Kirándulás Nepálban

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Nepál

Fantasztikus kalandozást kínálunk Ázsia egyik leghangulatosabb országában. A kultúrális sokszínűségéről is híres Nepálban gyönyörű hindu templom együtteseket, rituális halottégetést vagy hatalmas buddhista sztúpákat keresünk föl. Ellátogatunk Pokharába, hogy onnan tekintsünk a Himalája vonulataira és egy könnyebb gyalogtúra keretein belül átélhetjük azt a csodás érzést, amit az Annapurna-régió kínál számunka...

Kiscsoportos prémium utazás, maximum 17 fővel!

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Középkategóriájú szállodák és vendégházak, Nepál

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest

Menetrendszerinti járattal indulunk Kathmandu irányába. Várhatóan másnap a korai órákban érkezünk Nepál fővárosába.

2. nap: Kathmandu

A repülőjáratunk függvényében érkezünk Kathmanduba. Itt mát vár bennünket a nepáli csoportvezetőnk. A repülőút fáradalmait igyekszünk kipihenni a nap további részében. A délutáni órákban átbeszéljük a következő napok eseményeit, illetve teszünk egy kisebb sétát a városban. Este egy hangulatos étteremben kortyolgathatjuk a Nepal Ice nevezetű finom sört és tradicionális ételeket kóstolhatunk.

3. nap: Kathmandu

Nepál kultúrális szíveként is tekintünk a Kathmandu-völgyre. A völgy történelmére hatással voltak a különböző vallási irányzatok, mint például a hinduizmus és a tibeti buddhizmus. Manapság a nyugati hatások is érződnek a terület városaiban. A jelenlegi főváros mellett Patan és Bhaktapur színesíti a völgy kulturális életét. Délelőtt kisebb történelmi sétára indulunk Kathmanduban, meglátogatjuk a Durbar teret, amit az egyedi építészeti stílusban épített hindu templomok jellemeznek leginkább. Megnézzük az élő Isten, Kumari házát is. A Majom Templom (Swayambunath), illetve a buddhisták legnagyobb nepáli szentélye, a Boudhanath sztúpa sem maradhat ki a látnivalóink sorából. Este a Thamel negyedben fogyaszthatjuk el a vacsoránkat.

4. nap: Kathmandu, Pokhara

Reggeli után útnak indulunk, hogy a Seti Khola folyó völgyében haladjunk egészen Pokharáig. Csodás tájakon vezet szinte végig az utunk. Az ebédünket a folyó partján épült kis fogadóba fogjuk elfogyasztani, illetve számtalan helyen megállunk kisebb fotószünetekre. A híd felett átívelő függőhidak egyikét is kipróbáljuk. A késő délutáni órákban érkezünk a szállásunkra, ahonnan szép idő esetében csodás naplementét élhetünk át, miközben a Himalája vonulatait figyeljük. Vacsoránkat egy hangulatos étteremben fogyaszthatjuk el.

5. nap: Pokhra (Phewa-tó, Világbéke sztyúpa)

A mai nap kisebb túrát teszünk a Phewa-tó fölé magasodó Világbéke sztúpához. Utunk nagy része erdős részen kanyarog egészen a hegytetőig, ahonnan pompás kilátás nyílik az Annapurna-régióra. A sztúpánál hosszabb pihenőt tartunk. Visszafelé egy másik úton ereszkedünk le, hogy a Phewa-tavon csónakázzunk vissza Pokhara kisvárosába, ám mielőtt visszaérnénk, a tó közepén lévő kis szigeten kiszállunk, hogy megtekintsük a szigetre épített hindu szentélyt. A délután további részét szabad program keretében töltjük, majd este ismét közösen vacsorázunk.

6. nap: Pokhara, Seti-folyó, Chitwan Nemzeti Park

Az egyik legizgalmasabb napunkra ébredünk. A reggeli után összepakolunk és elindulunk a Chitwan Nemzeti Parkba, de mielőtt még megérkeznénk, egy raftingoláson veszünk rész a Seti-folyón. 6-7 fő ül bele a gumicsónakba és összesen 5-6 óra evezés vár ránk, melyet egy hangulatos ebéddel a folyó parton megszakítunk. A ruháról és a biztonságos felszerelésről helyi partnereink gondoskodnak. A felejthetetlen élmény után, a késő délutáni órákban érkezünk meg a szállásunkra.

7. nap: Chitwan Nemzeti Park

Az egész napot a Chitwan Nemzeti Parkban töltjük, tapasztalt helyi vezetők kalauzolásával. Autentikus kenukon madár- és krokodillesre indulunk a Rapti-folyón. Az egy fatörzsből kivájt vízi járművek fürgén siklanak a folyó vizén. Utunk során sokféle madarat figyelhetünk meg, a folyóparton pedig napozó krokodilokat láthatunk. Délután elefántfürdetés a Rapti-folyóban, majd szafarira indulunk elefántháton, hogy felkutassuk az ázsiai dzsungel királyát, a tigrist. Biztonságos magasságból figyelhetjük az orrszarvúkat, majmokat, szarvasokat, és ha a szerencse mellénk szegődik, megpillanthatjuk a tigrist is. A programok után visszatérünk táborunkba.

8. nap: Chitwan Nemzeti Park, Kathmandu

A kora délelőtti órákban indulunk vissza Nepál fővárosába buszunkkal. Gyönyörű tájon halad az utunk végig. Fotószünetek és egy hosszabb ebédszünet erejéig megállunk pihenni. Pihenőink alatt a parányi falvak, tanyák életébe nyerünk rövid bepillantást. A sok utazás ellenére a mai napunk is roppant érdekes, mivel végig autózunk szinte egész Nepál területén. A késő délutáni órákban érkezünk Kathmanduba.

9. nap: Kathmandu, Bhaktapur

Reggeli után meglátogatjuk a Kathmandu-völgyben fekvő 14-16. századi egykori fővárost. Az 1400 méter magasan fekvő, kagyló formájú város gyönyörű hindu palotákkal és terekkel rendelkezik. Igazi időutazásba veszünk részt, mivel a történelmi központban a mai napi úgy zajlik az élet, ahogy egykoron. A Durbar téren hosszabb időt töltünk, illetve a környéken fogjuk az ebédünk is elfogyasztani, így nyugodtan szárnyalhatnak a gondolataink a mesés múltbéli környezetben. A délután további részét már Kathmanduban töltjük.

10. nap: Kathmandu, Budapest

A reggeli órákban indulunk a kathmandui repülőtérre, hogy várhatóan az esti órákban érkezzünk Budapestre.

Az alapár tartalmazza: az utazást Nepálon belül bérelt busszal, a repülőjegyet, a szállásokat szállodákban és a reggeliket, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a repülőjegy illetéket (kb. 250.000), a reggeliken kivüli étkezéseket, nepáli vízum árát (kb. 25 USD, ami helyszínen fizetendő), a belépőket (kb. 180 EUR), a kötelező borravalók árát (30 EUR), az esetleges védőoltások árát. Egyágyas felár: 99.000Ft.

Tudnivalók:

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Kathmanduban. Nepálban: bérelt autóbusszal.

Szállás: 4 éjszakát töltünk Kathmanduban, 3 éjszakát Pokharában, 2 éjszakát töltünk a Chitwan Nemzeti Parkban. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 3*-os szállodákban alszunk. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: 99.000Ft.

Étkezés: A reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1200-1600 Forint. Az ételek leginkább az indiai és nepáli konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása szigorúan tilos, csak palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az árra kb. 100-120 Ft.

Pénz: Nepál hivatalos pénzneme a nepáli rúpia. Célszerű Eurót hozni magunkkal és azt beváltani. A hitelkártyák elfogadása limitált és ATM automaták is kevés helyen találhatóak. Nepál olcsó ország, bár a minőségi árukat meg kell fizetni. Ajánlott költőpénznek kb. 80.000 - 100.000 Forintot ajánlunk. Belépők ára várhatóan: 180 Eur.

Időjárás: Utazásunk időpontja az októbertől áprilisig tartó száraz évszakra esik, ezért jó időre számíthatunk, kevés csapadékkal és átlagosan magas, de kellemes hőmérséklettel. Napközben 20-25 Celsius fok várható, de éjszaka sem hűl le a levegő 15 Celsius fok alá. Természetesen a hegyen éjszaka hidegebb lehet ezért fontos, hogy hozz magaddal meleg ruhát.

Higiénia: Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyeljünk oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmossuk, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomruk. Ha odafigyelünk, jó eséllyel elkerüljük az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás indiai tartózkodás esetére nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és B védőoltást. További felvilágosítást az ajánlott oltásokról az alábbi oldalon találsz: http://www.oltokozpont.hu

Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.

Vám: Magyar állampolgárok részére vízum és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges Nepálba. A nepáli vízum a kathmandui repülőtéren beszerezhető, ára 25 USD (15 napos). Szükséges hozzá egy igazolványkép!

Csomag: Egy kis hátizsákot a napi felszerelésünknek és egy nagy hátizsákot vagy sporttáskát ajánlunk a többi csomagunknak. Gurulós bőröndöt nem célszerű magunkkal hozni erre az utazásra.

Biztosítás: Javasolt, ezt irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak