyek: S. de Compostela, Fatima, Lourdes
·  A titokzatos Baszkföld és Kasztília városai
·  Portugália csodái Portótól Lisszabonig
·  Repüléssel kényelmes, gyors utazás

Baszkföld és Portugália sajátos, már-már különc kultúrái kiemelt helyen vannak a szívemben. Ezek esszenciáját kapja meg az utazó e varázslatos 9 nap alatt.
Prónay Gyula – A Proko Travel tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST – BORDEAUX – DÉL-FRANCIAORSZÁG

Délelőtti órákban repülnek – egyénileg – Franciaországba uta­saink. Párizsi átszállás után érkeznek Bordeaux-ba. (Az átszál­lás során illetve megérkezés után várakozás előfordulhat.) A buszos csoport a reptéren veszi fel a repülővel érkezett uta­sokat. A teljes csoportnak városnézés a vörösborok városában, Bordeaux-ban, mely az UNESCO Világörökségei között is szere­pel. Fő látványosságai a Városháza, az érseki palota és a katedrá­lis. Lefényképezzük a futurisztikus La Cite du Vin épületét, mely a bordeaux-i borok múzeuma. A borfővárost elhagyva – forgalom függvényében –, kb. 3 óra múlva érkezünk szállásunkra, vacsora.

2. NAP: SAN SEBASTIAN – SANTANDER – BILBAO – OVIEDO

Délelőtt az egyik legszebb fekvésű spanyol városban, San Sebastianban tartunk városnézést. A település Európa Kulturális Fővárosa rangot viselte. Igazi baszk települést ismerhetünk meg, ahová nyáron a spanyol kormány is kiköltözik. Fő látvá­nyossága a híres kagyló alakú tengeröböl. Az óvárosi részen egy­mást érik a templomok és a többszáz éves épületek. Folytatjuk utunkat a másik szép tengerparti városba, Santanderbe, mely­nek látnivalói; a katedrális, a kikötő, a kaszinó, a trópusi hangu­latot idéző pálmafás tengerparttal. Egyike a legszebb spanyol városoknak. Folytatjuk utunkat Bilbaóba, ahol buszos városnézés, mely során megállunk és lefényképezzük a Guggenheim Múzeumot.Este érkezünk Oviedóba, szállás. A nap során Asturias jellegzetes italát, a sidrát is megkóstolhatjuk.

3. NAP: SANTIAGO DE COMPOSTELA – BRAGA – PORTO

Utunk egyik legjelentősebb látványosságához érkezünk, Santiago de Compostelába, ahol városnézést tartunk. Szent Jakab sírhelye köré épült a város, ahova már a XII. században zarándoklatok indultak. Mai napig a híres El Camino zarán­dokút célállomása. A város őrzi középkori hangulatát. Sétálunk a központban, ódon utcák, Városháza, Érseki palota, Katolikus Királyok Kórháza és a világhírű katedrális, melynek barokk-kori külsője egy románkori templomot rejt. Az út során megállapít­hatjuk, hogy Észak-Spanyolország legalább annyi műremek­kel rendelkezik, mint Andalúzia. Galíciát elhagyva érkezünk Portugáliába. Braga hangulatos óvárosa, az ország legrégebbi katedrálisa és annak környéke több évszázad emlékeit hor­dozza. Este vacsora, szállás Portonál (2 éj).

4. NAP: PORTO

Egész napos városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert Porto városában. Portugália második leg­nagyobb városa méltán rivalizál Lisszabonnal. A sok kinccsel rendelkező belváros mellett lesz időnk, hogy a híres portóit is megkóstoljuk, sőt vásárolni is lehet majd belőle. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: COIMBRA – NAZARE – BATALHA – FATIMA

Utazás Coimbrába, az egyetemi városba, városnézés. Az óvá­rosban díszes azulejokat is láthatunk. Az egyetem, mely 10 éve az UNESCO Világörökségi Listába is bekerült, a város feletti dombra épült. Innen szép rálátás lesz a környékre. Déli órákban utazunk Nazaré városába, amelynek tengerpartján sétálva az Atlanti-óceán habos hullámaiban gyönyörködhetünk. Délután Portugália talán legszebb épülete következik, a Batalhai Katedrális. A templom minden részlete lenyűgöző, de a legcso­dálatosabb a kerengő és a Befejezetlen Kápolna. Ezután a híres zarándokhelyet, Fatimát keressük fel, ahol Szűz Mária először három pásztorgyereknek, majd 70.000 ember előtt is megje­lent. Szállás Fatimában.

6. NAP: LISSZABON

Egész napos városnézés Lisszabonban. Programunkat a főváros nyugati részén kezdjük, ahonnan annak idején a felfedezőhajók százai indultak útnak. A környék műemlékei is ezekre utal­nak: Belém-torony, Felfedezők Emlékműve és a lenyűgöző Szent Jeromos templom, ahová a híres felfedezőt, Vasco de Gama-t is temették. A Tejo folyó mentén haladva érkezünk a központba. Útközben szemügyre vehetjük az Április 25-e hidat és a hatalmas Krisztus-szobrot. A belváros főtere a Praca do Comercio. Sétálunk az Alfama szűk sikátoraiban, ahol a híres katedrális, a Sé több évszázad művészeti emlékeit tükrözi. Itt keresztelték meg Padovai Szent Antalt, aki az épület közelében született. Ezt követően a Szent György várból mesés rálátás lesz a városra és a folyóra. A csoport ellátogat a EXPO ’98 alkalmából kialakított hatalmas Óceanáriumhoz is, majd rövid szabadprogram következik. Szállás.

7. NAP: LISSZABON – SALAMANCA – VALLADOLID

A fővárost és Portugáliát elhagyva ismét Spanyolországba buszozunk. Tipikus kasztíliai vidéken haladva érjük el Salamancát, ami az ország egyik legrégibb kulturális központja, méltán kapta meg a spanyol Róma elnevezést. Útközben: hegyek, tipikus kasztíliai települések (pl. Ciudad Rodrigo), gaz­dag és kopár vidékek, legelő birkanyájak váltogatják egymást. A város a platereszk építészet fellegvára. Egyeteme a világon a 4. legrégebbi, főtere az egyik legszebb Spanyolországban. A gazdag városban két katedrális is épült egymás mellé, mind­kettő csodálatos. A belvárosban található a híres Kagylós ház és a Plaza Mayor, amit Spanyolország legszebb főterének monda­nak. Szállás, vacsora Valladolidnál.

8. NAP: VALLADOLID – BURGOS – LOURDES

Délelőtt Burgos-t keressük fel, mely a Szent Jakab zarándokút egyik fontos központja volt már a középkorban is. A különleges fekvésű belváros mellett a lenyűgöző gótikus katedrálist is meg­tekintjük, mely Portóhoz, Batalhához, a Jeromos-templomhoz, és Salamancához hasonlóan a Világörökség Listán szerepel. Sokan csak ennek a katedrálisnak a megtekintéséért utaznak több ezer km-t. A Pireneusokon áthaladva este a híres szent városban, Lourdes-ban sétálunk. E kegyhely fantasztikus fek­vése, a zarándokok sokasága, a gyertyás körmenet mindenkire komoly hatást gyakorol. Aki úgy gondolja, részt is vehet Európa leglátogatottabb processzióján. Szállás Lourdes-ban.

9. NAP: LOURDES – REPÜLŐTÉR – BUDAPEST

Reggel elhagyjuk Lourdes-t és a reptérre viszi az autóbusz a repülős utasokat, akik átszállással hazarepülnek. Budapestre várható érkezés az esti órákban.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.07.02 - 9 nap / 8 éj
689 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak