MIANMAR - Ezt látnia kell!

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Mianmar (Burma)

12 napos körutazás, a világ egyik legérdekesebb táján!

A mianmari utazás során misztikus tájképek és ősi kincsek váltják egymást a programban. A burmai királyság fővárosa a titokzatos Mandalay, majd Ázsia egyik leggazdagabb ásatásai Bagan varázslatos templomaival, aztán az Inle-tavi hajókiránduláson megtapasztalható nyugalom, végül az aranyszínű yangoni Buddhákig, Mianmar izgalmas és lenyűgöző lesz! A dél-kelet ázsiai ország számtalan különleges látnivalóval rendelkezik, amelyek körutazásunk részei! A magyar nyelvű idegenvezetőnk, már Budapestről utazik együtt a csoporttal.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

3 éjszaka szállás Mandalay

THIRI THITSAR WIN UNITY HOTEL

 

 3 éjszaka szállás Bagan

UMBRA HOTEL

 

2 éjszaka az Inle-tó partján

SERENITY INLE RESORT

 

1 éjszaka szállás Yangon

RENO HOTEL 

 

Helyi besorolás szerinti 3 csillagos szállodák 

A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!


3*-os szállodák, Mianmar (Burma)

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

ALAPÁR TARTALMAZZA

A nemzetközi repülőjegyet, 9 éjszaka szállást helyi 3 csillagos szállodákban, reggelis ellátást, buszos transzfereket a programleírás szerint, a buszon minden utasnak naponta két fél literes ásványvizet, e-bike és lovasfogat bérlést, a napnyugtai hajókirándulást, a helyi adókat, a programok belépőjegyeit és a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetést.

A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

ALAPÁR NEM TARTALMAZZA

A nemzetközi repülőjegy illetékeit, a belföldi repülőjegyek kötelező felárát, a félpanziós felárat, helyi szervízdíjakat/borravalót, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 12 nap

Szállás: szálloda ***

Létszám: minimum 20 fő

PROGRAM

1. nap

Elutazás Budapestről az Emirates légitársaság délutáni járatával Dubaiba, megérkezés éjfél előtt, a menetrend szerint.

2. nap

A hajnali órákban indul tovább a Dubai – Bangkok járat, amely délben érkezik meg. Délután továbbutazás repülővel a Mianmarba, a célállomás Mandalay. A repülőtérről transzfer a szálláshelyre, a szobák elfoglalása. Éjszaka Mandalay-ben.

3. nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos Mandalay kulturális örökség túra indul. Első állomás a Mahamuni pagoda, amely a buddhisták fontos zarándokhelye. Aztán egy helyi érdekesség, egy aranyleveleket készítő műhely felkeresése, végül a délelőtt a Zaycho piac felkeresésével zárul, amely a térség legnagyobbja. Délután elsőként a Királyi palotát keresik fel, amely a burmai királyság utolsó székhelye volt. Ez után a Shwenandaw kolostor, vagy más néven az Arany palota következik, amelynek különleges tikfa faragásai messzeföldön híresek. Innen párszáz méterre nézzük még meg a Kuthodaw pagodát és az ott látható hatalmas márványkönyvet. A program végeztével a várost övező hegyekbe utaznak még fel, hogy a naplemente fényében fürdő Mandalay látványában gyönyörködhessenek. Éjszaka Mandalay-ben.

4. nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos Sagaing – Ava – Amarapura program következik. Elsőként Amarapura kerül felkeresésre, amelyet a halhatatlanság városának is neveznek, egyben Mianmar utolsó előtti királyi fővárosa. Érdekessége, hogy a 19. század közepén, az akkori uralkodó Mindon király egy buddhista prófécia alapján a palota legtöbb épületét szétszedette és Mandalaytől 7 km-re északra vitette. Majd felkeresik a híres Mahagandayon buddhista kolostort, ahol máig is több, mint ezer szerzetes él. Utána a ragyogó aranykupolás Soon U Ponya Shin pagoda következik, amely a Mianmarban készült fényképek legtöbbjén látható. Ez után egy újabb csoda a Sagaing hegyen, a U Min Thonze templom a 30 ülő Buddha szobrával kápráztat el mindenkit. A délután folyamán Ava környékén látogat meg a csoport 3 nevezetességet. Bagaya Kyaung, a tikfa kolostor, az Ava palota és környéke az őrtoronnyal, valamint Me Nu’s téglakolostora. A hazaút során megállunk a világhírű U lábú híd mellett, amelyet 1850-ben építettek. Így a világon a legrégebb óta épségben fennmaradt és egyben leghosszabb tikfa hídja. Éjszaka Mandalay-ben.

5. nap

Reggeli után transzfer a kikötőhöz, ahonnan hajón jutunk el a városnézés első állomásához. Az Irrawaddy folyón ez a 11 km-es túra, nagyjából egy órás lesz, amely végállomása Mingun. A hely egyik nevezetessége a 90 tonnás Mingun harang, amely a világ legnagyobb sértetlen haragja. A következő látványosság a Mingun Pagoda, amely építését Bodawpaya király 1819-es halála óta befejezetlennek tartanak. Végül a nap fénypontja következik! Azt szokták mondani, hogy ha van valami, amit nem szabad kihagyni Mianmarban, akkor azok a hófehér Hsinbyume pagodák. A nap végén buszos transzfer Baganba, ahol a megérkezés után a szállás elfoglalása. Éjszaka Baganban.

6. nap

Reggeli a szállodában, majd a délelőtt folyamán kényelmes és környezetbarát kirándulás következik, minden utas egy e-bikeot, vagyis elektromos robogót kap, ezekkel járja be a csoport a bagani pagodákat. Az első állomásunk a legjobban ismert Shwezigone pagoda, majd az 50 méter magas csodaszép faragásairól híres Htilominlo templom, végül az Andanda templom amely Kyansitthar király legszebb templomainak egyike. Majd a délután során a helyiek életébe nyerhetünk betekintést. Felkeressük Myinkaba nevű falut, amely a lakkozott műtárgyak készítéséről híres, egy helyi üzem meglátogatása. Éjszaka Baganban.

7. nap

Reggeli a szállodában, majd az Irrawaddy folyó mentén utazás a Salay-ig, amely a régi Mianmar középső területének vallási központja. Útközben Chauk tartományi piacán lehetőség nyílik ajándéktárgyak beszerzésére. Az érkezés után az első állomás a Yokesone kolostor Salay-ben, amely a folyó partján található. A kolostor az 1882-ből származó faragott szobrairól híres, valamint arról, hogy U Pone Nya író élt itt, az 1800-as években, a burmai királyok idején. A területen található örökségi múzeum meglátogatása után a Popa hegyről nyíló csodás kilátás zárja a délelőttöt. Délután a Taungkalat síremléket keresi fel a csoport, amely a hiedelem szerint 37 különböző szellem otthona. A szent hely 777 lépcsőfokon érhető el. Éjszaka Baganban.

8. nap

A korai indulás miatt reggeli csomagot kap a csoport az induláskor a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan belföldi járattal utazás Heho-ba (40 perc repülés). A nap Nyaung Shwe állomáson kezdődik, innen indul a „városnézés hajóval” programja. Olyan falvak és lakóik életébe pillanthatunk be a kényelmes hajóról, akik a tavat otthonuknak tekintik. Évszázadok óta, ugyanazzal a halász technikával fogják zsákmányukat a helyiek, ennek megtekintésére is lehetőség nyílik. Később felkeresik Phaung Daw Oo pagodát, amely a tó vizéről csodás képet biztosít. A következő állomás Inn Paw Khon falu, ahol lábon álló házakban laknak, a tó fölött, végül a Nga Phe Kyaung kolostor következik. Az egész napos túra után hajóval jut el a csoport tóparti szálláshelyre, végül a szobák elfoglalása. Éjszaka az Inle-tó melletti fekvő, különleges szállodában.

9. nap

Reggeli a szállodában, majd a napot a környék legnépszerűbb helyszínén kezdjük, ami az úgynevezett 5 napos forgó piac. Nevét onnan kapta, hogy öt naponta más és más helyszínen található meg, így öt naponta más és más helyi népcsoport kézműves tárgyait lehet beszerezni. A helyiek kedvenc helye a piac, de az itt megfordult turisták szerint is kihagyhatatlan érdekesség a nyüzsgő piac. A délelőtt hátralévő részében lehetőség nyílik egy, a tó vizén úszó mezőgazdaságot meglátogatni. Az egyedülálló módon termesztett növények látványa minden képzeletet felülmúl! A délután is hajóúttal folytatódik, amikor is a Pa’O kisebbség otthonát látogatjuk meg, felkeresve pl. egy iskolát is. A több, mint két milliós népcsoport egyes források szerint már 3000 éve él Mianmar területén. A következő állomás Nyaung Ohak, ahol többszáz ősi pagoda romjai állnak pár méterre egymástól, a látványuk lélegzetelállító! De a kincsekben gazdag terület még erre is rá tud licitálni: a nap végén még felkeressük Shwe Inn Thein-t, ahol hasonló pagodacsoport található, de mindez egy hegy tetején! Éjszaka az Inle-tó melletti fekvő, különleges szállodában.

10. nap

A korai indulás miatt reggeli csomagot kap a csoport az induláskor a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan belföldi járattal utazás Yangon-ba (70 perc repülés). Az érkezés után transzfer Yangon gyarmati városközpontjába. Átsétálunk a lenyűgöző városháza épületén, amely különleges buddhista és hindu mitológiából származó szobrokkal díszített. A belváros további látnivalói: Legfelsőbb bíróság, a nagy óratorony és az 50 méter magas függetlenségi emlékmű. Persze kihagyhatatlan még a város közepén található Bogyoke Aung San piac, ahol szinte minden megtalálható és megvásárolható! A délutánt a Chauk Htat Gyi pagoda nyitja, amely többek között, a 66 méter hosszú, fekvő Buddha szoborról híres. A délutánt és az egész körutazás a legérdekesebb látnivaló zárja, a Shwedagon pagoda. Az építmény a híres írót, Rudyard Kiplinget is elkápráztatta, ami nem is csoda. A 98 méter magas pagoda elképzelhetetlen kincs, állítólag több tonnányi arannyal borították be a tornyait, de állítólag még jáde kövek, rubintok, zafírok és gyémántok díszítik. Messzeföldről érkeznek ide zarándokok és turisták, de a helyiek is gyakran keresik fel, a valóban lélegzetelállító pagodát. Éjszaka Yangonban.

11. nap

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Napközben pár óra szabadidő, lehetőség nyugalmas vásárlásra. A koradélutáni órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Bangkokba, érkezés az esti órákban. Éjfél után kezdődik a beszállítás a Bangkok – Dubai járatra.

12. nap

A korhajnali járattal utazás Bangkokból, Dubaiba. Majd a megérkezés után reggel továbbutazás Budapestre, érkezés a menetrend szerint dél körül Budapestre.

Kötelező költségek:

Repülőtéri illeték (159 000 Ft / fő), belföldi repülőjegyek ára (75 000 Ft / fő), szervízdíj – borravaló (7 USD / fő / nap), vízum- és ügyintézés díja (20 000 Ft / fő)

Helyszíni költségek leírása:

A programban nem említett további étkezések, italok, borravalók, személyes kiadások.

Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során fix borravaló összeget szed össze idegenvezetőnk. Ezt osztja aztán szét a helyi idegenvezetőknek, a szállodai és az éttermi személyzetnek, valamint a buszsofőröknek. Kérjük napi 7 USD / utas összeggel készüljenek erre a kiadásra (az utazás napjainak kivételével, vagyis 10 napra ez 70 USD / fő).Kiutazás:

Csoportunk az Emirates járataival utazik, a tervezett menetrend a következő:

Budapest BUD – Dubai DXB EK 112 14:50 – 23:05

Dubai DXB – Bangkok BKK EK 384 03:05 – 12:05

Bangkok BKK – Mandalay MDL PG 713 03:05 – 12:05

Yangon RGN – Bangkok BKK EK4583 18:35 – 20:35

Bangkok BKK – Dubai DXB EK 385 01:05 – 05:00

Dubai DXB – Budapest BUD EK 111 08:40 – 11:45

A Bagan – Heho és a Heho – Yangon belföldi repülőjáratok pontos menetrendjét az indulás előtti utas tájékoztatóban adjuk majd meg.

Étkezés:

Bőséges büféreggeli a szállodában, felár ellenében vacsora a szállodában.

Ruházat:

Az évszaknak megfelelő, minél kényelmesebb, lehetőleg pamut ruházat és réteges öltözködés javasolt. A viszonylag sok séta miatt a már bevált, kipróbált lábbeli mindenképp fontos. Valamint érdemes a napsütés ellen sapkával, kalappal esetleg kendővel védekezni, sőt a védőfaktoros arckrém is jó szolgálatot tehet.

Fontos, hogy templomok és a különböző vallásokhoz kötődő látnivalók helyszínein sok esetben öltözködési előírásokhoz kötik a belépést. Hölgyek számára a miniszoknya, rövidnadrág és a vállakat szabadon hagyó pántos felsők nem megengedettek. A férfiaknak egyes helyeken tiltják a rövidnadrágot és a vállakat szabadon hagyó trikót.

A hölgyeknek már csak a fentiek miatt is érdemes egy vállkendőt maguknál tartani, ami még nagy segítség lehet akkor is, ha a buszok és szállodák légkondicionáló berendezései túl hideget fújnának.

Időjárás:

Az esős évszak májustól, október elejéig tart, vagyis körutazásunk időpontja ezt elkerüli. Márciusban szinte biztosan nem lesz eső, míg októbertől is csak minimális a valószínűsége ennek. A nappali hőmérséklet a javasolt utazási dátumokon 30C fok feletti és éjszakára is csak kb. 20C fokig hűl le a levegő. A változatos domborzati viszonyok miatt a fenti előrejelzésektől minimális eltérés elképzelhető. Fontos, hogy a kiemelkedően erős UV sugárzásra folyamatosan komolyan kell figyelni. A reggelek és esték akár hűvösek is lehetnek, de napközben nyárias hőmérsékletre és száraz levegőre kell számítani. Esőre csak minimális az esély.

Vízum:

Magyar állampolgárok számára Mianmarba a beutazás csak előzetesen elkészített vízummal lehetséges. Ennek ügyintézését irodánk vállalja. Ehhez a hátralék befizetésekor (indulás előtt 30 nappal) még pár személyes adatra lesz szükségünk és az útlevél fényképes oldalának, színes másolatára jpg formátumban.

Fontos, hogy az útlevélnek a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes kell lennie.

Utazási korlátozások:

A Magyar Kormány Konzuli szolgálatának közlése szerint: „Yangon, Mandalay, Bago és az Irrawaddy régiók, valamint az Inle-tó korlátozás nélkül látogathatók”. Utazásunk csak ezeket a régiókat érintik.

Biztosítás:

Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötését kifejezetten ajánljuk. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:

Egyéb trópusi betegségek előfordulhatnak Mianmarban. A csapvíz nem iható. A fővárosban és nagyobb városokban a palackozott víz és üdítőital-ellátás jól megoldott, vagy fogyasszunk forralt vizet. A palackok zárókupakjának eredetiségét érdemes ellenőrizni, italunkba ne kérjünk jeget és még a fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni.

Ajánlott a szúnyogriasztók használata és az általános higiéniai szabályok fokozott betartása. Utazás előtt javasoljuk, hogy konzultáljanak háziorvosukkal, védőoltások ügyében pedig vegyék fel a kapcsolatot az Országos Epidemiológiai Központtal. http://www.oek.hu/oek.web?nid=209&pid=1

Különleges étkezés, étel intolerancia:

Körutazásunk alapárában benne lévő szállodákban megtalálható reggeli büfé jellegű, a felár ellenében választható szállodai vacsora menüsoros. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az irodánk által biztosított étkezések esetén (a különleges helyi konyha miatt), nem áll módunkban semmilyen különleges menüt visszaigazolni.

A speciális étkezést kizárólag a nemzetközi repülőjáratok fedélzeti ellátása esetén van lehetőségünk megrendelni, ezzel kapcsolatban örömmel állunk rendelkezésre.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak