2 nap az Őrségben, az ország nyugati szegletében

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 2 nap / 1 éj

 

 

26 490 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
2 nap / 1 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Ki ne hallott volna az ország délnyugati csücskében fekvő Őrségről, hazánk egyik legérintetlenebb régiójáról, az ország legnyugatibb csücskében található Őrségről. A lankás, dimbes-dombos táj eredeti pannon hangulatával igazi vidéki nyugalmat áraszt. Ezzel a tájjal és apró falvaival ismerkedünk most programunk során.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Ellátás: reggeli
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:Bajánsenye, középkategóriás szállás

Szállás: Panzió

Egyéb szolgáltatások:
Panzió

Programleírás:

1. nap:

Találkozás 06:15-kor a Népligetben, a Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Indulás Budapestről 06:30-kor. Folyamatos utazás az őrségi régióba, útközben egy pihenőt tartunk.
A késő délelőtti órákban érkezünk az Őrségbe, ahol első megállónk a Pankasz faluban található harangláb (1755 óta), mely az Őrség jelképévé vált. Innen Őriszentpéterre utazunk, ahol a Templomszeren áll a fák közt megbújó kis Árpád-kori templom. A délutánt a Szalafő-Pityerszer Skanzenben töltjük, ahol az őrségi hagyományokkal ismerkedhetünk meg. Az Őrségi Népi Műemlék együttes épületei az 1700-as évekbeli állapotot őrizték meg. Az épületek ma is az eredeti környezetükben, korhű berendezéssel állnak a látogatók rendelkezésére.
A skanzen fogadóépületében színvonalas kézműves bolt működik, valamint hagyományos őrségi ételeket kínáló pajtabüfé várja a vendégeket.
Szállás a festői szépségű Bajánsenyei tónál. Este vacsorázási lehetőség a közelben.

2. nap:

Hogy a kultúra is teret kapjon programunkban, reggel felkeressük Velemérben az ún. Fények templomát.  Ez a kis település büszkélkedhet az egyik legjelentősebb középkori román stílusú műemlékkel, a Szentháromság-templommal, mely a köznyelvben „Fények - temploma”. A kora gótikus templombelső falait díszítő freskók hazánk legteljesebb épségben fennmaradt középkori falfestményei. Szabadprogram, séta a környéken.  Innen Magyarszombatfa következik. Ebben a falucskában is sok évszázados hagyománya van a fazekas mesterségnek, jelenleg 15-20 fő gyakorolja a gölöncsérséget. A falucska másik érdekessége egy öko kecskegazdaság, ahol megismerkedhetünk a sajtkészítés folyamatával egy üzemlátogatás keretében. A legkisebbek összebarátkozhatnak a farm lakóival, Egykével, Rezgővel, Szimplával és a többiekkel. A gazdaság meglátogatása után az ínyenceket sajtkóstoló várja, ahol terveink szerint egy rendkívül hangulatos, sajt-és lekvárkóstolással egybekötött bemutatóra is sor kerül. Hazafelé megállunk Hegyhátszentjakab településen, ahol egy illóolajlepárló műhelyt látogatunk meg. Hazaindulás Budapestre 17 óra körül, hazaérkezés várhatóan 22 óra körül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Minimum létszám: 35 fő

 

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, 1 éjszaka szállást panzióban reggelivel, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést, az idegenforgalmi adót, mely 450 Ft/fő (változhat), az útlemondási biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Belépők:

  • Őriszentpéter Árpád-kori templom: 300 Ft/fő,
  • Skanzen: 1 200 Ft/fő,
  • Velemér templom: 400 Ft/fő,
  • fazekas-bemutató: 900 Ft/fő,
  • sajtbemutató és kóstoló: 1 200 Ft/fő
  • illóolaj lepárló látogatása: 1 500 Ft/fő, mely értékben párlatot kapunk.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

Utazás: autóbusszal. Útközben egy pihenőt tartunk. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.


Felszállási lehetőségek:

  • Budapest, Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).

Felszerelés:
Fontos a megfelelő öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk a városnézéshez, és a fürdőruhát, törölközőt se felejtsük otthon!  (természetesen, amikor nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók.)

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

  • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

A szolgáltatások aktuális árairól minden esetben a kalkulációból tájékozódhat.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2021.08.28 - 2 nap / 1 éj
26 490Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak