Kalandnyaralás Malajziában és Borneón

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Malajzia

Kalandos utazásunkon eltérünk a megszokott klasszikus utazásoktól, s igazán élménydúsra eresztjük ezt a közel két hetet Malajziában és Borneón. Kipróbáljuk az utcai étkezdék különleges ételeit, teacserjék közt kirándulunk, Borneó lenyűgöző tájain nézzük a naplementét vagy éppen snorkelezünk a Celebesz-tengerben...

Kalandos utazásunkon eltérünk a megszokott klasszikus utazásoktól, s igazán élménydúsra eresztjük ezt a közel két hetet Malajziában és Borneón. Kipróbáljuk az utcai étkezdék különleges ételeit, teacserjék közt kirándulunk, Borneó lenyűgöző tájain nézzük a naplementét vagy éppen snorkelezünk a Celebesz-tengerben...

Utazás alapadatai:

Utazás: Emirates járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Kuala Lumpur, resort jellegű szállás

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest, Kuala Lumpur

Várhatóan a délutáni órákban indul a nemzetközi repülőjárat Dubai irányába, ahol pár órás átszállást követően folytatódik az utazás Malajzia irányába.

 

2. nap: Kuala Lumpur (Jalan Alor)

A kora délutáni órákban érkezés Kuala Lumpur repülőterére, ahonnan azonnal a szállásunkra utazunk. Némi pihenést és felfrissülést követően a kora esti órákban kisebb sétára indulunk, hogy a Jalan Alor híres utcájában, mely a délkelet-ázsiai street food egyik kiemelkedő helyszíne fogyasszuk el a vacsoránkat. Vacsi után még egy kis frissítő massage is belefér az időnkbe. Kellemesen fáradtan térünk nyugovóra.

 

3. nap: Kuala Lumpur, Batu barlangok

Reggelink elfogyasztása után buszba szállunk és a városon kívül található Batu Barlangokhoz indulunk. Ezek az óriási mészkőbarlangok a legnagyobb hindu zarándokhelynek számítanak az országban, ahova évente rengeteg zarándok érkezik. A legnagyobb terembe 272 lépcső leküzdése után juthatunk be, ahol az egyik legszebben díszített hindu templomot találjuk. Szintén itt a barlangoknál csodálhatjuk meg a világ egyik legnagyobb Murugan aranyszobrát is. Miután kigyönyörködtük magunkat visszatérünk Kuala Lumpurba és a délután további részét a város megtekintésével töltjük - sétálunk a KLCC Parkban, itt megnézzük a Petronas-ikertoronyokat, illetve fakultatív programként akár egy naplementét is elcsíphetünk a KL Tower tetején.

 

4. nap: Melaka (UNESCO világörökség)

A reggeli órákban a Maláj-félsziget egyik leghangulatosabb városkájába utazunk. Az 1300-as évek végén alapított Melaka a Távol-Kelet fontos kereskedő központja volt. Az Óvároson a portugálok, hollandok és a britek is rajta hagyták a kezük nyomát az évszázadok alatt. Kikötője folyamatosan eliszaposodott, így már csak kisebb hajókat fogad a város, ami talán ennek köszönhetően őrizte meg egyedüli báját. Kis időutazáson veszünk részt a portugálok egykori erődjében (A Famosa) illetve a hollandok által épített templomot (Christ Church) is alaposan megnézzük. Kuala Lumpurba a késő délutáni, kora esti órákban térünk vissza.

 

5. nap: Kuala Lumpur, Kuching (Borneó)

Várhatóan a reggeli órákban átrepülünk Borneó szigetére, Sarawak tartomány fővárosába. Innen pár kilómétert utazunk, hogy az esőerdőben elfoglaljuk a szállásunk, mely természetesen a tengertől sem fekszik messze. Laza, könnyed délutánunk következik. Ebédelünk egy kellemeset, nyilván a tenger gyümölcseit előnyben részesítve, majd lenézünk a partra pancsolni esetleg tengerikajakozni. Az esti órákban egy hideg habos sör kíséretében pedig a naplemente vár bennünket...

 

6. nap: Bako Nemzeti Park

A reggeli elfogyasztása után a létező összes járművet kipróbáljuk - helyi kis buszra szállunk, hogy utána hajókkal közelítsük meg a nemzeti parkot. Az apály-dagálytól függően vízbe vagy éppen szárazra pattanunk ki, hogy kisebb dzsungel túrát tegyünk. Lesz részünk madárrezervátumba, meseszép tengeröblökbe és a már-már áthatolhatatlan erőerdőben is. Délután reményeink szerint megjelennek kis barátaink, azaz a majmok. Reményeink szerint, illetve kis szerencsével nem csak makákókat, hanem a nagyorrú proboscis majmok egy-egy félénk példányát is megcsodálhatjuk. Szállásunkra a kora esti órákban térünk vissza.

 

7. nap: Semengoh Orangután Rezervátum

A mai napunkat tényleg korán indítjuk, ugyanis el kell érjük a világhírű Semengoh Orangután Rezervátumban a reggeli etetést. Itt testközelből csodálhatjuk meg Borneó őshonos orángután faját. A kedves gondozók igyekeznek betekintést nyújtani a rezervátum mindennapi életébe, így ezt kihasználva nem sietünk a mai nap sem a programokkal... Délután a pihenésé lesz a főszerep, kis tengerparti lazulás következik...

 

8. nap: Kuching, Tawau, Mabul (sziget)

Belső repülőjárattal átrepüljük a szigetet. Tawau repterén szállunk le, majd innen Sempona felé vesszük az irányt. Sempornában hajóra pattanunk és a következő éjszakákra áttesszük székhelyünket a Celebesz-tengeri búvárparadicsomok egyikére, Mabul szigetére. A hely hangulata gyakorlatilag változatlan, mint pár száz évvel ezelőtt...

 

9-10. nap: Celebesz tenger

Pihenés, hajókázás, fehér homokos – pálmafás tengerpartok... Ez jellemzi Mabul 20 hektáros szigetét. Természetesen sznorkelltúrára is indulunk az itt töltött időszakban, hogy a korallszirjeiről híres Mabult alaposan körbe úszkáljuk a különféle színekben pompázó halak és korallok között. Halászó gyerekek, vidám helyiek fogják színesíteni nyaralásunk Celebesz tengeri részeit.

 

11. nap: Tawau, Kuala Lumpur

A mai nap fájó szívvel elhagyjuk Mabul szigetét, visszatérünk Borneó szigetére, hogy egy belső repülőjárattal Kuala Lumpurba utazzunk. Mai napunkon a menetrend függvényében lesznek programok.

 

12. nap: Kuala Lumpur, Cameron-felföld

A kora reggeli órákban indulunk a Cameron-felföld irányába, hogy a messze földön híres teacserjéket és ültetvényeket saját szemünkkel figyeljük meg. A terület 1500 méteres átlagmagasságával megfelelő klímát biztosít a tea termesztéshez. Egy tea manufaktúrában igyekszünk bepillantást nyerni a tea készítés örömeibe, sétálunk a cserjék között, kóstolgatunk és persze haza is hozhatunk remeknél, remekebb teákat. Délután visszatérünk Kuala Lumpurba, ahol még a szállásunk a rendelkezésünkre áll, így tudunk pihizni a hazautazás előtt.

 

13. nap: Kuala Lumpur, Budapest

Éjfél után indul Kuala Lumpur nemzetközi repülőteréről a Dubai felé tartó járatunk. A hajnali órákban érkezünk Dubai repülőterére, ahonnan átszállás után Budapestre repülünk. A kora délutáni órákban érkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.

 

Tudnivalók:

 

Az alapár tartalmazza: az utazást Malajzián és Borneón belül busszal, vízibusszal és csónakokkal, a szállásokat hotelekben és resort jellegű szállásokon, a reggeliket, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

 

Az alapár nem tartalmazza: a repülőjegyeket (kb. 299.990Ft - nemzetközi és három belső repülőjárat) illetve azok illetékét, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépők és a kirándulások árát (kb. 150 EUR), a kötelező borravalók (kb. 50 EUR), az esetleges védőoltások, a biztosítás árát. Egyágyas felár: 129 990 Ft.

 

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Malajziába. Malajziában és Borneón: helyi repülőjáratokon, vízibuszokon, kisbuszokon és csónakokon utazunk.

 

Szállás: A kalandkirándulás során hangulatos szállodában (3* tiszta, rendezett belvárosi szállás) és resort szálláson (3* megfelelő, kellemes hangulatú) alszunk. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: 129 990 Ft.

 

Étkezés: Reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1500-1900 forint. Az ételek leginkább a délkelet-ázsiai konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét illetve halat tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az ára kb. 50-100 Ft.

 

Pénz: Célszerű eurót hozni magunkkal és azt beváltani. A hitelkártyák elfogadása limitált és ATM automaták is kevés helyen találhatóak. Ajánlott költőpénznek kb. 160 000 - 190.000 forintot ajánlunk. A belépők és a borravaló árát az idegenvezető a helyszínen szedi össze (200 euró/fő).

 

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

 

Nehézség: Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk. Sok esetben eltérünk a megszokott körutazásoktól és keressük az aktív kikapcsolódás okozta örömöket, illetve Ázsia ezen része minden érzékszervünkre hatással lesz, ezért az álom kaland átéléséhez, türelem és sok mosoly szükséges.

 

Vízum: Magyar állampolgárok számára jelenleg nem szükséges vízum. A beutazásnak alapvető feltétele az ország elhagyását követően még legalább 6 hónapig érvényes magyar útlevél.

 

Biztosítás: Ajánlott, ezt irodánkban könnyen megkötheted.

 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak