Pécs, Siklós és a Villányi borvidék

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 2 nap / 1 éj

 

 

33 490 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
2 nap / 1 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Magyarország dél-dunántúli régiójában, lankás dombok és zöldellő erdők között fekszik Pécs. A mediterrán hangulatú város 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt, és mondhatjuk, hogy ma is az. A város megannyi látnivalója közül kiemelkedik a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Ellátás: reggeli
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:Harkány, középkategóriás szállás

Szállás: Stúdiók vagy Apartmanok

Egyéb szolgáltatások:
Stúdiók vagy Apartmanok

Programleírás:

1. nap:

Találkozás 06:45-kor a Népligetben, a Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Indulás Budapestről 07:00-kor. Folyamatos utazás Pécsre.
Első programpontunk Pécs meglátogatása. Informatív városnézésünk során felkeressük a város legszebb nevezetességeit: megnézzük a barbakánt és a város erődítményeit, a püspöki palotát, az ókeresztény sírkamrákat, a Szent István tér és a Fő tér nevezetességeit. Rövid szabadidő következik, amikor érdemes megnézni a Városháza és a Megyeháza épületét, a Szentháromság-oszlopot, Gázi Kászim pasa dzsámiját, a Zsolnay-kutat, vagy a Nemzeti Színház épületét is.
Ezután ellátogatunk a Zsolnay-negyedbe. Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, méltó módon él tovább a Zsolnay örökség egy gyönyörűen felújított, 5 hektáros területen. Összesen 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a festői parkokat, sétányokat. A Negyed minden apró négyzetmétere megannyi látnivalót rejt magában, nem beszélve a hangulatos kávézókról, kézműves boltokról és magas minőségű éttermekről. A Zsolnay Negyedben találhatók a Zsolnay-örökséget bemutató unikális kiállítások. 
Szállás Harkányban.

2. nap:

Reggeli után Siklósra látogatunk, ahol megtekintjük a siklósi várat, melyet manapság leginkább a „Tenkes kapitánya” c. filmből ismerünk. Erődjének első falait még a 13. században, 1260 körül rakták le. Több neves magyar család birtoka volt a századok folyamán. Az utóbbi időben felújításra került a keleti és déli várudvar és kialakítottak egy látogatóközpontot is. A múzeumban jelenleg számos kiállítás, reneszánsz 17-18. századi bútor-, középkori fegyver-, és várostörténeti kiállítás, Tenkes Kapitánya Panoptikum láthatók.
A várlátogatás és városi séta után folytatjuk utunkat Villányba, ahol ellátogatunk egy borospincébe, és 5 féle bort kóstolhatunk, majd egy finom magyaros ebéd is vár ránk (az ebéd fakultatív).

Délután 16 óra körül elindulunk Budapestre.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Minimum létszám: 35 fő

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, 1 éjszakai szállást kétágyas elhelyezéssel, svédasztalos reggelivel, az idegenforgalmi adót, a borkóstolót: 5 fajta bor kóstolással, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az étkezést és a biztosítást, az idegenforgalmi adót, mely 450 Ft/fő (változhat), valamint az 1 500 Ft/fő regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Belépők:

 • Pécs egyéni belépők (tájékoztató jelleggel):

  • Dzsámi felnőtt 1 900 Ft/fő, diák, nyugdíjas 1 300 Ft/fő,
  • Székesegyház felnőtt 1 900 Ft/fő, diák, nyugdíjas 1 300 Ft/fő,
  • Püspöki Palota felnőtt 2 500 Ft/fő, nyugdíjas, diák 1 700 Ft/fő.
 • Zsolnay-negyed:

  • Gyugyi-gyűjtemény: 1 600 Ft/fő, diák, nyugdíjas 1 000 Ft/fő,
  • Zsolnay család és gyártörténeti kiállítás: 1 300 Ft/fő, diák, nyugdíjas 800 Ft/fő,
  • Rózsaszín Zsolnay kiállítás: 1 300 Ft/fő diák, nyugdíjas 800 Ft/fő
 • Siklós:

  • Vár: 1 900 Ft/fő, diák, nyugdíjas 1 000 Ft/fő,
  • ebéd (babgulyás füstölt csülökkel, kenyérrel, rétes) 3 500 Ft/fő

 

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.
A programváltozás jogát fenntartjuk.

Utazás: autóbusszal. Útközben egy pihenőt tartunk. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.       

Felszállási lehetőségek:

Budapest, Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).

Felszerelés:
Fontos a megfelelő öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk a városnézéshez, és a fürdőruhát, törölközőt se felejtsük otthon!  (természetesen, amikor nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók.)

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
Módosítási díjak:

 • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
 • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

A szolgáltatások aktuális árairól minden esetben a kalkulációból tájékozódhat.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2021.07.31 - 2 nap / 1 éj
33 490Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak