Nápolyi-öböl városlátogatás

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Olaszország

Nápoly történelme egészen a bronzkorig vezethető vissza, így a Föld egyik legősibb folyamatosan lakott településeként tartjuk számon. Ez a város büszkélkedhet a legnagyobb óvárossal szerte Európában, és több történelmi temploma van, mint a világ bármely más városának...

Nápoly történelme egészen a bronzkorig vezethető vissza, így a Föld egyik legősibb folyamatosan lakott településeként tartjuk számon. Ez a város büszkélkedhet a legnagyobb óvárossal szerte Európában, és több történelmi temploma van, mint a világ bármely más városának...

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Klasszikus városlátogatás

Szállásleírás:


3*-os szálloda Nápoly

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: elutazás Nápolyba közvetlen járattal. Buszos transzfer a szállodához, majd a szobák elfoglalása.

2.nap: reggeli után szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás (24 990 Ft/fő hajójeggyel, min. 10 főtől) Capri szigetére. Nápoly kikötőjéből indul a hajónk, mely kb. 1 óra alatt ér el Capri gyönyörű szigetére. Caprin eltöltött egy nap alatt bepillantást nyerhetünk a luxushelyek világába. Megismerkedhetünk a kis sziget főbb nevezetességeivel, melyek leginkább természeti látnivalók. Capri egyik jelképe a Nápolyi-öbölnél található három szikla a Faraglioni-sziklák, az Arco Naturale, a természet által létrehozott boltív, a Grotta Azurra, avagy a Kék Barlang. A sziget két nagyobb városa a névadó Capri és Anacapri. Capri város sok elegáns luxusüzlettel és kiváló éttermekkel csábít. Anacapri 275 m magasan fekszik a tengerszint felett, közel a Kék Barlanghoz. Számos villája, temploma, kolostora van. A sziget citromtermesztésben igen gazdag, így a helyi limoncellót (citromlikőr) senki ne hagyja ki. Délután visszabuszozunk a kikötőben, majd hajóval Nápoly kikötőjébe.

3. nap: reggeli után szabadprogram vagy egész napos Pompei és Vezúv fakultatív program busszal (21 990 Ft/fő belépőjeggyel min. 15 főtől). Első állomásunk a Vezúv lábánál található ókori római romváros. A 70-es évek végén kitörő Vezúv, Pompeiit 7–8 méter vastag hamuréteggel fedte be, mely a város és a lakosság vesztét jelentette. Az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romváros meglátogatása után utunk a Vezúvig vezet. A parkolóból felsétálunk a kráter pereméhez, ahonnan gyönyörű kilátásban lehet részünk.

4. nap: reggeli után szabadprogram vagy egész napos buszos fakultatív program (12 990 Ft/fő min. 15 főtől) az Amalfi-partra. A program első állomása a méltán híres, hegyoldalra épült Positano, mely az Amalfi-part többi településével együtt része az UNESCO Világörökségének. Positanoban az elmaradhatatlan fotószünet nem marad el. Továbbutazva, a következő megállónk Amalfi lesz, ahol a város bemutatása utáni szabadidőben lehetőség lesz bolyongani a szűk sikátorokban, kávézni egy hangulatos téren és élvezni a gyönyörű környezetet és pezsgést. A partszakasz legnépszerűbb városát elhagyva Ravello következik, ahová kanyargós utakon visz az út. A kisváros, bár nem a tengerparton fekszik, nyugodtan felveheti a versenyt a part többi városával. Pompás villák, kertek, panorámák gondoskodnak a felejthetetlen kikapcsolódásról.

5. nap: reggeli után közös, vezetett séta a Nápolyban (a nevezetességek csak kívülről tekintjük meg). Első utunk a régi történelmi városközpontba vezet. A Dóm megtekintése után végigsétálunk az óváros leghíresebb utcáin: San Gregorio Armenon és Via Benedetto Crocen, majd megtekinthetjük a Santa Chiara komplexumot és a Gesú Nuovo templomot. Utána lesétálunk a partra, ahol a Castel Nuovot - Új Vár -, Nápoly egyik leghíresebb jelképét láthatjuk, majd a mellette található Királyi Palotát és a San Francesco di Paola templomot. Szabadidőben a Castel dell'Ovonál – Tojásvár- gyönyörködhetnek a szép kilátásban. Majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre.

Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók. Akadálymentesített szobafoglalási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban.


A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet, 10 kg súlyú, 55 cm x 40 cm x 20 cm méretű kézipoggyász és egy, maximum 40 cm x 20 cm x 20 cm méretű kis táska transzfert szállást 4 éjszakára 3*-os szállodában Nápolyban reggelis ellátást és a magyar nyelvű idegenvezetést gyalogos városnézést Nápolyban

Nem tartalmazza: a repülőtéri illetéket 29 990 Ft/fő (kötelezően fizetendő) sztornóbiztosítást 1% betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást 550 Ft/fő/nap Amalfi-part 12 990 Ft/fő min. 15 főtől, Pompei és Vezúv 21 990 Ft/fő belépőjeggyel min. 15 főtől Capri sziget 24 990 Ft/fő hajójeggyel, min. 10 főtől belépőjegyeket és a tömegközlekedési jegyeket

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Fakultatív programok
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak