A legkedvezőbb árak alakulása:
Legjobb ár:
- 5 nap / 4 éj
134 490 Ft / fő
- 5 nap / 4 éj
134 490 Ft / fő
Elhelyezés: Hotel 3*
Ellátás: reggeli (félpanzió kérhető)
A napsütéses Toszkána ízei, Olaszország
Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel
1. nap, szerda: Budapest - Montecatini Terme
Találkozás 04:45 órakor Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben) Indulás 05:00-kor. Utunk Szlovénián keresztül vezet Olaszországba. Szlovéniában útközben tízóraira elfogyaszthatunk egy híres trojani fánkot, majd folytatjuk utunkat Olaszország felé.
A Toszkán régió varázslatos kisvárosában, Montecatini Termeben lesz szállásunk, melyet termálvize tett világhírűvé. A szállodához érve a szoba elfoglalása után javaslunk egy kis sétát a városban. Montecatini Termében 4 éjszakát fogunk tölteni.
2. nap, csütörtök: Pistoia - Lucca
Reggeli után elutazunk Pistoiába, ahol sétánk során megismerhetjük pl. a Piazza del Duomot a Dómmal és a városházával, a Szent Zénó katedrálist, a Keresztelőkápolnát (Battistero di San Giovanni), a különálló harangtornyot, és a régi idők emlékét idéző Piazza Sala-t, mely még ma is a longobárd nevét őrzi, a longobárd uralkodó helytartójának a palotája volt itt (Sala Regis).
A városnézés után folytatjuk utunkat Luccába, ebbe a csodaszép kisvárosba, mely Toszkána egyik legszebb városának számít. A történelmi óvárosban tett séta során számos gyönyörű látnivalók, festői sikátorok és bájos terek tárulnak elénk. Az itteni nevezetességek közé tartozik a Torre Guinigi, a híres torony fákkal a tetején és az impozáns, 4 km hosszú városfal, amely Európa egyik legjobban megőrzött épülete. Leghíresebb a városban a festői Piazza dell’Anfiteatro, melyet az ókori római amfiteátrum romjain alapítottak, és a gyönyörű felújításnak köszönhetően a történelmi báj és a hamisítatlan olasz érzés keverékét árasztja magából. Látogatásra érdemes még a 12. századból származó San Michele in Foro templom, amely a régi római piacon található, a San Martino székesegyház, és még sorolhatnánk.
A városnézés után indulunk a közeli szőlőgazdaságba, ahol fakultatív borkóstoláson veszünk részt. A kínálatban szerepel 1 rozé, 1 fehér és 2 fajta vörösbor mindegyik mellé a borhoz leginkább illő, a környék gazdaságaiból kikerülő kóstoló falatkákat kínálnak. A fehér borhoz fehér kenyér és helyi napsütötte oliva olaj jár, a rozéhoz pirított kenyérfalatokat kínálnak lazaccal és zöldségekkel, a vöröshöz pedig 4-5 különféle helyi pácolt húsos tapas, végül levezetésként a farmon gyűjtött mézet és sajtot kóstolhatunk.
3. nap, péntek: Pisa
Reggeli után látogatást teszünk a mindenki által (még ha csak képről is) ismert Csodák terére. A világ egyik leghíresebb tornya, a pisai Dóm téren fekvő katedrális harangtornya. A Piazza dei Miracoli, az UNESCO Világörökség része. Itt található a ferde torony, a Dóm, a keresztelőkápolna és a temető.
Pisai sétánk után ellátogatunk a Toszkán tengerpartra, ahol a délután hátralévő részét töltjük pihenéssel, strandolással.
A szálláshelyre a kora esti órákban érkezünk.
4. nap, szombat: Siena és környéke
Reggeli után szabadprogram. Javasoljuk, hogy fogaskerekűvel utazzanak el Montecatini Altoba és tegyenek egy kis sétát a hangulatos óvárosban.
A szabadprogram után elutazunk a tornyairól nevezetes San Gimignanoba, ahol a városi séta után a legfinomabb és legkülönlegesebb olasz fagyit kóstolhatjuk meg.
Innen tovább utazunk Sienába. A város varázslatos történelmi központja sokak számára az egyik legszebb Olaszországban. Siena látnivalói közé tartozik a lenyűgöző Piazza del Campo, amely kétségkívül az egyik legfestőibb olasz főtér, valamint az impozáns, több mint 100 méter magas Torre del Mangia torony. Különösen jellegzetesek és valóban egyedülállóak Sienában a régi vörösbarna téglaházak, a kanyargós középkori sikátorok és a csodálatos történelmi templomok is, amelyek elvarázsolják a világ minden tájáról érkező látogatókat. Sienában érdemes megkóstolni a város híres édességei közül valamelyiket: cavallucci, ricciarelli, panforte.
A városnézés után a Siena közelében fekvő Monteroni d’Arbia egyik privát gazdaságába látogatunk. Itt körbejárhatjuk a gazdaságot vagy fakultatív program keretében a sajtgyártás rejtelmeivel ismerkedhetünk meg. A kóstoló alkalmával isteni olasz sajtokat ízlelhetünk némi sonka és bor kíséretében.
A program után a kora esti órákban visszautazunk a szállodánkhoz.
5. nap, vasárnap: Montecatini Terme – Budapest
Elutazás Budapestre a kora reggeli órákban. Napközbeni rövidebb megállóink után érkezés Budapestre az esti órákban.
A program- és árváltozás jogát fenntartjuk!
A részvételi díj tartalmazza: az utazást busszal, 4 éjszakai szállást Montecatini Termében, 3* hotelben, a reggelit, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.
A helyszínen fizetendő költségek (városbelépők és parkolási költségek): 35 Euro/fő
A részvételi díj nem tartalmazza: a belépők és a fakultatív kirándulások árát, az idegenforgalmi adót: 8 Euro/fő, a további étkezéseket és italfogyasztást, a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat. Félpanzió igényelhető felár ellenében.
Utazás: Autóbusszal, útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt. A pihenőhelyek mosdóiban fizetni kell, jó, ha van nálunk aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára kérhető). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.
Felszállási helyek:
Csoportkísérő / idegenvezető: A csoportot az egész út folyamán magyar nyelvű idegenvezető kíséri. Helyi idegenvezető a firenzei városlátogatás alatt és az Uffizi képtárban csatlakozik a csoporthoz.
Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.
Látogatás a Monteroni d’Arbia melletti gazdaságba, betekintés a pecorino sajt gyártási folyamatába, és 4-5 féle sajt kóstoló a hozzájuk illő kísérővel.
A fakultatív program ára helyszínen fizetendő, de részvételi szándékát kérjük előre jelezni!
Borkóstolás (4 fajta bor) és a borokhoz illő harapnivaló
A kínálatban szerepel 1 rozé, 1 fehér és 2 fajta vörösbor mindegyik mellé a borhoz leginkább illő, a környék gazdaságaiból kikerülő kóstoló falatkákat kínálnak. A fehér borhoz fehér kenyér és helyi napsütötte oliva olaj jár, a rozéhoz pirított kenyérfalatokat kínálnak lazaccal és zöldségekkel, a vöröshöz pedig 4-5 különféle helyi pácolt húsos tapas, végül levezetésként a farmon gyűjtött mézet és sajtot kóstolhatunk.
A fakultatív program ára helyszínen fizetendő, de részvételi szándékát kérjük előre jelezni!
A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.