Madeirai vakáció és Lisszabon

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 7 nap / 6 éj

 

 

369 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
7 nap / 6 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: menetrendszerinti járattal

·  Színpompás virágok és óceáni bálnales
·  Érintetlen természet az óceán közepén
·  Csodás vulkáni képződmények, mesés táj
·  Két lenyűgöző sziget és Lisszabon megismerése


A madeirai nyaralás 6 éjszakájára lehet választani 3 és 4 csillagos szállodai elhelyezésből. A szállodák leírása a programleírás alatt található.


"Egyszerűen egy csodavilág! Nehéz szavakba önteni azt a természeti szépséget és változatosságot, ami ezen az óceán kellős közepén lévő parányi szigeten található."
Prónay Bence – Idegenvezető, a program összeállítója

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Madeirai utunk az elsők között volt, amelyet a veszélyhelyzetet követően biztonsággal újraindítottunk. Utazásunk főként természeti látnivalókat jár körbe, messze a vírus szempontjából kockázatos nagyvárosoktól.

·  Színpompás virágok és óceáni bálnales
·  Érintetlen természet az óceán közepén
·  Csodás vulkáni képződmények, mesés táj
·  Két lenyűgöző sziget és Lisszabon megismerése


A madeirai nyaralás 6 éjszakájára lehet választani 3 és 4 csillagos szállodai elhelyezésből. A szállodák leírása a programleírás alatt található.


"Egyszerűen egy csodavilág! Nehéz szavakba önteni azt a természeti szépséget és változatosságot, ami ezen az óceán kellős közepén lévő parányi szigeten található."
Prónay Bence – Idegenvezető, a program összeállítója

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Madeirai utunk az elsők között volt, amelyet a veszélyhelyzetet követően biztonsággal újraindítottunk. Utazásunk főként természeti látnivalókat jár körbe, messze a vírus szempontjából kockázatos nagyvárosoktól.

Program:

1. NAP: BUDAPEST – LISSZABON – FUNCHAL

A repülőgép menetrendjének megfelelően idegenvezetőnkkel repülünk Lisszabonba. Programunkat a történelmileg is fontos Rossio téren kezdjük, ahonnan a sétálóutcán lemegyünk az ele­gáns főtérre, a Praça do Comércióra. Meglátogatjuk a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist is. Ezt köve­tően szabadprogram a repülőtérre indulásig, mely alatt egyé­nileg lehet vacsorázni a városban. Késő este folytatjuk repülős utunkat Lisszabonból, és az éjjeli órákban érkezünk Madeirára. Transzfer Funchal üdülőnegyedében fekvő szállodáinkba. Madeira az Atlanti-óceánban, Marokkó partjaival egyvonalban található. Az óceán mérséklő hatása miatt a hőmérséklet nyáron se szokott 30 °C fölé emelkedni, de tavasszal is 24 °C körüli, mely ideális a növényeknek, nem véletlen nevezik a „virágok szigetének”.

2. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS – DELFINLES VAGY PIHENÉS

A késői érkezés miatt a délelőttöt pihenéssel és a környék szabad felfedezésével lehet tölteni, míg a délutáni időszakra egy könnyed programot javaslunk. Egy 3 órás hajókiránduláson vehetünk részt a sziget déli partszakaszán. Vitorlásunkkal a sziget körüli óceáni élővilág felkutatására indulunk Funchal kikötőjéből. Korábbi cso­portjaink természetes élőhelyükön láthattak delfin csapatokat, bálnákat és tengeri teknősöket is. Garantált fakultatív hajókirándulás: 35 € Délután 5 óra körül érkezünk vissza, melyet követően szabadidő, séta a belvárosban vagy pihenés a szállodában.

3. NAP: FUNCHAL VÁROSNÉZÉS – FÜRDÉS, PIHENÉS

Ezen a napon lehet pihenni, fürdeni, vagy megtekinthetik velünk Funchalt, a fővárost. Privát autóbusszal transzfer a belvárosba. Gyalogos városnézésünket a II. János Pál pápa által is meg­látogatott katedrálissal kezdjük, majd a meseszép Botanikus Kertben sétálunk, ahol megcsodálhatjuk a sziget változatos növényvilágát. Programunk folytatásaként ellátogatunk egy hangulatos borházba, ahol híres madeirai borokat kóstolunk, és vásárolhatunk is belőlük. Ezután a helyi piacot, a Mercado dos Lavradorest keressük fel. Itt a helyi kereskedők kínálatából, számtalan virágból, egzotikus gyümölcsből, zöldségből, szu­venírből választhatunk és vásárolhatunk. A fakultatív program befejezéseként a délutáni órákban transzfer vissza a szállodába. Garantált, fakultatív fél napos, Funchal városnézés a botanikus kerttel: 35 € Akik még élményeket gyűjtenének, idegenvezetőnkkel libegővel felmehetnek a központ fölé maga­sodó hegyre, a Montéra, ahol egy kápolnában megtalálható az utolsó magyar király, IV. Károly síremléke is. Innen mesés a rálá­tás a városra és az óceánra. A kalandvágyók egy speciális helyi szánkóval (tobogán) is lejöhetnek a hegyről.

4. NAP: NYUGAT-MADEIRA KIRÁNDULÁS / PIHENÉS

Reggeli után pihenés, fürdőzés, vagy egész napos garantált fakultatív túra, mely során a sziget nyugati részét tekintjük meg. Első állomásunk Camara de Lobos, az elbűvölő halászfalu, majd a világ második legmagasabb sziklafala, a Cabo Girão. A nem­rég felújított csodálatos teraszról lenézve lábunk alatt 580 méte­res mélység tátong az óceánig. A következő állomásunk Ribeira Brava, mely megőrizte a helyi tradíciókat. A városkában szám­talan utcai kávézó található. A sziget észak-nyugati pontjához, Porto Monizhoz a déli órákban érünk. Ebéd egy különleges étte­remben az óceánparton. A településen a lávakövek közt található természetes fürdők nyújtanak lenyűgöző látványt. A fürdőhelye­ket az óceán tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gondolja, fürdőz­het is egyet ezen érdekes vulkáni medencékben. Visszautunkat a hegyekben található Paul da Serra fennsíkon folytatjuk, ahonnan jó idő esetén, csodálatos panoráma tárul elénk. Az óceánparti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza szállodánkba. Fakultatív Nyugat-Madeira túra (ebéddel): 45 €.

5. NAP: PORTO SANTO KIRÁNDULÁS / PIHENÉS

Pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy egész napos hajókirándulás Porto Santo szigetére. A madeirai szigetcso­port második legnagyobb szigetén, a reggeli indulást köve­tően, kb. 2,5 órai hajózás után kötnek ki utasaink. Porto Santón mesés lehetőség nyílik a fürdőzésre, hiszen a sziget – a madei­rai szigetcsoport tagjai közül egyedülálló módon – aranysárga homokos tengerparttal rendelkezik. Késő délután visszahajózás, visszaérkezés a szállásra az esti órákban. Porto Santo egyéni kirándulás transzferrel: kb. 75 €.

6. NAP: KELET-MADEIRA KIRÁNDULÁS / PIHENÉS

Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás Madeira keleti részére. Első megállónk a sziget második legmagasabb pontjánál, az 1.818 m magas Pico do Arieirónál lesz. Szép időben lélegzetelállító kilátás nyí­lik a vulkanikus hegyekre, völgyekre. Hegyoldalak mentén érjük el Faialát, ahol egy hegyi pisztráng neveldére teszünk egy pil­lantást, majd egy könnyed „levada” sétát teszünk. Ebédünket egy mesés panorámával rendelkező, korábbi nemesi villá­ban fogyasztjuk el. Santanába utazunk tovább, ahol a csak Madeirára jellemző tradicionális építésű házacskákat tekint­jük meg. Ezt követően érkezünk el túránk csúcspontjára, a szi­get északkeleti csücskére, a Szt. Lőrinc-félszigetre. Leírhatatlan a látvány! Meredek sziklaszirtek, holdbéli táj, alattunk a morajló, hömpölygő óceán. Szállásunk felé fordulva áthaladunk a repülőtér leszállópályája alatt is, és élményekkel gazdagodva érkezünk vissza kb. 17 órakor a szállodánkhoz. Fakultatív Kelet-Madeira túra (ebéddel): 45 €.

7. NAP: FUNCHAL – LISSZABON – BUDAPEST

Reggeli után a menetrendnek megfelelően transzfer a repülő­térre, és Lisszabonba utazunk. Autóbuszunkkal először a Belém-negyedbe megyünk. Első megállónk a Szt. Jeromos kolostor. Itt hajóraszállás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget a tengeri útjához. Templomában található Vasco da Gama sírja is. A Tengerészeti Múzeum mellett elhaladva megyünk a Belém-toronyhoz, mely a Tejo folyóban álló többszáz éves erőd. Ezután a monumentális Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál hódítók és neves személyiségek szobraiban gyönyörködhetünk. Rápillanthatunk a hatalmas Április 25. hídra és a Tejo folyó túloldalán álló, riói Krisztus szobor hasonmására is. Szabadidő alatt megkóstolhatjuk a híres pasteis de Belém édes­séget is, melynek sikerét mutatja, hogy naponta több tízezer (!) darabot készítenek belőle egy helyi cukrászdában. Kora esti órákban transzfer a reptérre és hazaindulás. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés az éjfél után, az éjjeli órákban.


VÁLASZTHATÓ SZÁLLÁSHELYEK:

Mindhárom szálloda medencével, ingyenes napozóágyakkal, bárral, wi-fivel rendelkezik, szobáik TV-vel felszereltek, többségüknek kis terasza is van, az étkezések svédasztalos rendszerűek. A hotelektől rövid sétával elérhető az óceánpart (kb. 500 m).

HOTEL DORISOL ***

Az erkélyes szobák berendezése egyszerűbb, de a 3 épületből álló komplexum 3 medencét is tartalmaz.

HOTEL RAGA **** (MÁJUS, SZEPTEMBER)

Tágas légkondicionált szobáinál is különlegesebb az étterme, melynek terasz részéről bámulatos a látvány az óceánpartra. Igazán hangulatos a vacsora elfogyasztása egy pohár borral a kézben az óceáni naplemente társaságában.

HOTEL GOLDEN RESIDENCE **** (AUGUSZTUS)

Modern szobákkal rendelkező szálloda közel a tengerhez. Szobái légkondicionáltak, és a kellemesebb időtöltés érdekében szaunával és medencével is felszerelték.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2022.05.28 - 7 nap / 6 éj
369 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak