Isten hozta délen

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 7 nap / 6 éj

 

 

140 400 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
7 nap / 6 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Hotel
Utazás: autóbusszal

Isten hozta délen

Isten hozta délen

Artablazat:

Utazás: autóbusszal       Szállás: *** szálloda       Ellátás: reggeli
Részvételi díj: 139.900,-Ft/fő, Félpanzió: 24.000 Ft/fő, Egyágyas felár: 45.000,-Ft/fő, 
Biztosítás: 
3.990 Ft/fő, Sztornó biztosítás: 1.5%

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről: audio-guide: 2.100 Ft/fő
IFA Chianciano Terme 1EUR/fő/éjIFA Paestum 1,50EUR/fő/éjCaserta 20EUR/főFakultatív kirándulás Paestum: 30EUR/főHajójegy Cilento 30EUR/fő

Utazás:  Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20Balatonakarattya-Lukoil: 06:45Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00Balatonlelle-Marche: 07:35Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20 

Az ár nem tartalmazza:

Utasbiztosítás, Útlemondási biztosítás, Fakultatív programok, Idegenforgalmi adót az ár tartalmazza, Belépők, Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

Az ár tartalmazza:

Utazás busszal, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető

Fekvese:

1. nap: Budapest-Chianciano Terme
Kora reggeli találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál, majd megkezdjük utazásunkat Olaszországba. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül a toszkán szállásra. Utazásunk alkalmával Campania tartomány varázslatos helyszíneit keressük fel. Igazi dél-olasz hangulat, mesés tengerpartok, ízletes konyha és hamisítatlan mediterrán vendégszeretet vár ránk. Programunk betekintést enged a Benvenuti al Sud című film forgatási helyszíneibe is, és ízelítőt kapunk az igazi Dolce Vita hangulatából is. Megkóstolhatjuk az igazi bivalymozzarellát, a híres fehér fügét és a soppressata di Gioi nevű helyi szalámi különlegességet is.

2. nap: Caserta-Paestum
Reggeli után folytatjuk utunkat az olasz csizmán dél felé haladva. Vár a Nápoly Versailles-ának is nevezett Caserta, mely a Világörökség része. Méreteivel, pompájával és a hozzátartozó kertekkel a versailles-i, madridi és szentpétervári paloták mellett az egyik legnagyobb és legimpozánsabb királyi palota Európában. A nápolyi királyok egy monumentális barokk kastélyt építtettek a Párizs melletti Versailles-i kastély mintájára. A palota igen népszerű a filmrendezők körében is, hiszen a Mission Impossible III., valamint a Star Wars filmekben is feltűnt, utóbbiban mint Amidala Királynő kastélya a Naboo bolygón. Ezenkívül itt forgatták a vatikáni részt Dan Brown egyik bestsellerének filmfeldolgozásában, az Angyalok és Démonok cimű film jelenetében. A királyi palota és kert megtekintése után folytatjuk utunkat a szállásra. Szállásunk a Nápolytól délre fekvő Paestum városában lesz. Érkezés a szállodába a kora esti órákban. (A medencés szálloda a tengerparttól 300 méterre helyezkedik el.)
3. nap: Paestum-Agropoli-Castellabate-Santa Maria di Castellabate
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás. (Ár: 30EUR/fő, mely tartalmazza a belépőt Paestum romvárosába, és a tárlatvezetést is!) A mai napon megkezdjük Cilento varázslatos régiójának felfedezését, melynek jelentős része nemzeti park, és több, az UNESCO Világörökségi listáján is szerepelő kincset rejt magában. A régió három Világörökséghez tartozó helyszínnel is büszkélkedhet, melyek közül Paestum régészeti lelőhelye a legismertebb. Ma itt találhatjuk a világ talán legjobb állapotban fennmaradt görög templomait. Paestum különlegességét jelzi, hogy korábban olyan nagynevű írók, illetve költők merítettek belőle ihletet műveikhez, mint Goethe, Shelley vagy Hemingway. Mai napunk első állomásaként Paestum városában lévő romterületet keressük fel, melyet Poseidon városának építettek i.e.600 körül. A képekről már valószínűleg sokszor látott, napsugarak által bearanyozott fenséges dór templomokkal büszkélkedő város, Magna Graecia legszebb városa volt hajdanán. Különös jelentőséggel bír a három dór stílusú templom. A romvárosban megtekinthetőek a város kövezett utcái, házai, a római fórum, fürdők és egy görög színház, valamint templomok is. Legfontosabb látnivalók: a legrégebbi templom a Tempio di Hera,  Tempio di Nettuno (Kr.e. V.sz.) és a Tempio di Athene épülete. Látogatás az ásatási területen, tárlatvezetéssel, majd az innen nem messze lévő régészeti múzeum megtekintése. Kirándulás Agropoli városába, séta a kikötőnél és a szűk utcákkal szegélyezett középkori városrészben. Sétánk során felmegyünk az Anjou-Arragóniai kastélyhoz. Rövid szabadidő után felkeressük az Isten hozta délen című film forgatási helyszínét, a XII. században épített Castellabate városát, mely Itália legszebb települései közé tartozik. A városban lehetőség nyílik betérni a hangulatos sikátorokba, tavernákba és kávézókba, majd a délutáni órákban visszautazás Paestum városába. Visszaérkezés a szállodába a délutáni órákban, fürdési lehetőség a tengerparton.

4. nap: Cilento-Palinuro-Acciaroli
Mai uticélunk az olaszok kedvence, a mesés Cilento partszakasza, melynek kristálytiszta tenger vize mindenkinek a szívét megdobogtatja. Nem véletlen, hiszen Vergilius, Aeneas című művében is említést kap Palinuro, az ókori mítoszok fontos helyszíne, ahol mesés strandok, öblök és tengeri barlangok lepik meg szépségükkel a látogatókat. Kirándulásunk alkalmával megismerjük a város nevéhez kapcsolódó legenda történetét is, mely az Aeneas hajókormányosának, Palinurus nevéhez fűződik, majd hajóra szállva a sziklás part meseszép barlangjainak felfedezésére indulunk. (Hajójegy: 30EUR/fő) Délután felkeresünk egy agriturismot, ahol a vidék jellegzetes termékeiből vásárolhatunk és a híres fehér füge feldolgozásából is ízelítőt kapunk. Következő megállónk, Salerno tartományban, Acciaroli kis halászfalva, melynek aranyhomokos strandja a legtisztábbak egyike Olaszországban, de nem ez a fő érdekessége a kisvárosnak…Európa legegészségesebb városában, a hosszú élet titkait kutatjuk. Ebben a pici városkában él a világon a legtöbb 100 éves kort meghaladó lakos. Valamint ez a város ihlette Ernest Hemingway Az öreg halász és a tenger című művét, ugyanis a második világháború után Acciaroliban vendégeskedett a híres író is. A legenda úgy tartja, hogy egy öregedő halászember, Antonio Masaron mindennap kivitte halászni Hemingwayt csónakján a tengerre. Egyesek szerint Hemingway Masaronról formálta a történet főszereplőjét. Regényében az író így jellemezte a halászt: „Minden öreg volt rajta, csak a szeme nem, mert a szemepárja vidám volt és törhetetlen, s olyan kék, akár a tenger.” Séta a hangulatos kisvárosban, majd visszautazás a szállásra.
5. nap: Salerno – Vietri sul Mare – Battipaglia Mozzarella üzem
Reggeli a szállodában, majd fakultatív kirándulási lehetőség vagy pihenés a tengerparton. Salerno mediterrán városát keressük fel, ahol több éven keresztül élt és alkotott Márai Sándor. Az első látnivaló a Lungomare Trieste pálmafákkal szegélyezett sétánya, mely Salerno promenádja. A városnézés során megtekintjük a híres Dómot is, melynek kriptájában Szent Máté evangélista sírját láthatjuk. Búcsú a gyönyörű fekvésű, sziklák ölelésében fekvő várostól, majd továbbutazás az Amalfi partszakasz legvégén fekvő Vietri sul Mare városába. Campania elbűvölő kisvárosa, a színes kerámiáiról is híres, Olaszország egyik legszebb tengerszakasza, a Vietri sul Mare és Positano közötti part, mely nem véletlenül került fel az UNESCO listájára. A meredek partokról rálátni a tengerre, a környéken pedig a magas hegyek látványa bűvöli el a látogatókat. A hangulatos teraszokról tiszta időben egészen Amalfi városáig ellátunk, séta a majolika és kerámia üzletekkel teli egykori kis halászfaluban, vásárlási lehetőség a színes kerámiákból és a Limoncello likőrből, majd délután látogatást teszünk egy igazi mozzarella manufaktúrában, ahol nem csak betekintést nyerhetünk a készítési folyamatba, de meg is kóstolhatjuk a bivaly mozzarellát, Battipaglia jellegzetes sajtkülönlegességét. (Ár: 30EUR/fő) Visszaérkezés a szállásra a délutáni órákban.
6. nap: Avellino-Chianciano Terme
Indulás Avellino városába, ahol felkeressük a Santa Maria Assunta dómot, a fehér márványból faragott Bellerofonte kutat, a Piazza Libertát és a Prefettura épületét, majd folyamatos utazással, rövid pihenőkkel utazunk Toszkánába. Chianciano Terme városában található szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk. A város története az etruszk időkig vezethető vissza, neve azonban a római időkben gyógyító vizéről vált ismertté, így az „egészség városának” is nevezik.
7. nap: Chianciano Terme-Budapest
Reggeli után indulás Budapestre. Érkezés a Déli Pályaudvarhoz a késő esti órákban.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2021.08.27 - 7 nap / 6 éj
140 400Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak