Advent Csorna és Szombathely

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Magyarország

Szombathely Magyarország egyik legrégibb városa, melyet a nyugat királynőjének is neveznek.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Ünnepi körutazás

Szállásleírás:

Az utazási csomag nem tartalmaz szállást.


Szombathely, autóbusszal

Szállás: Szállás nélkül

Egyéb szolgáltatások:
Szállás nélkül

Programleírás:

Találkozás: 7:00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett). Elutazás 07:30 órakor a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett).

Első programunk a Csornai Premontrei Apátság meglátogatása. A Csornai Premontrei Prépostság Csorna egyik legimpozánsabb épületegyüttese, a város szívében található. A ma is működő rendház és plébániatemplom mellett az épület ad otthont a Csornai Múzeum számára. Tavaly került átadásra a felújított épületegyüttes, egy új Látogatóközponttal együtt. Régi fényében állították helyre a díszkaput, a templom előcsarnokát, a díszlépcsőházat, valamint a premontrei könyvtárat és az apáti kápolnát, amelyek ezután megnyíltak a látogatók előtt.

Szombathelyen egy városnézés keretében ismerkedünk a legszebb terekkel, épületekkel, majd a Szily János Egyházmegyei gyűjteménnyel ismerkedünk. Ennek keretében megnézzük a Püspöki Palota I. emeleti barokk termeit, többek közt a magánkápolnát, a Mikes-könyvtárat, és a Szent Pál termet. Az első emeleten nyert elhelyezést a kincstár, ahol az egyházmegye legértékesebb műkincseit csodálhatja meg a látogató. a Székegyház tornyában kialakított kiállító helyiség, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra. Kihagyhatatlan látnivaló Szombathely méltán világhírű ókori emléke. Isis istennő temploma és a mellette található látványos kiállítás, Szombathely legismertebb, méltán világhírű ókori emléke az Iseum. A hatalmas szentély együttes a világon ma ismert, részben vagy egészben feltárt római kori Isis-templom közül a harmadik legnagyobb - méreteit tekintve csak az alexandriai és a Róma városi főtemplomok voltak nagyobbak nála. Városnézés után szabadidő keretében további sétákra nyílik lehetőség, illetve részt lehet venni az adventi, ünnepi forgatagban.

Budapestre érkezés 20-21 óra körül.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az étkezést és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy: Belépők: kb. 4.000,- Ft/fő

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Felszállási lehetőségek:

Budapest, Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).

Utazás: autóbusszal. Útközben egy pihenőt tartunk. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függően. Részletek a Súgóban.

Felszerelés: Fontos a megfelelő öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk a városnézéshez.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

  • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak