Oktoberfest

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Németország

A müncheni Oktoberfest a világ legnagyobb sörfesztiválja, mely közel 200 éves múltra tekint vissza. Az Októberfeszten a müncheni sörfőzdék saját sátrakkal képviseltetik magukat, ahol a hagyományos söreiken kívül, különleges, nagyobb alkoholtartalommal bíró söröket is kínálnak.

A müncheni Oktoberfest a világ legnagyobb sörfesztiválja, mely közel 200 éves múltra tekint vissza. Az Októberfeszten a müncheni sörfőzdék saját sátrakkal képviseltetik magukat, ahol a hagyományos söreiken kívül, különleges, nagyobb alkoholtartalommal bíró söröket is kínálnak.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Klasszikus városlátogatás

Szállásleírás:

Programleírás:

A müncheni Oktoberfest a világ legnagyobb sörfesztiválja, mely közel 200 éves múltra tekint vissza.

Az Októberfeszten a müncheni sörfőzdék saját sátrakkal képviseltetik magukat, ahol a hagyományos söreiken kívül, különleges, nagyobb alkoholtartalommal bíró söröket is kínálnak. A szeptember közepétől október elejéig tartó fesztiválsorozaton nemcsak a kitűnő söröket, de a finomabbnál finomabb bajor ételkülönlegességeket is megismerheti az idelátogató, a szórakoztatásról pedig a kitűnő zenék és a programok gondoskodnak, többek között található itt óriáskerék, körhinta, toronycsúszda és hullámvasút is. A tavalyi évben több mint 9 millió turista látogatott el ide a világ számos pontjáról, hogy megkóstolhassa a világ legjobb söreit, idén legyen Ön is részese ennek a fantasztikus fesztiválnak.

1. nap: Péntek este 22:00 órakor találkozás Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben) , a Budavár Tours feliratú busznál, majd 22:30-kor utazás München felé autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

2. nap: Szombaton a reggeli órákban érkezünk meg Münchenbe, ahol egy rövid szabadprogram következik, melynek keretében meglátogathatják München látnivalóit. Például a 1972-es Olimpia helyszínét, vagy a következő nevezetességeket: Kaufinger Strasse., Viktualienmarkt (piactér), Hofbrauhaus, Királyi Palota, Maximilianeum, Régi Városháza, Deutschesmuseum, a Marienplatz, mely a város szíve és központja. A Marienplatzot az Új Városháza uralja. Az Új Városházát (Neues Rathaus) 1867 és 1908 között emelték, tetején a város szimbóluma, a Münchener Kindl (müncheni gyerek). 11-kor, délben és májustól októberig 17-kor is megszólal a torony híres Glockenspielje, órajátékkal és táncoló bábukkal. Ezután dél körül érkezés a Theresien Platz-ra, ahol szabad program keretében élvezhetik a világ legnagyobb sörfesztiválját. Este 22:00 órakor találkozás az csoportkísérő által megadott helyszínen, majd hazautazás Budapestre. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt.

3. nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést, valamint a regisztrációs díjat.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést, a biztosítást.

Utazás: autóbusszal. Útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1 000 Ft/fő). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Időjárás: évszaknak megfelelően öltözzünk. Münchenben ebben az időszakban az átlaghőmérséklet 8 fok, érdemes magunkkal hozni egy meleg pulóvert és egy esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatók.

Felszerelés: kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra.

Pénzügy: a belépők mellé érdemes még az étkezésre és az ajándéktárgyakra eurót hozni magunkkal. Útközben pénzváltási lehetőség nincsen! A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A programok időrendi sorrendje változhat.

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheted.

Felszállási lehetőség:
M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő
M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő
M1-es autópálya, (Tatabánya) MC Donald’s parkoló (Vértesszőlős), 61-es km kő
M1-es autópálya, (Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő
M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő
M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 3-4 nappal adjuk meg). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő.
Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges. Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.

Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1 500 Ft/ fő

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak