Kőszeg, Velem és Cák

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Magyarország

Egynapos családi buszos kirándulás, vár és skanzen látogatással, az ország nyugati szegletében.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

Utazás: autóbusszal


Kőszeg, autóbusszal

Szállás: Szállás nélkül

Egyéb szolgáltatások:
Szállás nélkül

Programleírás:

Találkozás: 6.00 órától a Blaha Lujza téri parkoló Corvin áruház előtt

Indulás: 6:30 órakor

Elsőként Kőszegre látogatunk el, ahol a Jurisics vár felkeresésével kezdjük programunkat, melynek legrégebbi része a 13. században épült, de a későbbi korok átépítései nyomán gótikus, reneszánsz, barokk elemeket is láthatunk. Legismertebb ostroma idején Jurisich Miklós várkapitány védte az ostromló törökökkel szemben. A várlátogatás során megismerhetjük a vár történetét, többek közt ennek az ostromnak az eseményeit is. Az egykori várélet kel életre a főúri konyha, a fegyvertár, és a lovagterem segítségével, de találkozunk a Szent Korona és az Esterházyak emlékével is. Ezt követően egy séta keretében megismerjük a város többi látnivalóját is.

Innen Cákra látogatunk, ahol egy csodás gesztenyés területén található régi időket idéző, mesebeli, zsúpfedeles pincesorral ismerkedünk. Jelenleg a pincesor egy kis skanzen, néhány épületbe be is tudunk menni, láthatunk itt különböző régi szőlészeti-borászati eszközöket. A Kőszegi-hegység régiójának büszkesége a szelídgesztenye, amely itt őshonos, és a környék hazánk fő termesztő helye. Mivel az ősz a gesztenye érésének és sütésének az ideje, mi sem természetesebb, hogy a környék erdeiben nagy számban megtalálható termés ünnepét is ilyenkor tartják.

Következő megállónk Velem lesz, ahol mindenekelőtt a település legjelentősebb műemlékét, a csodás környezetben található Szent Vid templomot keressük fel.

Belépők és helyi költségek kb.4.000,- Ft/fő. Visszaindulás 17:30 órakor, Budapestre érkezés 21:00 óra körül.

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

  • Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.
  • Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak