Azték Mexikó

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Mexikó

Egy hét az azték kultúra nyomában, Mexikóvárosban és környékén

Szinte minden világutazó bakancslistáján szerepel Mexikó, ahol évezredes történelmi emlékek nyomában járhatnak. A hatalmas ország fővárosa a tengerszint felett 2200 méterrel fekszik, de ez csak az egyike annak a számtalan érdekességnek, amelyek miatt kihagyhatatlan a látogatás! Fedezze fel segítségünkkel az elképzelhetetlen gazdagságú antropológiai múzeumot Mexikóvárosban, ahol többek között a 2012-es világvégét hirdető azték naptár látható. Vagy Teotihuacant, ahol a Nap és a Hold piramisa található a holtak útjával, vagy Mexikóváros főterét, a Zocalo-t. De a programból a híres ezüstváros, Taxco sem marad ki! Utunkat magasan képzett és a helyszínt kitűnően ismerő, magyar nyelvű idegenvezető kíséri végig, már a budapesti indulástól.

Utazás alapadatai:

Utazás: Air France járattal
Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

4 éjszaka szállás Mexikóvárosban

Hotel CASA BLANCA, vagy hasonló

 

1 éjszaka szállás Taxcoban

Hotel MONTE TAXCO, vagy hasonló 

Helyi besorolás szerinti 3-4 csillagos szállodák 

A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg.


Mexikóváros, 3-4*-os szálloda

Szállás: Hotel
Besorolás: 3-4*

Egyéb szolgáltatások:
3-4*, Hotel

Programleírás:

A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT TARTALMAZZA

Repülőjegyet az Air France légitársaság, menetrend szerint közlekedő járataira (napszaknak megfelelő fedélzeti ellátással). Személyenként 1 db feladott poggyászt (maximum 23 kg), személyenként 1 db kézipoggyászt (maximum 8 kg), 5 éjszaka szállást helyi 3 és 4 csillagos szállodákban, reggelis ellátást (felár ellenében vacsora kérhető), transzfereket és kirándulásokat, a városnézéseket a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetéssel, a látványosságok belépőjegyeinek árát, valamint a helyi idegenforgalmi adókat. A részvételi díjban szereplő menetrend szerinti repülőjegy ára, meghatározott speciális díjtételű turista osztályra érvényes, a helyek korlátozott számban foglalhatók. Az ettől eltérő díjtételű repülőjegy foglalása a részvételi díjat befolyásolja. A menetrend szerinti repülőjegyek speciális lemondási/módosítási feltételei miatt az ÁSZF-től eltérő feltételek érvényesülnek: a repülőjegyek kiállításuk után nem visszatéríthetők és nem módosíthatók, illetve az előleg összege magasabb lehet!

A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT NEM TARTALMAZZA

Repülőtéri illetéket, félpanziós felárat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

PROGRAM:

1. nap

Elutazás Budapestről az Air France légitársaság a menetrend szerinti járatával Párizsba. Az átszállás után továbbutazás Mexikóvárosba. A megérkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés Mexikóvárosban. A világ egyik legnagyobb lakosságú fővárosa számtalan látnivalót tartogat, ezekből a legfontosabbak kerülnek megtekintésre: Kormányzósági palota, Metropolitan katedrális, a Zocalo, amely már az azték Tenochtitlan városának is a főtere volt, ahol a Templo Mayor ismertetése. Később séta a város legöregebb utcáin, a Szépművészeti múzeumhoz, közben látogatással a csempés házban (Casa de los Azulejos). Délután a Paseo de la Reforma-n haladva érjük el a világhírű azték naptárat is bemutató Antropológiai Múzeumot, ahol a páratlan szépségű tárlatok megtekintése. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás a Mexikóváros déli részébe. Első állomás a Barrio de Coyoacan, ahol a korai mexikói-gyarmati stílusú házakat, utcákat keresünk fel. Látogatás a Frida Kahlo múzeumban és a helyi közösség piacán. Majd a Barrio de San Angel városrész következik, ahol a Casa-Estudio Diego Rivera (a világhírű festő Frida Kahlo férje volt) kerül felkeresésre. Szállás Mexikóvárosban.

4. nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos program. Az első látnivaló a Három kultúra tere, ahol három teljesen különböző időszak épületei láthatók. Majd a Guadalupei bazilikát keressük fel, a világ egyik leglátogatottabb Mária-kegyhelye. Útközben rövid látogatás egy obszidián faragó műhelyben és tequila lepárlóban, mindkét helyen vásárlási lehetőséggel. Majd délután, az utazás egyik legfontosabb helyszíne következik, Teotihuacan, ahol az azték nap és hold piramisok, valamint a Holtak útja látható. Szállás Mexikóvárosban.

5. nap

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Utazás Cuernavaca-ba, ahol városnézés: Cortés palotája és a Nagyboldogasszony-székesegyház. Délután megérkezés, majd városnézés a híres ezüst-városban, Taxcoban, séta a meredek utcácskákon. Szállás Taxcoban.

6. nap

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Délelőtt utazás vissza Mexikóvárosba, ott Xochimilco városrész felkeresése. Az azték időkben épített, szállítási feladatokra létrehozott csatornákat ma színes, díszített csónakokon lehet bejárni, miközben a parton árusok kínálják portékájukat, mindehhez mariachi zenekarok adnak autentikus zenei aláfestést. Késő délután a menetrendnek megfelelően transzfer a repülőtérre, majd este indul az Air France légitársaság járata, éjszaka a transzatlanti járat fedélzetén.

7. nap

A menetrend szerint érkezés Párizsba a délutáni órákban. Majd az esti járattal továbbutazás Budapestre, hazaérkezés az éjfél előtti órákban.

FONTOS TUDNIVALÓK AZ UTAZÁSSAL KAPCSOLATBAN:

Kiutazás:

Csoportjaink az Air France légitársaság menetrendszerinti járataival utaznak, amelyeken a napszaknak megfelelő fedélzeti ellátást kapnak utasaink. A járatok tervezett menetrendje a következő:

Budapest – Párizs 06:00 – 08:25

Párizs – Mexikóváros 11:55 – 16:55

Mexikóváros – Párizs 19:55 – 13:35#1 (érkezés másnap)

Párizs – Budapest 21:00 – 23:10

Étkezés:

Reggeli. De felár ellenében vacsora (félpanziós ellátás) foglalható.

Egészségügyi tudnivalók:

Mexikóban az európai utazókat több kellemetlen egészségügyi meglepetés is érheti, ugyanis az ottani higiénés feltételek nem az általunk megszokottak. Nincs különösebben több kosz, szemét, mint a világ más tájain, de olyan kórokozókkal találkozhat az ember, amire jobb előre felkészülni. A Hepatitis A és B védőoltások javasoltak (de nem kötelezők) a térségbe utazók számára, ezzel kapcsolatban kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a következő intézménnyel: Országos Epidemiológiai Központ, Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont. Internetes elérhetőségük:

http://www.oek.hu/oek.web?to=2484&nid=209&pid=1&lang=hun

Valamint nagyon fontos, hogy az ivóvíz európai gyomor számára nem fogyasztható! Mindenképpen kerülni kell az ivóvízzel történő bármilyen érintkezést. Fogmosáshoz is kizárólag palackozott vizet használjanak!

A programunkban szereplő étkezések olyan éttermekben és szállodákban zajlanak, ahol az ételek minősége garantált. Az egyéni gasztronómiai kalandozás esetén, a kétséges minőségű kifőzdék, utcai árusok ételei komoly egészségügyi problémákat rejthetnek. Ezeket a nyugodt és problémamentes utazás érdekében javasoljuk kihagyni.

Fontos megjegyezzük, hogy tilos és büntethető a közterületen történő alkoholfogyasztás.

Vám, vízum, be- és kiutazási feltételek:

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Mexikóba turistaként.

A turistaként való tartózkodás feltételei: érvényes útlevél a tartózkodás teljes idejére, maximum 180 napig tartó tartózkodás 1 éven belül, vissza vagy tovább utazásra szóló repülőjegy. A beutazáskor a határon úgynevezett migrációs kártyát (FMM-t) kell kitölteni, amit az országba lépéskor lepecsételnek. Kilépéskor ezt a kártyát fel kell mutatni. Elvesztése pénzbüntetéssel jár és a kiutazáskor ismételt kitöltése kötelező.

Amennyiben valaki be- vagy kilépéskor 10.000 USA dollár értéket meghaladó értéket tart magánál valutában vagy értékpapírban, még ha tranzitátutazó is, köteles azt a helyi vámhatóságoknál a reptéren vagy a határátkelőhelyen bejelenteni. Az országból TILOS kivinni kaktuszt, régészeti értékeket, aranyat (nem ékszer formában), illetve korallt.

Mexikóba tilos nyers hús, friss sajt, friss, nyers gyümölcs, virág és zöldség, házi készítésű élelmiszer, vetőmag és egyéb szaporítóanyag, föld, rákfélék behozatala. Egyéb élelmiszereknél célszerű, ha azokat bontatlan csomagolásban hozzák be, és csomagoláson olvashatóan, lehetőleg spanyolul vagy más világnyelven szerepelnek az összetételre, fogyaszthatósági időre és származási helyre vonatkozó adatok.

Időjárás:

A hatalmas kiterjedésű ország változatos időjárást produkál, de körutazásunk során, a meghirdetett időpontokban inkább csak egy változatra kell készülni. Mexikóváros és a környező látványosságok egy 2000 méter feletti fennsíkon találhatók, itt hűvösebb időjárásra, 15-20 C fok körüli napközbeni hőmérsékletre kell számítani. A kellemes kiránduló idő hamar melegre tud fordulni, ha kisüt a nap, amely a nagy tengerszint feletti magasság miatt igen erős UV sugárzással párosul. Ezeken a tájakon csapadék szinte semmi nem esik a meghirdetett időpontok alatt. Érdemes felkészülni, hogy a nappali és éjszakai hőmérséklet között néha nagy a különbség.

Biztosítás:

Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban lehetőség van kedvezményes (nálunk nincs Európán kívüli és korosztályos felár) baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.

Diplomáciai képviseletek:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége és Konzuli hivatala:

Cím: Paseo de las Palmas 2005, Lomas de Chapultepec Delegación Miguel Hidalgo, Ciudad de México 11000 México ; Telefon: + 52 55 5596 1822, vagy 5596 0523 ; Konzul: dr. Nagy Balázs ; E-mail: mission.mex@mfa.gov.hu ; Honlap: mexikovaros.mfa.gov.hu ; Ügyfélfogadás: kedd és csütörtök: 9.00 - 13.00

Hivatalos pénznem:

Az ország valutája a peso, jele MXN (1 USD = 21 MXN ; 1 EUR = 24 MXN ; 1 MXN = 14 HUF). A hitelkártyák elfogadottak. A városokban viszonylag könnyen találni pénzváltókat. Sok helyen (boltok, éttermek) elfogadják közvetlenül az USD-t is, ez már nem mondható el az Euróról. Mindenképp amerikai dollárt érdemes vinni Mexikóba.

Hivatalos nyelv:

Az ország hivatalos nyelve a spanyol, de sok helyen beszélnek angolul és angol nyelvű feliratok is segítik a turistákat.

Elektromos áram:

110 V, a magyar normától eltérő feszültség és aljzatok. Átalakítót mindenképp érdemes már itthonról vinni, mert a szállodai recepciókon csak korlátozott számban (pár darab) áll rendelkezésre.

Telefon:

A nemzetközi roaming díjak kiemelkedően drágák, ezért inkább érdemes a WIFI eléréssel biztosított, így ingyenes kommunikációs lehetőségekkel (Messenger, Viber, WhatsApp, stb.) tartani a kapcsolatot az itthoniakkal. Kérjük, hogy az utazás előtt mindenképp vegye fel a kapcsolatot mobilszolgáltatójával, hogy az aktuális forgalmazási díjakról pontos tájékoztatást kapjon.

Borravaló, szervízdíj:

A helyi idegenvezető és a sofőr elvárja a borravalót a turistáktól. Ennek irodánk által javasolt összege 7 USD / nap / utas.

Öltözködés:

Ajánlatos a könnyű len- vagy pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre egy melegebb ruhadarab. Nagyon fontos, hogy a napsütés igen erős, az UV sugárzás miatt percek alatt le lehet égni. Megfelelő napozás előtti készítményekkel még a városnézések során is készülni kell, de az óceánparton erre különösen ügyelni kell.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak