A selyemút nyomán Orient-Expresszel

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 17 nap / 16 éj

 

 

3 857 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
17 nap / 16 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: A kategória
Utazás: egyénileg
Utazás: vonattal

[rv]egyénileg repülővel, menetrendszerinti járattal, külön vonattal

Orient Expresszen és 5*-os szállodákban

teljes panzió 

Garantált indulás a megjelölt időpontban

Exkluzív utazás, különleges kényelem az út során

A program 6 UNESCO világörökségi helyszínt is érint

[rv]egyénileg repülővel, menetrendszerinti járattal, külön vonattal

Orient Expresszen és 5*-os szállodákban

teljes panzió 

Garantált indulás a megjelölt időpontban

Exkluzív utazás, különleges kényelem az út során

A program 6 UNESCO világörökségi helyszínt is érint

Leiras:

1. nap: Budapest - Moszkva

Érkezés Moszkvába, Oroszország fővárosába. Transzfer a szállodába, szabadidő. Szállás Moszkvában 5*-os szállodában.

2. nap: Moszkva

Egész napos moszkvai városnézés, amely során felkeressük a Vörös teret, a Kreml területét. Ebéd egy moszkvai étteremben. Sétát teszünk az Arbaton, megnézzük a Krisztus Megmentő székesegyházat, a legszebb metróállomásokat tekintjük meg. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Moszkvában 5*-os szállodában.

3. nap: Moszkva

Reggeli után a városnézés folytatása. Transzfer a vonathoz, majd elindulunk nagy utunkra az Orient Expresszel. Szállás a vonaton.

4. nap: Volgograd

Reggeli órákban érkezés Volgogradba. Városnézés a „Hősök városában”, amely során látogatás teszünk a Mamajev-dombon található 102 méter magasságú történelmi emlékkomplexumban. Ebéd után folytatjuk az ismerkedést Volgograd nevezetességeivel, meglátogatunk a híres Sztálingrádi csata panoráma múzeumot és a legendás Pavlov házat. Megnézünk egy szabadtéri kiállítást "Győzelmi fegyver" néven. Szabadidő. Szuvenír vásárlási lehetőség. Transzfer a vonathoz. Szállás az Orient Expresszen, utazás Asztrahány felé éjszaka.

5. nap: Asztrahány

A reggeli órákban vonatunk Asztrahányba érkezik, Oroszország egyik legdélebben fekvő városába. Városnéző túra, amely során megtekintjük a főbb látnivalókat: Kreml, Szent Vlagyimir templom, Angyali Üdvözlet kolostor,  Opera és Balettszínház, Nagy Péter szobra, Diadalív. Halpiac látogatása.

Kirándulást teszünk a városon kívüli egy helyi tokhal farmon. Betekintést nyerhetünk a fekete kaviár előállításának a rejtelmeibe. Vacsora a farmon. Transzfer a vasútállomásra. Indulás Asztranyból. Szállás az Orient Expresszen.

6. nap: Vonaton

Egész napot utazással töltjük a vonaton. Tavakban, folyókban, végtelen táj szépségében gyönyörködhetünk. Szórakoztató programok a vonaton. Szállás az Orient Expresszen.

7. nap: Urgencs - Khiva

Érkezés Urgencsbe. Transzfer Khivaba. Városnézés az Ichan-Kala műemlék-városrész építészeti együttesében (UNESCO védelem alatt) a 12-19. század gyönyörű alkotásai között. Az óvárosban paloták, mecsetek, mauzóleumok kápráztatják el a látogatót: az utolsó kán rezidenciája, Ismail Khodja mauzóleum, Mohammed Amin Khan medresze, Kalta Minor torony, Tas-Hovli palotája, Pahlavan Mahmud mauzóleuma, Juma mecset. Transzfer a vasútállomásra. Indulás tovább Urgencsből. Szállás az Orient Expresszen.

8. nap: Konyeurgencs - Derweze

Érkezés Türkmenisztánba, Dashoguzba. Utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Konyeurgencs romvárosába. Khorezm középkori perzsa fővárosát Timúr romboltatta le a XIV. század utolsó éveiben. Séta a romjaikban is csodálatos középületek között: Karavánszeráj kapu, Mamun minaret, II. Arslan mauzóleum, Khorezm Akadémia, Kutlug Timur minaret, Dash Metjid madrasza. Visszatérés a Dashoguz-ba. Folytatjuk utunkat vonattal Dashoguzból. Érkezés a délutáni órákban az Ichoguz állomásra. Transzfer Darwaza gázkráterbe. Továbbutazás a végtelen Kara-kum sivatag belső vidékére. Rövid séták és fotószünetek a mozgó homokdűnék között, a legszebb pontokon. Koraesti haladás a „semmi közepének” dűnéi között, Derweze, a Pokol kapuja felé. A „Pokol kapujának” mélyéről évtizedek óta lángok csapnak elő, a csillagos égbolt sötétjében hatalmas távolságról világít „Földünk tüzes lelke”. Az egészen elképesztő táj fényképezése. Nomád vacsoránk elfogyasztása sátortáborunkban, majd sötétedés után a lángoló kráter fényképezése. Vodka áldomás a tábortűznél, a megszámlálhatatlanul rengeteg csillag vigyázó mosolya alatt. Visszatérés a vonatra, majd tovább indulás. Szállás az Orient Expresszen.

9. nap: Ashgabat

Érkezés Ashgabatba a reggeli órákban.

Városnézésünk során megtekintjük a Turkmenbasy Ruhy-t Mecsetet és az első elnök mauzóleumát. Séta a Semlegesség kapuja emlékműnél. Utazás a Kopet Dag hegység lábaihoz, Nissza romvárosába. Az ókori Párthus-birodalom hegyi fővárosa ma UNESCO világörökségi védelem alatt álló ásatási terület. Ebéd egy városi étteremben.

Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumban, majd a Hippodrome-ban az Akhal teke lovak versenyén (Türkmenisztánban még a nemzeti ünnep is a lovak napja egyben), Seyit Jemaletdin mecsetromok, látogatás a világhírű türkmén szőnyegmúzeumban.

Séta a városi gyümölcs- és zöldségpiacon. Esti városnézés. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a vasútállomásra. Elutazás Ashgabatból.

10. nap: Merv

Érkezés Mary-be. Merv látogatása, amely oázis és egyben város a történelmi selyemút mellett, Mary közelében. Számos város létezett ezen a kultúra és a politika cseréje szempontjából jelentős stratégiai értékű helyszínen. Az ókori Merv helyét az UNESCO világörökségi helyszínként sorolja fel. Az "Ősi Merv" ma egy nagy régészeti park, amely bronzkori központok (i. e. 2500–1200), mint például Kelleli, Adji Kui, Taip, Gonur és Togoluk; valamint vaskori (i. e. 1200–300), mint például Yaz/Gobekli Depes és Takhirbaj Depe; a történelmi városközpont és a középkori város, Abdullah Khan Kala maradványait tartalmazza. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a vonathoz. Indulás Maryből Üzbegisztán felé.

11. nap: Bukhara

Érkezés Bukharába a délelőtti órákban. Bukhara, a 2500 éves város, belső negyedei a Világörökség védelme alatt állnak. A Selyemút legtipikusabb városában vagyunk. Valami különös atmoszféra lengi körül a helyet: tudósok, filozófusok, költők és vallásalapítók sorjáznak a történelmi időkből. Városnézés: Arc Citadel erőd, Samanides mauzóleum, Bolo-Hauz mecset, Coumpol bazár, Nodir-Divan-Beghí medresze, Lyabi-Khauz komplexum, Kalon minaret, Kalyan mecset, Miri Arab medresze. Ebéd egy városi étteremben. Transzfer a vonathoz. Szállás a vonaton.

12. nap: Szamarkand

Érkezés Szamarkandba a délelőtti órákban. Városnézés Szamarkandban: Gür Emír mauzóleum, látogatás a bazárban, majd a világ egyik legszebb terének (Regisztan tér) és az ott lévő Ulugbek, Shir-Dor és Tilya-Kori medreszek megtekintése. Ezt követően a Shaki Zindeh komplexumot (11-15. század), a Gür Emír mauzóleumot és a Bibi-Khonum mecsetet keressük fel. Ebéd egy városi éttermben. Transzfer a vonathoz. Indulás Szamarkandból Taskent felé. Éjszaka az Orient-Expresszen.

13. nap: Taskent

Érkezés Taskentbe a reggeli órákban. Városnézés Üzbegisztán fővárosában, Taskentben, az óvárosban. Az első írásos emlék a városról a 3. században jelent meg, a kínai, török eredetű elnevezés már utal széles kapcsolataira és a Selyemúton betöltött évszázadokra visszanyúló szerepére. Korabeli források a 11. századtól már Taskentként említik a nagyjelentőségű várost, melyet előbb Dzsingisz kán hódított meg, majd a 14. században Timur Lenk foglalta vissza és emelte birodalma központjává. Az óváros látnivalói: Barak kán medresze (16. sz.), Kaffal Shashi mauzóleum (15. sz.), Kukeldash medresze (16. sz.), a fenséges Djuma mecset a 9. századból. Később a modern Tashkent látnivalóit csodáljuk meg: Függetlenség tere, Navoi Színház tér, a Taskent Nemzeti Művészeti Múzeum, Amir Timur tér, a helyi „Broadway” sétáló utcákkal, szökőkutakkal. Ebéd egy városi étteremben. Transzfer a vonathoz. Indulás Kazahsztán irányába. Éjszaka a vonaton.

14. nap: Türkisztan

Érkezés Türkisztanba a reggeli órákban. Türkisztan Kazahsztán történelmi városainak egyike, régészeti emlékei a 4. századból származnak. A középkori város romjai a Szir-darja délkeleti részén fekszenek. A 15–18. században Türkisztan lett a Kazah Kánság fővárosa. A város több ezer zarándokot vonz. Egy helyi hagyomány szerint három türkisztani zarándoklat felér egy mekkai zarándoklattal. Kirándulás Sauranba. Sauran középkori település Kazahsztán déli részén. A középkor és a kazah kánság idején ez volt az egyik fő város a Syr Darya közelében. Gyalogos városnézés. Megcsodáljuk a középkorból szinte épen megmaradt mecseteket, majd transzfer a vonathoz. Indulás Almati felé. Éjszaka az Orient-Expresszen.

15. nap: Almati

Érkezés Almatiba a reggeli órákban. A csomagjainkat elviszik a szállodába. Ebéd egy városi étteremben. Városnézésünk során megismerkedünk a számos alkalommal nevet változtatott metropolisz történetével, a 7. századi szkíta időktől 1997-ig, amíg az ország fővárosa volt. Feljutás felvonóval a Kök-Töbére, a város, illetve a délre tornyosuló jég- és hófödte Kjungoj-alatau fényképezése. Séta a Panfilov-parkban, a Vernij erőd romjainál és az 1907-ben átadott, fából épített Vosznyeszenszkij katedrálisnál, a Tudományos Akadémia épületénél, majd a Köztársaság téren. A Függetlenségi Emlékmű megtekintése. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Almatiban 5* szállodában.

16. nap: Almati

Délelőtti órákban sétálunk a Zöld Bazárban, majd ellátogatunk az Állami Múzeumba, amely a legnagyobb múzeum Kazahsztánban, és az egyik legnagyobb múzeum Közép-Ázsiában. Ebéd egy városi étteremben. Kirándulás az Ile Alatau Nemzeti Park járművel is megközelíthető vidékeire, majd haladás 2.500 méter magasságig a Nagy Almati-tó 4.000 méter feletti csúcsokkal körbeölelt partjáig. Séta az álomszép, a gleccserolvadéktól halványkék tó partmenti ösvényein. A szigorúan védett tengerszem Almati víztározója, vize igazi magashegységi ásványvíz. A csodálatos panorámák, hófödte „piramisok” fotózása. Később a délután folyamán egy igazi kazah sólyomreptetést is megcsodálhatunk. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Almatiban 5* szállodában.

17. nap: Almati - Budapest

Reggeli majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre. Menetrend szerinti járattal, átszállással hazarepülés Budapestre.

További információk:

Elhelyezés:

2 éj Moszkvában 5*-os szállodában, 12 éj az Orient Expressz hálófülkéiben, 2 éj Almatiban 5*-os szállodában. 

Fizetési és lemondási feltételek:

Jelentkezéskor vissza nem téríthető foglaló fizetendő az alábbiak szerint:
First class és first class plus kupés elhelyezéssel: 1000 EUR/fő 
Business class és VIP kupés elhelyezéssel: 1600 EUR/fő

Teljes összeg befizetése: 60 nappal indulás előtt!

Lemondási feltételek, kötbér:
Utazás előtt 61. napig a foglaló nem jár vissza
60−31 nap között: 50%
30−0 nap között: 100% kötbér fizetendő
No Show: 100% kötbér fizetendő

A repülőjegyeket jegykiállítás után az adott légitársaság feltételei szerint lehet módosítani vagy lemondani. 

UNESCO Világörökségi helyszínek:
  •           A Kreml és a Vörös tér
  •           Üzbegisztán - Szamarkand
  •           Üzbegisztán - Bukhara
  •           Üzbegisztán – Khíva, Ichan-Kala
  •           Türkmenisztán – Konyeurgencs
  •           Türkmenisztán – Nissza

További információk 2:

 

Ár nem tartalmazza:

repülőjegyek költsége: kb. 156.000,- Ft/fő az orosz vízum költsége: 25.000,- Ft/ főa türkmén vízum költsége (határon fizetendő):14,- USD/ főEGYÉB KÖLTSÉGEK Egyágyas felár: 1 840 000,-Ft/főborravaló: kb. 210 Euro/fő vagy kb. 260 USD/főBBP biztosítás: AEGON 590,-Ft/fő

Ár tartalmazza:

szállás 2 fős first class kupéban és 5* szállodákbanteljes ellátásprogramok a felsoroltak szerinttranszferek a repülőtér és a szálloda között (Moszkva és Almaty)angol nyelvű idegenvezetés (angol, spanyol, portugál nyelvü idegenvezetés garantált, többi idegennyelv egyéni lekérésre)

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2021.09.30 - 17 nap / 16 éj
3 857 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak