Dél-Amerikai kalandok: Peru

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Peru

Nem szokványos utazás vár bennünket Dél-Amerikai nyaralásunkon. Kirándulunk az inka romváros, azaz a Machu Pichu lábánál, focizunk a Copacabana tengerpartján, Unesco Világörökségeket fedezünk föl, s belekóstolunk a helyi bárok illatába. Utazásunk kiscsoportos, azaz maximum 17 utassal vágunk neki a kalandnak, illetve sok esetben eltérünk a megszokott körutazásoktól és keressük az aktív kikapcsolódás okozta örömöket…

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Lima, hotelek, panziók

Szállás: Panzió

Egyéb szolgáltatások:
Panzió

Programleírás:

1. nap: Budapest, Lima

A reggeli órákban elutazunk, majd egy európai átszállást követően várhatóan a késő délutáni órákban érkezünk Peru fővárosába, Limába.

2. nap: Lima (UNESCO Világörökség)

Mai napunkon megkezdjük az ismerkedést Peruval. Lima hangulatos házai között sétálunk, hogy az első megálló a San Martín tér legyen, innen a sétálóutcán haladunk tovább egészen a Plaza de Armas-ig. Itt találjuk a fő látványosságokat, mint pl. Elnöki Palotát, az Érseki Palota gyönyörűen faragott balkonjait, a Katedrálist, és benne a leghíresebb látványosságot - Francisco Pizzaro síremlékét. A délután további részét szabadprogram keretében töltjük, ám lehetőség lesz túravezetőnkkel felmenni a San Cristóbal hegyre, ahonnan az egész várost nagyszerűen belátni.

3. nap: Lima, Cusco (UNESCO Világörökség)

A mai napunkon egy kisebb repülőút után érkezünk meg a 3310 méter magasan fekvő Cusco városába. Megtekintjük a város legszebb látnivalóit, a Plaza de Armas főteret és az itt látható katedrálist, illetve még számtalan szép gyarmati épületet, templomot. Délután elhagyjuk Cusco városát és ellátogatunk a Puca Pucarahoz, azaz a Vörös Erődhöz. Legvégül a völgyben helyet foglaló településre utazunk, mely csodálatos kilátást nyújtót Sacsayhuaman romjai között.

4. nap: Cusco, Urubamba-völgy, Pisac, Ollantaytambo, Aguas Calientes

A nagy magassághoz hozzá kell szoktatni a szervezetünk, ezért a mai napunk az akklimatizáció jegyében zajlik. Reggel útnak indulunk, hogy a hegyekbe utazzunk és Pisacban sétáljunk az inka erődnél, itt az Inthihuatana templommal és a híres napórával is megismerkedünk. Út közben még Ollantaytambo leleteit is megnézzük, hogy aztán vonattal utazzunk a szállásunkra Aguas Calientesbe.

5. nap: Machu Picchu (UNESCO Világörökség), Huayna Picchu sziklacsúcs (2720 m)

Korán indítjuk a mai napunkat, melyet egy lélegzetelállító buszúttal kezdünk. Lenyűgöző szerpentinen haladunk az inkák ősi romvárosához. Hajnali ködben, misztikus varázsában pillantjuk meg a romokat, melyeknél egész nap leszünk. Így még tömegek nélkül mászhatjuk meg a Huayna Picchu sziklacsúcsát (2720 méter), ahonnan káprázatos panoráma tárul elénk. Egész nap a romváros területén leszünk, így bőven lesz felfedezni az inka birodalom egyik remekét.

Túra a Huayana Picchu-hoz: kb. 2 óra fel/le, szint: 300 méte.

6. nap: Aguas Calientes, Ollantaytambo, Chinchero, Cusco

Vonattal ereszkedünk vissza Aguas Calientes településére, hogy a közelben lévő inka romokat felfedezzük. Cuscoba már busszal utazunk. A délutáni órákban érkezünk a városban, ahol szabad program vár bennünket.

7-8. nap: Cusco, Lima, Budapest

A kora reggeli órákban elrepülünk Limába, ahol csatlakozástól függően tovább utazunk Budapest irányába. Várhatóan, a másnap délutáni órákban érkezünk Budapestre.

 

Tudnivalók:

Az ár tartalmazza: a transzfereket, az utazást busszal és vonattal, a szállásokat a feltüntetett kategóriákban, a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az ár nem tartalmazza: a repülőjegyeket és repülőtéri illetékeket, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket (kb. 250 USD/fő), a fakultatív programok, a kötelező borravalók (80 USD/fő), a foglalási díjat (500 Ft/fő), illetve a biztosítás árát.

Repülőjegy foglalás kiegészítő feltételei: Az utazás ára nem tartalmazza az oda-vissza út díját és a repülőtéri adók, illetékek és pótdíjak is külön fizetendők. A belső repülőjáratok és illetékek árát sem tartalmazza az alapár. A repülőtéri illetékek az árfolyam változása miatt kis mértékben eltérhetnek.

Budapest – Lima – Budapest: kb. 290.000Ft illetékkel.

Lima – Cusco: kb. 49.000Ft illetékkel.

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Peruba. Peruban bérelt busszal, helyi buszokkal, taxikkal utazunk.

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 15 fő.

Szállás: Szállásaink kiválasztására nagy figyelmet fordítottunk. 3* kategóriának megfelelő hotelekben, panziókban lesznek a szobáink. Peru hegyvidékes szakaszain panziókban leszünk, ám ezeknek a színvonala sem marad el a 3* kategóriától. Reggeliket tartalmazza az alapár.

Pénzügy:

Peruban a Sol (PEN) a hivatalos fizetőeszköz. 1 Sol ~ 90 Ft A Sol hazánkban nem szerezhető be, ezért az USD kivitelét javasoljuk! USD-t érdemes magunkkal vinni és inkább kis, 5-10-20-50-es címletekben, Gyakran fizetőeszközként is elfogadják, ezért inkább kisebb címletekben érdemes beszerezni. Mivel sok a hamisítvány, ezért a térségben az enyhén sérült dollárt sem fogadják el, erre váltásnál fordítsunk figyelmet!

Javasolt költőpénz szükséglet kb. 600 - 700 USD.

Az árak változhatnak, csak tájékoztató jellegűek. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Elektromos áram: Dél-Amerikában az európaitól eltérő elektromos csatlakozó van használatban. Célszerű már itthonról magunkkal vinni megfelelő átalakítót.

Vám: Magyar állampolgárnak maximum 90 napig vízum nélkül tartózkodhatnak a körutazásban szereplő országokban. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Telekommunikáció: A mobiltelefonok gond nélkül működnek, a szállodák internet hozzáférése a legtöbb helyen ingyenes, a lefedettség országos szinten jó. A rooming-tarifákról kérjük, hogy tájékozódjon a mobilszolgáltatójánál.

Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Egészségügyi tudnivalók: Hepatitis A és B, tífusz, illetve tetanusz oltásokat javasoljuk a Dél-Amerikai utazáshoz. Kérünk, hogy az utazás előtt legalább egy hónappal keresd fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. ker. Gyáli út 3/A.; rendelés idő: hétfőtől csütörtökig 09:00-14:00 óra közt. Telefon: 476-1364), vagy kérd ki háziorvo­sod tanácsát. Célszerű magaddal hoznod: láz-és fájdalomcsillapítót, görcsoldót, hasmenés elleni szert, ragta­paszt, sebfertőtlenítő szert, fáslit.

Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyúj­tásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak