Mikulás érkezik a Mátrába

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Magyarország

Megérkezett a Mikulás a Mátrába és várja a gyerekeket, fiatalokat! Német hatásra alakult ki az a szokás, hogy az ünnepnap előestéjén, egy piros köpenybe öltözött apó, házról házra járt és vizsgáztatta, dicsérte, ajándékokkal halmozta el a gyerekeket, vagy éppenséggel megfenyítette, megbüntette őket. A modern magyar néphagyomány szerint december 6-ra virradó éjjel a Mikulás meglátogatja a gyermekeket, s ha az elmúlt évben jól viselkedtek, kisebb ajándékot ad nekik.

Ha velünk tartanak, már előbb élvezhetik gyermekeikkel ezt az ünnepet, és bár nem ablakba kerül az ajándék, de a csoki ajándékok keresgélése izgalmas játékot ígér.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Családi

Szállásleírás:

Utazás: autóbusszal


Mátraháza autóbusszal

Szállás: Szállás nélkül

Egyéb szolgáltatások:
Szállás nélkül

Programleírás:

Indulás Budapestről 08:30 órakor. Találkozó 08:15 órakor a Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).

Első állomásunk a Kékes tető, ahol egy sétaprogram következik. Az ország legmagasabb csúcsáról lesétálunk a sípálya aljához Mátraháza irányába, és útközben azt a feladatot kapják kedves utasaink, hogy meg kell találni azt a csokoládé rázófát, melyet megrázva, lehull a sok apró csoki és szaloncukor. Innen lesétálunk Mátraházára, ahol a büfében szendvicset, süteményt fogyaszthatunk. Miután újra erőre kaptunk, elsétálunk az erdőben a Sástói kilátóhoz. Útközben érkezik a Mikulás, aki a gyerekeket ajándékkal lepi meg, köszönetképpen a gyerekek énekelnek a Mikulásnak. Miután elbúcsúztunk a Mikulástól, a csoport hazaindul a délutáni órákban.

Hazaérkezés kb. 16:30 kor.

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást autóbusszal, utaskísérőt, a gyerekeknek ajándékot.

A részvételi díj nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, a felmerülő személyes költségek árát, a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.


Utazás: autóbusszal. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.

Minimum létszám: 35 fő

Felszerelés: kis hátizsákot vagy táskát érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra.

Felszállási lehetőség:

  • Budapest Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben)
  • M3-as autópálya, Kerekharaszti pihenőhely, MOL benzinkút, 51-es km kő

A részvételi díjon felül köthető: útlemondási biztosítás 1%.

Általános feltételek:
Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.
Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.
A programok időrendi sorrendje változhat.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak