Mininyaralás a kultúra jegyében - Trieszt - Velence – Verona – Ljubljana

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Olaszország

Nézze meg velünk az Adriai-tenger északi részének legjelentősebb kultúrális városait: Triesztet, Veronát és Velencét!

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Csillagtúra jellegű körutazás

Szállásleírás:Mininyaralás a kultúra jegyében, Olaszország

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1.nap: Trieszt
Találkozás 05:00 órakor a Népligetben, Hell Miksa sétány Elnök utcával szemben. Indulás 05:15 órakor. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel. A kora délutáni órákban érkezünk meg Triesztbe, ahol ellátogatunk a Miramare kastélyhoz. A Miramare-kastély egy 19. századi romantikus palota és díszkert, amely Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége, Sarolta belga királyi hercegnő részére épült isztriai fehér márványból az azóta Olaszországhoz csatolt Trieszti-öbölben. A kastélyban minden szoba az eredeti, 19. század közepéből származó díszekkel, tárgyakkal, bútorokkal van berendezve (az információs szobát és a 20. századi lakosztályt kivéve). Kiváltképp figyelemre méltó a zeneszoba, ahol valamikor Sarolta zongorázott. A tróntermet a 2000-es évek elején állították helyre, korábbi pompájában.
A terjedelmes (22 hektáros) tengerparti parkot maga Miksa tervezte. Egyénileg lehetőség lesz megtekinteni a kastélyt, vagy a kertben sétálgatva gyönyörködhetünk a tengeri panorámában, megcsodálhatjuk a növényeket, megpihenhetünk egy padon… A kertben is több látványosság kapott helyet, mint például két tavacska, a kastély melléképületei („Castelletto”), a bronz Miksa-szobor, a kis kápolna, és még sorolhatnánk.
A látogatás után folytatjuk utunkat Velence-közeli szállásunkra.

2.nap: Verona
Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív program során utazás Veronába, a szerelem városába, melyet a Rómeó és Júlia felejthetetlen története tett ismertté. 2000. óta az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. Festői szépségű reneszánsz paloták, ódon hangulatú, szűk sikátorok, falakról sugárzó középkori történelem, évszázados legendák és operafesztivál. Meglátogatjuk a város nevezetességeit egy séta keretében, többek között természetesen a Casa di Giuliettát, a Capuleték házát, az udvarában Júlia erkélyével és szobrával. Elsétálunk az Adige folyó híres hídjához, az odavezető úton megcsodáljuk a palotákat, kastélyokat, majd a nevezetes, 1. sz.-ból fennmaradt amfiteátrumot. Ezután szabad program következik, ennek során lehetőség nyílik megízlelni a helyi specialitásokat, egy kávét, vagy fagyit, esetleg sétálgatni a folyóparton.
A program után visszatérés a szálláshelyre a délutáni órákban.

3.nap: Velence
A reggeli után Velencébe utazunk. Buszunk leparkol Punta Sabbioniban, ahonnan behajózunk a Szent Márk Térre (az ár a hajójegyet nem tartalmazza, külön fizetendő 35 EUR/fő).
Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolódzó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. Behajózás után városnézésen vehetnek részt idegenvezetőnkkel, melynek keretben megismerhetik a legfontosabb nevezetességeket (Szent Márk teret és Székesegyházat, a Campanile néven ismert harangtornyot, a Loggetta-t, a Dózse-Palotát, Libreria-t, a Piazetta teret, a Sóhajok hídját és a Rialto hídat).
Délután folyamán lehetőség nyílik fakultatív program keretében ellátogatni Murano és Burano szigetekre, ahol a híres üveggyártást ismerhetik meg. Murano 1921 óta az üveggyártás központja. Murano öt szigetre épült, és körülbelül a közepén vágja ketté a saját „Canal Grandéja”. A csatorna két partját híd köti össze, a Ponte Vivarini. Burano a velencei lagúna szigete, legfőbb nevezetességét az élénk színűre festett lakóházai jelentik és méltán híres a csipkekészítéséről is. Az 1872-ben létesített Csipkekészítő iskola, amely ma a mesterség múzeumának ad otthont a Galuppi téren áll (a program minimum 20 főtől indul 20 EUR/fő).   
Este találkozás a csoportkísérő által megadott helyen és időben, majd indulás a szálláshelyre. 

4.nap:
Utolsó napunkon reggeli után elindulunk Magyarország felé Szlovénián keresztül. Útközben megállunk Ljubljanában, a szlovén fővárosban, és egy séta során ismerkedünk a várossal. A Hármas-híd Ljubljana óvárosát köti össze a modern városrésszel. A keleti oldalon a piac árkádja és a barokk óváros, a túlparton egy ferences templom és két szecessziós ház várja a turistákat. A piac mögött húzódó katedrális, a Szent Miklós dóm csodálatos freskójával a XVIII. századi barokk egyik legszebb épülete.  A város főtere a Presener-tér, a Hármas híd hídfőjében található. Ljubljana talán leghangulatosabb része. Ha gyalog haladunk a vár felé a Gornji utcán, akkor egy pillanatra úgy érezzük, mintha Óbudán járnánk. Letekintve láthatjuk a város parkját, a Tivolit, majd a várba felérve elénk tárul a múlt a 15-17. században épült várkastély termeiben.
A hangulatos séta után folytatjuk utunkat hazafelé. Hazaérkezés a késő esti órákban.
Az út minden korosztály számára ajánlott és az aktuális időjárástól függetlenül indul.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, 3 éjszakai szállást Lido di Jesoloban, 3* hotelben, a reggelit, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

 Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, a további étkezéseket és italfogyasztást, a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő. Félpanzió igényelhető felár ellenében.

 Pénzügy:

 • Idegenforgalmi adó 7,50 Euro/fő (változhat)
 • Velence városbelépő: 10 Euro/fő
 • Miramare kastély belépő és kastélykert 11 Euro/fő
 • Hajójegy Velencébe és vissza 35 Euro/fő

Fakultatív lehetőségek:

 • Hajó kirándulás Murano-Burano 20 Euro/fő
 • Kirándulás Veronába: 20 Euro/fő

 

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.
A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.     

Minimum létszám: 35 fő

Felszállási lehetőségek:

 • Budapest Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).
 • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)
 • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)
 • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (55 perc)
 • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)
 • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (80 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (100 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonkeresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (120 perc)
 • M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (140 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Felszerelés:
Fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan cipő, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók), egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé, müzli szelet, személyenként min. 1,5-2 liter folyadék.
Egyéb utazások alkalmával is ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

 • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
 • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Fakultatív programok
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak