Közép-Amerika természeti kincsei (Panama – Costa Rica – Nicaragua)

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 13 nap / 12 éj

 

 

1 347 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
13 nap / 12 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: leírás szerinti ellátás
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Utazás: egyénileg
Utazás: repülővel

·  Természeti látványosságok 3 országban
·  Trópusi állatvilág különlegességei
·  Hajózás a Panama-csatornán
·  Vulkánok és káprázatos növényvilág

"Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre."
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

·  Természeti látványosságok 3 országban
·  Trópusi állatvilág különlegességei
·  Hajózás a Panama-csatornán
·  Vulkánok és káprázatos növényvilág

"Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre."
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: BUDAPEST – SAN JOSÉ

Menetrend függvényében átszállással utazás Costa Rica fővá­rosába. Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába.

2. NAP: SAN JOSÉ – SARCHI – ARENAL

Reggeli után San José, Costa Rica fővárosának felfedezé­sére indulunk. Megtekintjük a Nemzeti Színházat, és számos múzeum épületét is láthatjuk. Megállunk a Demokrácia park­nál, majd teszünk egy sétát a Központi sugárúton, egészen a piacig, aminek történelme több, mint száz évre nyúlik vissza. Itt kedvünkre vásárolhatunk is, olyan termékeket, amikről Costa Rica híres, mint például a kávé. A nap további része is a kávé­ról fog szólni. Meglátogatunk egy ültetvényt, és egy szakértőtől tanulhatunk az isteni italról. A nap vége felé közeledve meglá­togatjuk Sarchi városát, amit úgy is neveznek, hogy a costa ricai művészet bölcsője. Szuvenírvásárlás, majd La Fortuna felé hala­dunk tovább. Az éjszakát Arenalban töltjük (2 éj).

3. NAP: ARENAL – LA FORTUNA

Reggeli után Arenal Vida Campesina régió felfedezésére indu­lunk. Ma a terület tradicionális és nem tradicionális oldalát is megismerhetjük, és rész vehetünk olyan programokban, mint a tortilla készítés. Meglátogatjuk La Troját ahol a cukornád feldol­gozását figyelhetjük meg. Egy állatfarmra is elmegyünk, ahol az állattartás megfigyelése mellett részt veszünk egy tipikus Costa Ricai ebéden, kávéval. Napnyugtakor meglátogatjuk az Arenal vulkán lábánál található melegvizű forrásokat, ahol fürödhe­tünk is. Vacsorára érünk vissza a szállodába.

4. NAP: ARENAL – MONTEVERDE

Reggel az Arenal Parkban kezdjük a túránkat, ahol a természet szépségei közül megtekinthetjük az eredeti 1968-ból fennma­radt lávafolyam nyomait. Túránk folytatásaként a La Fortuna vízeséshez látogatunk el. Utunk során nagyon szép példáját láthatjuk a Costa Rica-i vidéki életnek, farmokkal, különféle mezőgazdasági területekkel és különleges élővilággal. Szállás Monteverdében, majd vacsora (2 éj).

5. NAP: SANTA ELENA – MONTEVERDE

Miután megreggelizünk a Santa Elena rezervátumba megyünk, amit 1992-ben alapítottak, és nagyon jelentős számú állatpopuláció található a 310 hektáros területen. Itt folyik a Chiquito és a Caño Negro folyó is, melyek jelentős szerepet ját­szanak az Arenal vízerőmű üzemeltetésében. A rezervátumban tett látogatásunkat követően Santa Elena és Monteverde városait tekintjük meg. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS – RINCÓN DE LA VIEJA

Reggeli után elhagyjuk a szépséges Monteverdet és Rincón de la Vieja felé indulunk. Útközben még részt veszünk egy körülbelül két óra hosszú hajókiránduláson a Corobici folyón. Ahogy hajónk lassan siklik a vízen betekintést nyerhetünk az ország csodála­tos vadvilágába, remélhetően majmokat is láthatunk, de főleg a csodásan színes madarak kápráztathatnak el minket. A folyó partján megállunk, és piknikes ebédet teszünk, élvezve a ter­mészet közelségét. A hajózás után estére érkezünk Rincón de la Vieja városába, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: GRANADA

Ezen a napon indulunk el Nicaraguába. Keresztülutazunk az északi alföldön, így érjük el a határt Penas Blancasnál. A határ­átkelés után találkozunk az ottani helyi idegenvezetővel és a csodás vidéki tájon át Granadába buszozunk. Érkezésünk után megtekintjük a katedrálist, a San Francisco múzeumot és a La Calzadat, a helyi piacot is. A vacsorát egy tipikus nicaraguai étteremben fogyasztjuk el. Szállás Granadában. (3 éj)

8. NAP: NICARAGUA-TÓ – MOMBACHO VULKÁN – ISELTAS

Reggeli után először egy vulkánt látogatunk meg. A Mombacho vulkán felé haladva csodás látvánnyal tárul elénk a Nicaragua-tó és a magasabb területekről Granada városa is. Délután teszünk is egy hajós kirándulást a tó ezernyi kis szigete körül, amit a helyiek Iseltasnak neveznek. Ezek a kis szigetecskék a vulkán­kitörés eredményei, és most számos egyedülálló madárfajnak adnak otthon. Az egyik szigeten megállunk ebédelni is. Késő délután érünk vissza a szállodába.

9. NAP: PUEBLOS BLANCOS – APOYO – MASAYA VULKÁN

Reggeli után első megállónk a Pueblos Blancos, ami egy több kis faluból álló kolónia. A falvak híresek a kézműves termékek­ről, mint a kerámia és bőráru. Természetesen vásárlásra is lesz lehetőség. A délutánt az Apoyo lagúnánál, Közép-Amerika leg­nagyobb krátertavánál töltjük. Ekkor meg is mártózhatunk a tóban, vagy élvezhetjük a körülölelő csodálatos természetet. A nap végén még egy ma is aktív vulkánt, a Masayát látogatjuk meg, majd visszatérünk szállásunkra.

10. NAP: GRANADA – PANAMA

Délelőtt transzfer a repülőtérre és utazás Panamába. Délután szállásfoglalás és szabadprogram. Panama Közép-Amerika bevásárló központja. Sok elegáns üzlettel, kedvező árakkal.

11. NAP: PANAMA – CSATORNA

Ezen a napon megtekintjük a világ 8. csodáját, a Panama-csatornát, ami az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt köti össze. Kb. 4 órás hajózásunk lesz a csatornán, miközben a következő helyeket érintjük: Miraflores Locks, Miraflores Lake, Pedro Miguel Locks, Gaillard Cut és a legkeskenyebb pontot, Gatun Lake-et. Útközben láthatjuk a hatalmas óceánjárókat és teherszállítóhajókat, ahogy zsilipeznek. Ebéd a hajón. Délután érkezünk vissza a fővárosba, ahol szabadprogram, vásárlási lehetőséggel.

12. NAP: PANAMA VÁROSNÉZÉS

Reggeli után megkezdjük városnézésünket Panamavárosban, melynek történelmi óvárosa a Világörökség része, és egyben az ország gazdasági központja. Bankok és világcégek felhőkarco­lói találhatóak itt. Ezután ellátogatunk a Panama Viejo romjai­hoz. Az első gyarmati kolónia még a XVI. században itt jött létre. Délután a régi városközpontba Casco Antiguába indulunk. Itt a gyarmati építészet dominál. Innen továbbmegyünk a Miraflores Locksba, ahol az óceánokat is átszelő hatalmas hajók várnak a zsilipelésre. Érdekes, hogy tegnap hajóztunk a csatornán, ma a szárazföldről tekintünk le a hajókra. A reptérre történő indulá­sig szabadprogram. A késő délutáni órákban transzfer a repülő­térre, és hazaindulás.

13. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Európai átszállás után a délutáni órákban szállunk le a Liszt Ferenc Repülőtérre.


Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 18 főben maximáljuk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2021.10.13 - 13 nap / 12 éj
1 347 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak