Kalandkirándulás Dél-Marokkóban

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Marokkó

Klasszikus Kalandkirándulás Marokkóban című programunk mellett, most Dél-Marokkó csodáit tekintjük meg. Főleg a természetben kalandozunk, ahol betekintést nyerhetünk az igazi vidéki Marokkó életébe, illetve fantasztikus túrákat teszünk az Anti-Atlasz vidékén. A városok sem maradnak ki azonban, így megtekintjük Agadir és Essaouira hangulatos városait…

Klasszikus Kalandkirándulás Marokkóban című programunk mellett, most Dél-Marokkó csodáit tekintjük meg. Főleg a természetben kalandozunk, ahol betekintést nyerhetünk az igazi vidéki Marokkó életébe, illetve fantasztikus túrákat teszünk az Anti-Atlasz vidékén. A városok sem maradnak ki azonban, így megtekintjük Agadir és Essaouira hangulatos városait…

Utazás alapadatai:

Utazás: Wizzair járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Agadir, Szállás vendégházakban, hotelekben

Szállás: Vendégházak

Egyéb szolgáltatások:
Vendégházak

Programleírás:

1. nap: Budapest, Agadir

Várhatóan a délutáni órákban indulunk menetrendszerinti járattal Marokkóba, ahova egy átszállást követően érkezünk. Elfoglaljuk a szállásunk, majd egy kellemes tajine vacsora keretében megtartjuk az ismerkedési estünket.

2. nap: Agadir, Paradise Valley, Taroudant

A reggeli elfogyasztása után indulunk a helyiek körében közkedvelt kiránduló helyre, a Paradise Valley-be. Igazán természetközeli kalandozásra indulunk, ahol a patak mellett túrázunk, miközben hatalmas sziklafalak ölelnek körbe bennünket. A kalandvágyókkal akár a patakban is fürödhetünk, míg a bátrabbak le is ugrálhatnak a természetes medencékbe. Utunkat folytatjuk az ország belseje felé, s a késő délutáni órákat már Taroudant felfedezésével töltjük.

3. nap: Taroudant, Irherm, Tafraout

A délelőtti órákban indulunk a dél gyöngyének is nevezett Tafraout városa felé. Utunk fantasztikus folyóvölgyeken, az Anti-Atlasz vad hegyei között vezet. Természetesen az út során megállunk fotószüneteket tartani, illetve megpróbálunk picit belesni a helyiek életébe. Irherm hegyek közt elbújó kis településén állunk meg egy ebédszünetre, majd a délutáni órákat már Tafraout városában töltjük.

4. nap: Tafraout, Ait-Mansour völgy

Reggeli után egy újabb varázslatos nap vár ránk. Elsőnek az Ait-Mansour völgyben teszünk egy kisebb sétát, ahol betekintést nyerünk a pálmaoázisok egészen egyedülálló világába. Innen egy belga művész által összefestett sziklák felé vesszük az irányt, ahol elkészítjük fényképeinket. Délutánt szabad program keretében pihenhetünk, vagy Tafraout városában vásárolgathatunk.

5. nap: Jebel el Kest (2359 méter)

Az Anti-Atlasz-hegység talán legszebb panorámájú 2359 méter magasan fekvő csúcsának a meghódítása lesz a mai napi célunk. A helyi hegyivezetőnk segítségével indulunk el a fokozatosan emelkedő ösvényen, amit számtalan rózsaszín szikla ölel körbe, amik közül néhol virágok illetve argán fák kandikálnak ki. Az ösvényünk néhol kitettebb szakaszokon halad, de kisebb gyakorlattal rendelkező túrázónak nem jelenthet akadályt! Az út során végig nagyszerű rálátás nyílik a közeli völgyekre a csúcson pedig tiszta időben egész az Atlasz hegységig elláthatunk. Túránk nehézsége: sportos erőnlétet igénylő kirándulás, sportcipő, bakancs szükséges a teljesítéséhez. Könnyed tempóban haladunk és az egész napunk rászánjuk a mai túránkra.

6. nap: Tafraout, Agadir

Kipihenve a tegnapi nap fáradalmait a délelőtti órákban indulnunk csak Agadir városa felé. Az Anti-Atlasz hegység most is számtalan fotótémát szolgáltat az utazás során, s nyilván ezeket ki is fogjuk használni. Miután elhagyjuk a hegyvidéket, az Atlanti-óceán partján utazunk tovább. Jó idő esetén természetesen megállunk az óceánnál, hogy fürödjünk, vagy csak belemártsuk a lábunk.

7. nap: Agadir, Essaouira, Agadir

Reggeli után indulunk az Atlanti-óceán partján Marokkó egyik leghangulatosabb városa felé. A város középkori medinája az Unesco Világörökség részét képezi. Így ebben a keleti hangulatban fogunk elvegyülni és beszerezni ajándéktárgyakat. Majd a középkori erőd bevétele lesz a célunk, megtekintjük a 200 méter hosszú megemelt emelvényen elterülő ágyúsort, innen a földszinti cellákba, fülkékben sétálunk, ahol a város legjobb kézművesei alkotnak. Érdemes még a zsidónegyedet végigjárni és a parton tenni egy nagyobb sétát. Agadirba a késő délutáni órákban indulunk vissza.

8. nap: Agadir, Budapest

Mai napunkat még Agadirban töltjük, ahol lesz lehetőségünk egy kellemes hamam-ba ellátogatni, illetve a városban sétálni. A repülőtérre a késő délutáni órákban utazunk, ahonnan elkezdjük hazautazásunk Budapestre. Várhatóan a hajnali órákban érkezünk haza.

Tudnivalók:

Az alapár tartalmazza: a repülőjegyet, az utazást bérelt autóbusszal, a szállást hotelekben, vendégházakban, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést. Az alapár tartalmazza a kézipoggyászt.

Az alapár nem tartalmazza: a repülőtéri illetéket (kb. 49.900Ft), a biztosítást, az esetleges védőoltások, valamint a belépők-kötelező borravalók árát (kb. 60 euró). Külön fizetendő nagy feladandó poggyász: kb. 24.000Ft/fő.

Utazás: Marokkóig repülővel, majd az országon belül bérelt autóbusszal utazunk, amit egy tapasztalt helyi sofőr vezet.

Szállás: 3 éjszakát töltünk Agadirban, 1 éjszakát Taroudant, 3 éjszakát Tafraout városában. A kalandút során hangulatos panziókban/hotelekben alszunk. Némely szállásunk rendelkezik úszómedencével vagy hangulatos tetőterasszal. Szállásaink kiválasztásánál fontos szerepet játszott elhelyezkedésük, gyakorlatilag mindig a közvetlenül a medina mellett vagy a természeti látnivalók szomszédságában alszunk. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: 49.990 Ft.

Étkezés: Az alapár a reggeliket tartalmazza. Ébédet és a vacsorát helyi éttermekben fogjuk elfogyasztani, ennek nagy előnye, hogy változatosan tudunk étkezni, s végig tudjuk kóstolni a helyi specialitások sorát, illetve túravezetőink segítségével autentikus helyeken étkezünk. Az árak magyarországi színvonalúak egy átlagos főétkezés ára kb. 60-80 dirham. Alkohol beszerzése nehézkes és drága mulatság, így érdemes magunkkal hozni.

Pénz: Marokkó hivatalos pénzneme a dirham. Mivel dirhamot hazánkban nem lehet váltani, így érdemes eurót magunkkal hozni. Egy euró általában 10 dirhamnak felel meg. Az árak európai színvonalúak. Költőpénznek legalább 80.000 forintot ajánlunk. Természetesen ez sokkal több és nyilvánvalóan kevesebb is lehet.

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Nehézség: Mindenki számára teljesíthető, sőt élvezetes kalandozás Marokkó csodálatos vidékein. A helyi és a Európát jellemző körülményeknél sokszor szerényebb lehetőségekhez azonban alkalmazkodni kell. Kellő vidámsággal és pozitivitással azonban felejthetetlen és nem mindennapos kalandokban lehet részünk!

Időjárás: Az óceánitól egészen a hegyvidéki, sőt a sivatagi éghajlatokat is érintjük az utazásunk során. Tavasszal és ősszel is kellemes időre lehet számítani 20-25Celsius körüli hőmérséklet várható, minimális csapadékkal. Azonban az esték hűvösek lehetnek, illetve az óceánnál erős szelek is fújhatnak.

Ország: Északnyugat-Afrikában fekszik az ország az Atlanti-óceán partján. Felszínét az Atlasz-hegység hálózza be, illetve kis mértékben a Szahara nyugati dűnéi. Marokkó lakosai főként arabok és a helyi őslakos berberek. Marokkó iszlám ország, ám az arab tavasz nem érintette ezt a területet. Az ország lakosai mosolygós kedves emberek az európaitól eltérő mentalitással. Sajnos esetenként a turistában a pénzt látják, így mindenre érdemes alkudni. Kellő vidámsággal és nyitottsággal azonban csak élvezhetjük az 1001 éjszaka meséire emlékeztető országot.

Felszerelés: Érdemes egy nagy utazótáskát és egy kisebb táskát (mindennapi kirándulások, városnézések) magunkkal hozni. A réteges ruházkodást ajánljuk, pár melegebb ruhát mindenképp pakolj a nagytáskába. Napszemüveg és napkrém se maradjon otthon, bár Marokkóban lényegében minden beszerezhető.

Higiénia: A csapvíz fogyasztása szigorúan tilos. A kézmosás és kézfertőtlenítés étzekések előtt nagyon fontos, ezért javasoljuk, hogy hozz magaddal kézfertőtlenítőt. Kötelező védőoltás Marokkó területére nem szükséges, ám ajánljuk a Hepatitis A és B vakcinák beadatását ez sokszor Európában is jól jöhet. Túravezetőink gyógyszereket nem adhatnak ezért némi lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, görcsoldót, hasfogót érdemes magaddal hozni. A mindennapi fertőtlenítés végett a pálinka jó szolgálatot tehet!

Vám: Magyar állampolgárok részére vízumkötelezettség nincs. Az országba érvényes útlevéllel lehet belépni, amibe a határon pecsételnek. Fontos, hogy az útlevelünk a kilépéstől számított fél évig még érvényes legyen. Két üveg alkohol és két karton cigaretta vámmentesen behozható az országba. Kis mennyiségű ajándéktárgyak kivitele természetesen szintén vámmentes.

Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak