Szingapúr és Malajzia

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Malajzia

Két hetes utazás látogatással Szingapúrban, kalandozással Malajziában és pihenéssel Langkawi szigetén!

Körutazásunk Malajzia ismert és kevésbé ismert tájakra kalauzolja el Önöket. Az első napok a legek városállámában telnek, az ultramodern Szingapúr megismerésével. Majd Melaka és a főváros, Kuala Lupur következik. A városok és a felhőkarcolók után a természeti látványosságoké lesz a főszerep, Malajzia híres teaültetvényeinek helyszíne, a Cameron Highlands következik. A világ egyik legnépesebb muzulmán államában jól megférnek a mecsetek mellett a buddhista szentélyek és templomok, ezt az utazás során láthatják, tapasztalhatják is. Penang meglátogatása után, végül Langkawi szigetén, a tengerparton a pálmafák alatt pihenhetik ki a körutazás „fáradalmait”. Már a budapesti felszállástól rendelkezésre álló, magyarnyelvű idegenvezető kíséri a csoportot, aki a helyszínek avatott ismerője.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Utazás: repülővel
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

2 éjszaka szállás Szingapúr
Hotel YWCA Fort Canning ****, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Melaka
Hotel IBIS Melaka ****, vagy hasonló

2 éjszaka szállás Kuala Lumpur
Concorde Hotel ****, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Cameron Highlands
Copthorne Cameron Highlands ****, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Ipoh
WEIL Hotel ****, vagy hasonló

2 éjszaka szállás Penang
Bayview Hotel Georgetown ****, vagy hasonló

2 éjszaka szállás Langkawi
Camar Resort ****, vagy hasonló

Helyi besorolás szerinti 4 csillagos szállodák. A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!


Szingapúr és Malajzia

Szállás: Hotel
Besorolás: 4*

Egyéb szolgáltatások:
4*, Hotel

Programleírás:

1. nap
A Qatar légitársaság délutáni Budapest – Doha járatával elutazás. Érkezés éjfél körül Dohába.

2. nap
A hajnali órákban tovább utazás Dohából, közvetlen repülőjárattal, napközbeni utazás. Megérkezés Szingapúrba délután, majd a repülőtérről indulva a város legérdekesebb programja kezdődik! Látogatás a 100 hektáron elterülő híres parkban, a Gardens by the Bay-ben. Meglátogatjuk a két óriási üvegházat, a „virág dóm”-ot a „felhő erdő”-t is, majd a sétát látványos fény-show követi. Végül a világhírű szálloda, a Marina Bay tetőteraszáról élvezhetjük a kivilágított városállam elképesztő látványát. Majd üdvözlő vacsora egy helyi étteremben. Szállás Szingapúr.

3. nap
Reggeli a szállodában, majd a város gyarmati korát idéző városrész meglátogatása. A folyó mellett haladva érjük el a gyarmati negyedet, ahol láthatjuk abból a korból fennmaradt épületeket, az egykori parlament épületét, a Viktória színházat és a régi Legfelsőbb bíróság épületét. Majd a kultúrák találkozása következik, első állomás a Kínai negyed vörös és arany homlokzatú épületei, majd Kis-India városrész következik, ahol egzotikus fűszerek illata keveredik az színes virágfüzérekével. Ebéd egy helyi kínai étteremben. Délután az UNESCO által világörökségi listára helyezett Botanikus kertet keressük fel, ahol nyugalmas séta következik a Nemzeti Orchidea kertben. Szállás Szingapúr.

4. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Elhagyjuk Szingapúr szigetét, határátlépés Malajziába, majd busszal utazunk egészen Melaka városába, amely egy UNESCO világörökségi listán szereplő történelmi város. A megérkezés után ebéd egy helyi étteremben, majd séta a Szent Pál dombon, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra és a híres Melaka-szorosra. A következő állomás a Porta de Santiago, amely viharvert kövei a 15 század óta állnak és tanúi voltak holland, brit és portugál ellenőrzésnek is. A közelben található Szent Péter templom felkeresése, ismertetőt hallgatunk meg a kelet és nyugat konfrontációjáról, látogatás egy Portugál-Maláj közösségben. Majd a nap végén hajókirándulás a Malacca-folyón, amely során történelmi épületek között haladunk. Szállás Melaka.

5. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Délelőtt folytatódik a város felfedezése, elsőként a Cheng Hoon Teng buddhista templommal, amely egy igazán gondosan kidolgozott, gazdagon díszített építészeti műremek. Valamint igazán kitűnő példa arra, hogy egy fedél alatt békésen megférnek a taoisták, a buddhisták és a konfucionizmust követők. A következő helyszín a Baba Nyonya múzeum, ahol a kiállítás egy látványos utazásra hívja a látogatókat a 19-20 századok fordulóján létezett Malaya-ba (a brit uralom idején használták ezt az elnevezést). Majd a Jonker street következik, amely a város élettel teli vásárló utcája, ahol a legjobb ajándéktárgyak szerezhetők be. Délután utazás Kuala Lumpurba, Malajzia fővárosába. A megérkezés után a szállás elfoglalása, pihenés és felfrissülési lehetőség a hotelszobában. Késődélután látogatás a KLCC parkban, a város 20 hektáros zöldfelületén, ahol szökőkutak, játszóterek és gondosan rendezett növények nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget a látogatóknak. Majd a város ikonikus épületének felkeresése következik, a híres Petronas tornyok. A belépőjegyek sorban állás nélküli feljutást biztosítanak a két torony között lévő Sky Bridge kilátó részre. A napi program végeztével vacsora egy helyi étteremben. Szállás Kuala Lumpur.

6. nap
Reggeli a szállodában, majd egésznapos program Kuala Lumpurban. Első állomás a Masjid Negara, Malajzia nemzeti mecsetje, amelyről akár 15 000 hívőt is fogadni képes. Számtalan csodás képet lehet az épületről készíteni kívülről, majd lehetőség nyílik a látogatásra is. Majd a Merdeka, vagy más néven a függetlenség terét keressük fel, amely a világ egyik legszebb közösségi tere. A környező tradicionális és modern épületek bemutatása séta közben. Így érjük el a Királyi palotát, vagyis a Istana Negara-t, amely kívülről tekinthető meg. Majd a kínai kötődésű Thean Hou templomot keressük fel, ahol jól megfigyelhető a Kínából érkező buddhizmus, taoizmus és konfucionizmus hatása a maláj kultúrára. A következő állomás a Tó Kert, ahol a Nemzeti múzeum és a meseszép Vasútállomás található. Majd a 421 méter magas KL Tower, 282 méteren található Atmosphere360 nevű étteremet keressük fel, ahol a teljesen körben forgó szint nyújt felejthetetlen panorámát a büfé ebéd mellé. Az étkezés után át lehet menni a torony kilátó szintjére, ahol távcsövek és ajándékbolt és különböző bemutatók állnak rendelkezésre. Délután még a központi piacot keressük fel, ahol lehetőség nyílik vásárlásra. Szállás Kuala Lumpur.

7. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. A mai nap első látványossága, a Batu barlangok, amely Malajzia egyik ikonikus helyszíne! A mészkő hegybe vájt számtalan barlang a leglátogatottabb hindu zarándokhely Indián kívül. A bejáratot Murugan istenről készült, több mint 42 méteres szobor díszíti. Innen már valóban a vidéki helyszínek következnek, elsőként a híres Cameron Highlands, amely egy kb. 700 négyzetkilométeres területen fekvő szubtrópusi esőerdő. Megtekintjük a Lata Iskandar vízesést, majd elérjük szálláshelyünket, ahol a szobák elfoglalása. Délután Tanah Rata-ban (amely a terület központja) egy eper farmot látogatunk meg, ahol délutáni teát süteményt és a helyiek által készített dzsemet lehet fogyasztani.  Vacsora és szállás Cameron Highlands.

8. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. A délelőtt folyamán dús növényzetű völgyek és tea ültetvények között vezet az utunk Ipoh-ig, ahol a Perak barlangtemplomot keressük fel. A hely csodás falfestményeiről és az arany Buddha szobráról ismert. Ebéd egy helyi étteremben, majd gyalogos városnézés a karizmatikus Ipoh-ban. A gyarmati stílusú épületek az egykoron jómódú ónbányászoknak voltak otthonai, ma pedig trendi kávézókat és üzleteket találhatunk ott. A keskeny utcácskákon szinte egymáshoz érnek a különleges homlokzatú házak. A napi program után bejelentkezés a hotelbe. Szállás Ipoh.

9. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. A mai program első helyszíne a királyi város, Kuala Kangsar, ahol a fenséges Ubudiah mecsetet fogjuk felkeresni. Úgy tartják ez Malajzia egyik legszebb mecsete, amely fehér márvány és hatalmas arany kupoláiról híres. Majd egy keris (tradicionális maláj kézifegyver) készítő kézművest látogatunk meg. A különleges, kanyargós pengét kovácsoló mestereknek a környéken élők varázserőt tulajdonítottak. Ezután áthaladunk Dél-kelet Ázsia egyik leghosszabb hídján, amelyen Penang-ba érkezik a csoport. Az érkezés után ebéd egy helyi étteremben, majd bejelentkezés a szállodába, a szobák elfoglalása. A késő délutáni program a hegytetőn álló Kek Lok Si templom meglátogatása. Az 1891-ben épült templom együttes, a környéken a kínai kultúra és a buddhizmus központja. A hegyről lefelé egy siklóval közelítjük meg a várost. Szállás Penang.

10. nap
Reggeli a szállodában, majd gyalogos városnézés Georgetown-ban, amely során garantáltan a legtöbb fénykép fog készülni! Az UNESCO világörökségi listán védett város a modernizálás útján haladva, életben tartotta kulturális örökségét. Ezeken az utcákon látható falfestményeket sehol máshol nem találunk Malajziában. Az örmény utca, a szerelem útja és a Muntri utcák már reggeltől telve vannak turistákkal, akik többek között a litván művész, Ernest Zacharevic munkáit szeretnék látni a falakon. A környék kényelmes felfedezése érdekében a túra egy 30 perces riksás utat is tartalmaz. Majd elsétálunk a Clan mólóhoz, amely a kínai befolyás talán egyik utolsó maradványa. A cölöpökön állnak itt a házak a víz fölé nyúló famóló mellett, ezek nyújtanak otthon a számtalan apró boltnak. Ebéd egy helyi étteremben, majd a Khoo Kongsi templomot fedezzük fel, amely a régi Hokkien-klán stílusát tükrözi. Az egyértelműen kínai hatás a szobrok kialakításán, a falfestményeken és persze a papír lámpásokon vehető észre. Majd a Leith street következik, ahol egy indigókék palota a Hakka – Teochew stílusú építészet kiemelkedő képviselője, ahol a kínai tradíciókat a nyugati elemekkel ötvözte a tervező. Majd a nap utolsó állomása a Cornwallis erőd lesz, amely a legrégebbi épület Penangban és a legnagyobb a maga nemében egész Malajziában. A csillag formájú erőd az ellenség hatékony távoltartása miatt épült ebben a formában, és területén belül található Francis Light kapitány bronzszobra. Itt láthatjuk még az öböl világítótornyát és az egykori laktanya épületeit, valamint az erőd parkjában számos bronz ágyút. Szállás Penang.

11. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobából. Transzfer a kikötőbe, ahonnan komppal utazás Langkawi szigetére. A megérkezés után utazás a tengerparti szállodába, a szobák elfoglalása, a nap további része szabad. Szállás Langkawi.

12. nap
Reggeli a szállodában, majd a nap további része szabad. Szállás Langkawi.

13. nap
Reggeli a szállodában, majd a délelőtt még a tengerparté és a napsütésé. 13:00-kor garantált késői kijelentkezés a szobákból, majd búcsúebéd egy tengerparti étteremben. Délután transzfer a Langkawi repülőtérre és bejelentkezés a nemzetközi járatra, éjszaka a gép fedélzetén. Érkezés a helyi idő szerint éjfél előtt Dohába.

14. nap
Hajnalban tovább utazás Dohából, repülőút Budapestre. Érkezés a menetrend szerint, korareggel.

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA
Nemzetközi repülőjegyet (amely személyenként tartalmaz 1 db kézipoggyász és 1 db feladott poggyászt szállítását), 11 éjszaka szállást helyi besorolású 4 csillagos szállodákban, félpanziós ellátást (11 reggeli a szállodákban, 7 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora) amely bőséges büféreggeli a szállodában, valamint tradicionális távolkeleti ebédek, illetve vacsorák a programleírás szerint helyi éttermekben, a leírásban szereplő programokat és azok belépőjegyeit, valamint a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetést. A helyi transzferek során a buszon minden utasnak naponta két ásványvizet és száraz törölközőt biztosítunk.
A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA
Repülőtéri illetékeket és díjakat, helyi szervízdíjakat (borravaló, amely 7 USD / fő / nap), útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Létszám: minimum 20 fő

Helyszíni költségek leírása:
A programban nem említett további étkezések, italok, borravalók, személyes kiadások.
Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során fix borravaló összeget szed össze idegenvezetőnk. Ezt osztja aztán szét a helyi idegenvezetőknek, a szállodai és az éttermi személyzetnek, valamint a buszsofőröknek. Kérjük napi 7 USD / utas összeggel készüljenek erre a kiadásra (az utazás napjainak kivételével, vagyis 12 napra ez 84 USD / fő). 

Kiutazás:
Csoportunk a Qatar Airways járataival utazik, ezek tervezett menetrendje a következő:
Budapest BUD – Doha DOH          QR200         17:50 – 00:10
Doha DOH – Singapore SIN           QR946         02:50 – 15:45

Langkawi LGK – Doha DOH             QR867        18:50 – 23:15
Doha DOH – Budapest BUD            QR201        02:05 – 06:45

Étkezés:
Félpanziós ellátás (11 reggeli a szállodákban, 6 alkalommal ebéd, 4 alkalommal vacsora). Bőséges büféreggeli a szállodában, valamint tradicionális távolkeleti ebédek, illetve vacsorák a programleírás szerint.

Ruházat:
Az évszaknak megfelelő, minél kényelmesebb, lehetőleg pamut ruházat és réteges öltözködés javasolt. A viszonylag sok séta miatt a már bevált, kipróbált lábbeli mindenképp fontos. Valamint érdemes a napsütés ellen sapkával, kalappal esetleg kendővel védekezni, sőt a védőfaktoros arckrém is jó szolgálatot tehet.
Fontos, hogy templomok és a különböző vallásokhoz kötődő látnivalók helyszínein sok esetben öltözködési előírásokhoz kötik a belépést. Hölgyek számára a miniszoknya, rövidnadrág és a vállakat szabadon hagyó pántos felsők nem mindig megengedettek. A férfiaknak egyes helyeken tiltják a rövidnadrágot és a vállakat szabadon hagyó trikót.
A hölgyeknek már csak a fentiek miatt is érdemes egy vállkendőt maguknál tartani, ami még nagy segítség lehet akkor is, ha a buszok és szállodák légkondicionáló berendezései túl hideget fújnának.

Időjárás:
A meglátogatásra kerülő területek többségén a követkető időjárás várható: napközben 25-30 C fok körüli hőmérséklet, amely éjszakára sem csökken 18-22 C fok alá. De a hőérzet akár magasabb is lehet, a folyamatosan magas páratartalom miatt (egész évben 70-80%-os). Kisebb esőkre számítani kell.
Kivétel ez alól a Cameron Highlands terület, amely magasan fekszik, ezért ott napközben csak 18-20 C fok körüli hőmérsékletre lehet számítani, amely viszont éjszakára akár 8-10 C fok köré csökkenhet!

Vízum:
Magyar állampolgárok Szingapúrba és Malajziába vízum nélkül utazhatnak. Fontos, hogy az utazást csak a hazaúttól számított 6 hónapos érvényességű útlevéllel lehet megkezdeni.

Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötését kifejezetten ajánljuk. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:
Az program által érintett területre utazók számára nincs javasolt védőoltás, a meglátogatott városoknak nincs különös egészségügyi kockázata. Ami fontos, hogy az csapvizet nem szabad fogyasztani, még fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni.

Különleges étkezés, étel intolerancia:
Körutazásunk során használt szállodákban a reggeli büfé jellegű, a programban szereplő ebédek és vacsorák menüsorosak. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az irodánk által biztosított étkezések esetén, nem áll módunkban semmilyen különleges menüt visszaigazolni, ezt a helyi éttermeknek nem áll módjában biztosítani.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak