Puglia és Basilicata különleges világa

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

263 046 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Hotel
Utazás: repülővel

[r] repülővel
WizzAir menetrend szerinti járattal

4*-os szállodában kétágyas fürdöszobás szobákban

reggeli és 5 alkalommal vacsora

1. Két felfedezésre váró, különleges régió.

2. 8 nap, 11 város, számtalan múltat idéző emlék.

3. A kirándulások fáradalmait a különleges látnivalók és a káprázatos öblök feledtetik.

 

Kis létszámú csoport

Kulturális látnivalók

UNESCO világörökségi helyszínek

 

[r] repülővel
WizzAir menetrend szerinti járattal

4*-os szállodában kétágyas fürdöszobás szobákban

reggeli és 5 alkalommal vacsora

1. Két felfedezésre váró, különleges régió.

2. 8 nap, 11 város, számtalan múltat idéző emlék.

3. A kirándulások fáradalmait a különleges látnivalók és a káprázatos öblök feledtetik.

 

Kis létszámú csoport

Kulturális látnivalók

UNESCO világörökségi helyszínek

 

Leiras:

1. nap: Budapest – Bari - Ostuni (80 km)

Elutazás Budapestről 15:00-kor a WizzAir járatával. Érkezés Bariba 16:30-kor. Barit elhagyva a tengerpart mentén utazunk déli irányban.

A késő délutáni órákban érkezünk, a tengerpart közelében található szállásunkra, ahol 5 éjszakát töltünk. Vacsora a szállodában.

Szállás: Hotel Riva Marina Resort 4*

2. nap:  Martina Franca – Alberobello - Locorotondo - Ostuni (90 km)

Reggeli után elkezdjük ennek a kevésbé ismert,  titokzatos régiónak a felfedezését. Először Martina Francaba látogatunk. A barokk templomokkal, kanyargós szűk utcákkal fehérre meszelt falú, díszes házakkal, gyönyörű terekkel büszkélkedő óvárost a Porto Santo Stefano barokk kapun keresztül közelítjük meg. Érdekes és egyedi fényképek készíthetőek itt, miközben megtekintjük a csodálatos Piazza Roma teret, a Palazzo Ducalét, majd a város legnagyobb barokk templomát a Basilica di San Martinot. 

Ezután Puglia leglátogatottabb turisztikai településéhez, a közeli Alborelloba utazunk.

Hírnevét a városképet uraló sajátos épületeinek, a trulloknak köszönheti, melyek süveges tetejű hengeres vagy négyszögletes építmények. Kizárólag kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül. A város központja a Piazza del Popolo tér. Innen délre található a két történelmi trullo-negyed, a Rione Monti és a Rione Aia Piccola. A trullók1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.

Utolsó állomásunk Locorotondo, egy dombtetőre épült kerek városka, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk a trullo völgyre. Az erődített fallal kerített Locorotondo fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. A város kacskaringós sikátorai egy központi kis térre vezetnek, ahol a városszerkezethez képest hatalmas, a mártír, Szent Györgynek szentelt templom emelkedik.
Locorotondoból késő délután érkezünk vissza a szállásunkra, szabadprogram, vacsora a szállodában.

3. nap: Ostuni - szabadnap

Pihenés, fürdés a szállodában és a tengerparton.

4. nap:  Lecce – Brindisi – Ostuni (180 km)

Reggeli után Leccebe utazunk, melyet , számos barokk épületének köszönhetően, „Dél Firenzéjének” is neveznek. A város a 17. században élte virágkorát, amikor a helyi püspökök hatalma alatt állt, ekkor épültek impozáns barokk épületei. Megtekintjük a Santa Croce templomot, a római színház romjait és a Püspöki palotát. A városnézés után szabadprogram, melynek során folytathatjuk a város pezsgő életének felfedezését, akár egy fagyizó teraszán, egy különleges fagylaltkehely mellett.
A déli órákban indulunk tovább Brindisibe. A várost közel kétezer éve alapították, mely a maga korában a térség legjelentősebb kikötővárosa volt. A kicsi óvárost könnyű bejárni. Sétánkat a Via Appia út elkészülte emlékére emelt oszlopfő megtekintésével kezdjük (az eredeti oszlopfő a Polgármesteri Hivatalban található, megtekintése csak ritkán lehetséges).
A római kereskedelmi út építését még i.e. 312-ben kezdték, majd Traianusz császár fejezte be. Megtekintjük a San Giovanni al Sepolcro templomot, és az 1143-ban épült Katedrálist a Piazza Duomo-n. Városnézésünket a kikötőben található Castello Alfonsino vár megtekintésével zárjuk.

Ezt követően Ostuni városát fedezzük fel, melyet már a kőkorszakban is lakott volt, de fénykorát az 1500-as évek elején élte. A fehér város egy pestis járvány következtében alakult ki, amikor is minden házat a járvány miatt fehérre kellett festeni. Legjelentősebb épületei a 15. században épült katedrális és a Püspöki Palota, valamint néhány nemesi palota.
A délutáni órákban érkezünk vissza a szállásra, vacsora a szállodában.

5. nap: Ostuni - szabadnap

Pihenés, fürdés a szállodában és a tengerparton.

6. nap: Polignano Mare - Castel del Monte - Bari (200 km)

Reggeli után észak felé indulunk. Első állomásunk a hangulatos, tengerparti város, Polignano Mare.
A bájos település egy mészkőszikla tetején áll, ellenálva az Adria gyönyörű kékeszöld vizének. A házak a meredek partfal szélén egyensúlyoznak, sokan a korzikai Bonifaciohoz hasonlítják a látványt. A legszebb fotót a szurdokot követve, a kavicsos tengerpartról készíthetjük el. Az óváros is nagyon hangulatos, arab, bizánci, spanyol és a normann múlt nyomait tárja fel, köztük az ősi városkát őrző négy őrtorony maradványait . A keskeny utcák között barangolva, fehérre meszelt házak és egy római kori kőhíd is látható. A város híres szülötte Domenico Modugno, a világhírű dalszerző, akinek szerzeményét szívesen ma is dúdoljuk: „Voláre oh, oh, cantare ….”.
A tengerparttól egy kicsit búcsút veszünk és a régió belseje felé haladva, Castel del Monteba utazunk. Itt megtekintjük „Apulia kőkoronájaként” is nevezett, nyolcszögletű várat, melyet II. Frigyes német-római császár és szicíliai király építtetett az 1240-es években. A mészkőből épült vár ötvözi a nyugati várépítészet, a gótika és az iszlám jegyeit, sőt ókori motívumokat is találhatunk rajta. A vár az Unesco világörökség része. 
Ezután Bari felé indulunk, útközben egy agriturismoban (vidéki gazdaság) helyi bort és tipikus pugliai termékeket kóstolunk (paradicsomos lepény, pácolt olajbogyó, füszeres kolbász, canestrato sajt, ricottás édesség, Primitivo bor).
A délutáni órákban érkezünk Bariba. A szállás elfoglalása után gyalogos városnézésre indulunk. Az óvárosban, megtekintjük a Szent Miklós bazilikát, a román kori építészet egyik legszebbikét. Itt őrzik Szent Miklós ereklyéit 1087 óta. Ezt követően elsétálunk a San Sabino székesegyházhoz, majd a Norman várhoz. Szállás Bariban, a belváros közelében, a vacsora fakultatív.

Szállás: Hotel Excelsior 4*

7. nap: Matera - Altamura – Bari (140 km)

Reggeli után Materaba utazunk. Olaszország egyik rejtett kincse, a semmi máshoz nem hasonlítható, különleges szépségű és hangulatú település, sziklába vájt lakásaival, belül freskókkal díszített épületek sokaságával, a szakértők szerint egyedülálló Európában. Matera régi városnegyede 1996 óta az Unesco Kulturális Világörökség része. Sétánk során megtekintünk több lakóházat, és egy sziklatemplomot.
Következő állomásunk Altamura. A város hírnevét világszerte híres kenyere, a Pané di Altamura alapozta meg, amelyet a 16. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet megjelöléssel forgalmaznak. Először sétálunk a városfalon belül található girbegurba utcák között, megtekintjük a 13. században épült román korú Santa Maria Assunta katadrálist. Végül megkóstoljuk a híres kenyeret is (Pané di Altamura).
A délutáni órákban érkezünk vissza Bariba, ahol egyénileg folytathatjuk a város felfedezését. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

8. nap: Bari - Budapest

Reggeli után lesz még bőven időnk Bari további felfedezésére, vásárlásra vagy akár strandolásra. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás a 17:05-kor induló WizzAir járattal. Érkezés Budapestre 18:35-kor.

  UNESCO Világörökségi helyszínek
  • Matera óvárosa
  • Castel del Monte
  • „Trulli" stílusú épületek Alberobelloban

További információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: WizzAir
Budapest - Bari: 10:20 - 11:50 
Bari - Budapest: 12:25 - 13:55

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Wizzair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

 

További információk 2:

 

Ár nem tartalmazza:

az útlemondási biztosítást1,5%az idegenforgalmi adót(helyszínen fizetendő)16 EUR / fő a belépőket(helyszínen fizetendő)kb. 50 EUR / fő EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár76 000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/napElsőbbségi beszállás kérhető (2 kézipoggyász fedélzeten: 1 db max. 40 x 30 x 20 cm-es és 1 db max.55 x 40 x 23 cm-es, max. 10 kg kézitáska)kb. 15 000 Ft / főFeladható poggyász kérhetőmax. 10 kgkb. 10 000 Ft / db max. 20 kgkb. 14 000 Ft / db

Ár tartalmazza:

a WizzAir repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, max. 40 x 30 x 20 cm-es kézitáskával (melynek értéke: kb. 60.000 Ft)2 éjszakát Bariban, 4*-os szállodában reggelivel5 éjszakát Ostuni közelében, 4* szállodában félpanzióvala program szerinti kóstolókata légkondicionált autóbusz közlekedést olasz városi adókkala magyar idegenvezetést, Materában és Lecceben a helyi idegenvezetést

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2021.09.18 - 8 nap / 7 éj
263 046Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak