Tündérkastély a Chiemsee szigetén hajókázással, strandolással

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Németország

Kastélyokból sosem elég: az őrültnek tartott II. Lajos bajor király építtette Neuschwanstein kastély mellett meglátogatjuk a még grandiózusabb Herrenchiemsee kastélyt is.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Klasszikus városlátogatás

Szállásleírás:

Éjszaka az autobuszon


Chiemsee, éjszaka a buszon

Szállás: Autóbusz

Egyéb szolgáltatások:
Autóbusz

Programleírás:

Este 22:15 órakor találkozás Budapesten, a Népligetben, a Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben), majd 22:30-kor utazás a bajorországi Chiemsee-hez, mely a németek egyik kedvenc üdülőhelye. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

Szombaton a reggeli órákban érkezünk meg a dél-németországi tó partján fekvő Prien városába, ahonnan hajóval közelítjük meg a tó legnagyobb, 230 hektáros szigetén álló, a francia Versailles-i mintára épült Herrenchiemsee kastélyt. A kastélyt az őrültnek tartott II. Lajos bajor király építtette a 19. század vége felé. Költségei és mérete meghaladta a közeli Neuschwanstein kastélyét, mely a környék legnevezetesebb kastélya. A kastély rendkívül gyorsan, mintegy 3 év alatt épült fel, vár a belső terek berendezése még igencsak hiányos volt. A kastélypark a Versailles-i kastély parkjának pontos mása.

A kikötőből a kastélyhoz egy csodálatos hársfasor alatt juthatunk el, hogy majd megpillantsuk a kastélykertet a szépen rendezett virágágyásokkal, szökőkúttal és kavicsos sétányaival.

A kastélyban több díszes lépcsősor vezet az emeleti szobákba, melyek a földszinten találhatókhoz hasonlóan pompás berendezésükkel bűvölik el a látogatókat. Az előcsarnok, a tanácsterem, a tükörterem mind káprázatos. A tükörteremben 33 csillár, 2000 gyertya és mintegy 44 kandeláber fokozza a tükör-hatást. A bajor király hálószobájában kedvenc színei dominálnak: arany, ezüst és kék.

A kastélyban lévő porcelándíszek nagy része csodálatos meisseni porcelán.

A kastélylátogatás után szabadprogram következik. Lehetőség van lovas kocsival körbejárni a szigetet, vagy idegenvezetőnkkel elindulni a szigeten további felfedezőútra. Ellátogatunk a régi kastélyhoz, mely korábban kolostor volt, és Bajorország legrégebbi kolostoraként tartják számon, 620-629. között épült.

Ezután felkeressük még a kis kápolnát a tó partján.

A szigeten eltöltött szabadprogram után két lehetőség közül lehet választani:

  • továbbhajózunk a Fraueninsel érintésével Gstadt városába, ahol strandolási lehetőség, vízi sportok, tóparti séta, vacsora vagy akár csak egy kávézás vár bennünket.
  • visszahajózunk Prien városába, ahol elmerülünk a Prienavera élményfürdő adta lehetőségekbe: strand, élményfürdő, szauna, wellness.

A szabadprogram után Gstadtban este 19:30 órakor, Prienben este 20:00 órakor találkozás az idegenvezető által megadott helyszínen, majd hazautazás Budapestre. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt. Érkezés Budapestre a hajnali – kora reggeli órákban.

A teljes ár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést, valamint regisztrációs díjat.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést és a biztosítást.

Pénzügy: A 2 kastélyba a belépő 9 Euro/fő, gyermekek és diákok 18 éves korig ingyenes. Hajójegy 15 Euro/fő. Kocsikázás a szigeten 4 Euro/fő. Fakultatív vacsora: 25 Euro/fő. A programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A programok időrendi sorrendje változhat.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja 1 000 - 2 000 - 3 000 Ft/fő a választott ülőhelytől függően. Részletek a Súgóban.

Minimum létszám: 35 fő

Felszállási lehetőségek:

Budapest, Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben)

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)

M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő (+ 50 perc)

M1-es autópálya, (Tata) Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő (+65 perc)

M1-es autópálya, (Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő (+80 perc)

M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő (+90 perc)

M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő (120 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Felszerelés:

Túraprogramjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan túracipő/túrabakancs, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók), egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé, müzli szelet, személyenként min. 1,5-2 liter folyadék.

Egyéb utazások alkalmával is ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

  • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak