Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica – Panama)

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 13 nap / 12 éj

 

 

1 995 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
13 nap / 12 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: menetrendszerinti járattal

·  Természeti látványosságok sokasága
·  Trópusi állatvilág különlegességei
·  Hajózás a Panama-csatornán
·  Vulkánok és káprázatos növényvilág

Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

·  Természeti látványosságok sokasága
·  Trópusi állatvilág különlegességei
·  Hajózás a Panama-csatornán
·  Vulkánok és káprázatos növényvilág

Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: BUDAPEST – SAN JOSÉ

Menetrend függvényében átszállással utazás Costa Rica fővárosába, San Joséba. Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába.

2. NAP: SAN JOSÉ – TORTUGUERO

Biológiai óránk korán kelt minket, ezt kihasználva el is indulunk és még reggel felkeressük a Braulio Carrillo nemzeti parkot. Itt szem­besülünk először az ország elképesztően gazdag növény- és állat­világával. Útközben egy autentikus Costa Rica-i reggelit kapunk, majd egy igazi banánüzembe látogatunk el, ahol számtalan érde­kességet megtudhatunk az ország egyik legfontosabb exportcik­kéről. Ezt követően egy nem mindennapi hajókázásra indulunk a Tortuguero csatornákon, ahol magával ragadó látványban lesz részünk, egy igazi egzotikus paradicsomban érezhetjük magun­kat. Kora délután egy frissítő ebéddel és koktéllal kedveskednek nekünk. A nap zárásaként megtekintjük Tortuguero festői városát, múzeumát. Este szállásunkra érkezünk Tortugueroba, szállás (2 éj)

3. NAP: TORTUGUERO

A hajnali órákban, aki szeretne, eljöhet velünk egy néhány órás fakultatív kirándulásra. Hajókázáson veszünk részt a csa­tornákon, s láthatjuk, milyen lenyűgöző a természet a hajnali órákban, egészen más arcát mutatja, mint a többi napszak­ban. Természetesen a túra csúcspontja a Costa Rica-i napfel­kelte lesz. Ezt követően közös reggeli. A nap további részében ismerkedünk Tortuguero egyedülálló növény- és állatvilágá­val, mely azon túl, hogy megannyi ritka és védett faj otthona, az egész nyugat-karibi térség egyik legfontosabb tengeri teknős keltetőhelye is, melynek külön rezervátuma is van. Az euró­pai emberek számára ez a különleges flóra- és fauna egészen magával ragadó, és nem mindennapi élményt nyújt. Aki sze­retne, az részt vehet egy kajaktúrán is ebben a csodás környe­zetben (helyszínen fizethető).

4. NAP: TORTUGUERO – LA FORTUNA

Reggeli után hajóval a Cano Blanco kikötőbe indulunk, ahonnan a La Fortuna régióba megyünk, melynek területén két ősi vulkán is található, a Chato és az Arenal. Az Arenal vulkán az egyik leg­aktívabb vulkánként tartják számon, melynek szabad szemmel is látható eredménye az aktív hőforrások. Csodálatos fotókra adhat ihletet - a kanyargó utakon haladva -, a tökéletes kúpforma és a meleg vizű tavak. Az Arenal vulkán lábánál lévő egyik termál­fürdőben mi is látogatást teszünk, melynek során az őserdőben megbújó vulkanikus eredetű vízben mártózhatunk meg és élvez­hetjük a paradicsomi állapotokat. Igazán különleges élmény! Vacsorára érünk Fortuna közelében lévő szálláshelyünkre (2 éj).

5. NAP: LA FORTUNA – ARENAL NEMZETI PARK

Ezen a napon három felejthetetlen élmény követi egymást. Reggel egy kb. másfél órás túrát teszünk az Arenal Vulkán Nemzeti Parkban, mely során az 1968-as kitörés megkövese­dett láváján sétálva érünk el mesés fotóhelyszíneket, melyek­nél káprázatos a látvány az előttünk tornyosuló vulkáni kúpról. Ezt követően a 70 méter magas La Fortuna vízeséshez látoga­tunk. A zuhatagnál egy természetes medencét is láthatunk, melynek kristálytiszta vizében kedvünkre hűsíthetjük magun­kat. A nap zárásaként pedig egy igazán különleges nézőpont­ból szemlélhetjük a vidéket, mivel az őserdő fáinak lombjai közé felépített tucatnyi gyalogos függőhídon, „a lebegő ösvényen” járjuk be a Nemzeti Parkot, és csodáljuk a roppant gazdag állat­világot. Élményekkel telve tértünk vissza szállásunkra.

6. NAP: LA FORTUNA – FELHŐ ERDŐ REZERVÁTUM

A reggelit követően a Monteverde régióban lévő lenyűgöző Felhő Erdő Rezervátumba utazunk. Ez az a terület, ahol megta­láljuk az igazi dzsungelt, a sejtelmes ködbe burkolódzó tájakat. Itt egész évben közel 100%-os a páratartalom, és mindenhol burjánzik a természet. Közel 2000 állat és növényfaj otthona. Utunk során ellátogatunk Santa Elenába, ahol sétálgatva érez­hetjük a hely egyedi hangulatát. Az itt élők nagyon barátsá­gosak, a város tele van finom éttermekkel és helyi kézműves üzletekkel, ahol kedvünkre vásárolhatunk. A késő délutáni órák­ban elindulunk szálláshelyünkre Monteverdébe (2 éj).

7. NAP: MONTEVERDE

Reggeli után egy fergeteges kalandtúrára indulunk. A Monteverde esőerdőben a látogatók nyolc különböző magasságú és hosszúságú hídon sétálhatnak a fák között a levegőben. Akár 60 méter magasról csodálhatjuk a természetet. Délután szieszta a szállodában, és sötétedéskor indulunk újra útnak, amikor a helyi túravezetőnk segítségével a rezervátum esti élővilágát ismerhetjük meg. Ilyenkor olyan csodaszép állatokat is megpil­lanthatunk, melyek napközben rejtőzködnek. Az esti órákban térünk vissza szállásunkra.

8. NAP: MONTEVERDE – MANUEL ANTONIO

Mai első látványosságunk a Tarcoles folyó fölött átívelő Krokodil Híd, mely nevét az alatta tömegesen előforduló hüllőkről kapta. A hídon állva biztonságos magasságból tekinthetünk le az alat­tunk napozó állatokra. Délután felkeressük a Manuel Antonio Nemzeti Parkot, mely felkerült a Forbes magazin „A Világ 12 Legszebb Nemzeti Parkja” listájára is. Három ritka majom­faj mellett a veszélyeztetett füstös háromujjú lajhár otthona is ezen parányi zöld terület. A parkbéli sétánk végeztével érünk a Csendes óceán partjánál lévő szállásunkra (2 éj).

9. NAP: PIHENÉS A CSENDES-ÓCEÁN PARTJÁN

Az egész napot pihenéssel tölthetjük a fehérhomokos parton, fürödhetünk a türkizkék vízben. Este mindenképp érdemes megtekinteni a naplementét, ahogy a narancsos napkorong a Csendes-óceán habjai alá bukik. Felejthetetlen a látvány.

10. NAP: MANUEL ANTONIO – SAN JOSÉ – PANAMA

Reggel autóbusszal indulunk San José felé, ahol a repülő indu­lásáig rövid városnézést teszünk. Délután transzfer a repülőtérre és utazás Panamába. Érkezést követően a szállás elfoglalása és szabadprogram. Panama Közép-Amerika bevásárlóközpontja, sok elegáns üzlettel és kedvező árakkal.

11. NAP: PANAMA-CSATORNA

Ezen a napon megtekintjük a világ 8. csodáját, a Panama-csatornát, amely az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt köti össze. Kb. 4 órás hajózást teszünk a mérnöki csodán, miközben a következő helyeket érintjük: Miraflores zsilip, Miraflores-tó, Pedro Miguel zsilip, és a lélegzetelállítóan keskeny Gaillard csatornán át a Gatun-tó. Útközben láthatjuk, ahogyan a hatalmas óceánjárók és teherszállítóhajók „lifteznek”. Ebéd a hajón. Délután érkezünk vissza a fővárosba. Szabadprogram, vásárlási lehetőséggel.

12. NAP: PANAMA VÁROSNÉZÉS

Délelőtt megkezdjük városnézésünket Panamavárosban. Ez az ország gazdasági központja, üzleti negyedében bankok és világ­cégek felhőkarcolói találhatóak, míg óvárosa a Világörökség részét képezi. Ellátogatunk Panama Viejo romjaihoz, ahol a XVI. században az első gyarmati kolónia létrejött. Délután a történelmi negyedbe, Casco Antiguába indulunk, mely bővel­kedik a gyarmati stílusú épületekben. Innen továbbmegyünk a Miraflores zsiliphez, ahol a mesterséges csatorna kudarcokban bővelkedő történetéről tanulhatunk meg többet. Ismét meg­csodálhatjuk, ahogyan az óceánokat is átszelő, óriási óceánjárók várnak a zsilipelésre. Érdekes, hogy tegnap hajózva figyeltük meg őket, ma pedig a szárazföldről tekintünk le rájuk. Szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Éjszaka a repülőn.

13. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Európai átszállás után délután érkezünk a Liszt Ferenc Repülőtérre.


Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.10.29 - 13 nap / 12 éj
1 995 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak