Madagaszkár kalandosan

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Madagaszkár

Kevés szebb helyet találunk a világon, mint Madagaszkár. Fantasztikus élővilággal és természeti kincsekkel rendelkezik az Afrika mellett elterülő sziget. A lakossága is igen különleges, az itt élő ősi törzsek keveredtek az indonéz szigetvilágból ide áramló népekkel. Az európai kalózok kedvelt támaszpontja volt a sziget, majd sokáig brit, majd Benyovszky Móricnak köszönhetően francia gyarmat volt Madagaszkár. A kötelező látnivalók mellett, lesz időnk a varázslatos fehérhomokos tengerpartokon is pihenni.

Utazásunk kiscsoportos, azaz maximum 16 utassal vágunk neki a kalandnak, illetve sok esetben eltérünk a megszokott körutazásoktól és keressük az aktív kikapcsolódás okozta örömöket…

Kevés szebb helyet találunk a világon, mint Madagaszkár. Fantasztikus élővilággal és természeti kincsekkel rendelkezik az Afrika mellett elterülő sziget. A lakossága is igen különleges, az itt élő ősi törzsek keveredtek az indonéz szigetvilágból ide áramló népekkel. Az európai kalózok kedvelt támaszpontja volt a sziget, majd sokáig brit, majd Benyovszky Móricnak köszönhetően francia gyarmat volt Madagaszkár. A kötelező látnivalók mellett, lesz időnk a varázslatos fehérhomokos tengerpartokon is pihenni.

Utazásunk kiscsoportos, azaz maximum 16 utassal vágunk neki a kalandnak, illetve sok esetben eltérünk a megszokott körutazásoktól és keressük az aktív kikapcsolódás okozta örömöket…

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Madagaszkár, középkategóriás szállások

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest

A mai napunkon az utazásé a főszerep, egy átszállást követően várhatóan a délutáni, esti órákban érkezünk meg Madagaszkárra.

2. nap: Antananarivo, Antsirabe

Miután megreggelizünk a szállodában, elhagyjuk a fővárost, elindulunk délnek és megkezdjük utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Az utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át: gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjei, egyszerű, vöröskőből épült házai, kedves, közvetlen lakosai között. Útközben megállunk Ambatolampy faluban, hogy meglátogassunk egy autentikus, tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból (a zebu a helyi, púposhátú szarvasmarha) készült különböző használati tárgyakat készítenek. A madagaszkári iparművészet méltán híres: a csakis kézzel készített, ízléses, időigényes és minőségi termékeket sok helyen megcsodálhatjuk majd még. Madagaszkáron tett utazásunk során garantáltan az lesz a benyomásunk, mintha nem csak térben, hanem időben is utaznánk... Kis pihenőt beiktatva egy panorámikus sétát teszünk a rizsföldek között. A földeken mindenfelé láthatjuk a helyieket kizárólag kézi munkával, esetleg zebuk segítségével művelni szorgalmasan és fáradságosan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni! Magunkba szívhatjuk ezt az érintetlen környezetet, a friss levegőt, az egyszerűségükben megejtő kis falvakat, mindent, ami nagyon távol áll a mi rohanó világunktól. Ezután továbbindulunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe-be, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több ”becenevet” is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse–pousse-ok (kézi hajtású riksák) városa.

3. nap: Antsirabe, Betafo, Antsirabe

A mai napon először Közép-Madagaszkár gyönyörű felföldi, rizsföldekkel tűzdelt tájait fedezzük fel testközelből. Ellátogatunk az Antsirabe-től 20 kilométerre nyugatra fekvő bájos Betafo kisvárosba: a Betafo-i rizsföldek tájképe az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján található. A lakosság 90%-a itt rizstermesztésből él. Pár órás sétára indulunk ebben a gyönyörű tájban: sétát teszünk a hagyományait és népszokásait, jellegzetes építészetét élénken őrző faluban, majd utunk során elhaladunk az egyszerű falvak és vöröskőből épült házak mellett, és láthatjuk a helyieket kézi munkával, esetleg zebuk segítségével művelni szorgalmasan és fáradságosan földjeiket. A rizs a lakosság nemzeti eledele, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni! Magunkba szívhatjuk az érintetlen környezetet, a friss levegőt, az egyszerű kis falvakat, mindent, ami nagyon távol áll mai rohanó világunktól. Következő állomásunk egy gyönyörű krátertó: a Tritriva tó lesz, mely kiválóan tanúskodik Madagaszkár tájainak vulkáni eredetéről. A tó körül egy rövid, kb. háromnegyed órás sétát is teszünk, mely során gyönyörű látványban lesz részünk. Délután visszatérünk Antsirabé-be, a pousse-pousse-ok városába, ahol városnézésünkre természetesen nem máson, mint riksán indulunk! Megtekintjük a francia koloniális stílusban épült házakat és a katedrálist, illetve a helyi piacokat, ahol kézműves és élelmiszer termékek elképesztő választékát találjuk.

4. nap: Antsirabe, Antananarivo

Mai első programként ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe, valamint egy ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel – így folytatva ismerkedésünket a helyi iparművészettel. Ezután visszaindulunk a fővárosba, Antananarivoba. Ha időnk engedi, ellátogatunk a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotába. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját.

5. nap: Antananarivo, Diego Suarez

Miután megreggeliztünk a szállodában, elindulunk a repülőtérre, hogy belföldi repülőjárattal elrepüljünk Madagaszkár egyik legészakibb csücskébe, Diego Suarez városába. Érkezéskor autónk már ott vár minket a reptéren, rövid városnéző kört teszünk, mielőtt szállodánkba visz minket. Diego Suarez gyarmati-katonai múlttal rendelkezik, a francia haditengerészeti flotta régi, gyarmati stílusban épült kikötővárosa. Az eredeti városfalak és a régi kikötő ma is látható. Megtekintjük a Cukorsüveg hegyéről híres, gyönyörű színekben bővelkedő Diego-i öblöt: a partvonal buja, élénkzöld növényzete a türkizkék, csillogó tengerrel és a napsütés ragyogó sárga fényeivel alkot kontrasztot.

6. nap: Diego Suarez és környéke – Smaragd-tenger

Reggeli után újabb gyönyörű, ezúttal hajókirándulás vár ránk: az úgynevezett Smaragd-tengerhez kirándulunk. Az elnevezés a tenger színére utal: a kis mélységnek és a homokos fenéknek köszönhetően a tenger felső rétege itt csodálatos, csillogó smaragdhoz hasonlatos színű. Hatalmas, nagyon jó állapotban lévő korallzátony választja el az öblöt az Indiai óceántól. Az itt található kis szigetek többsége természetvédelmi terület, turisták számára nem látogatható, kivéve néhány kis lakatlan szigetecskét, ahova halászhajóval vagy kishajóval lehet kikötni. A hely szépsége, a nyugalom és a béke szinte természetfeletti. Délutánra nem tervezünk fix programot, hogy mindenki igénye és kedve szerint használja ki utolsó délutánunkat Diego Suarez-ben: fürdőzés, tengerpart, csónakázás, búvárkodás, városi séta, stb.

7. nap: Diego Suarez, Ankarana

Hajnalban indulunk el, hogy Madagaszkár két fantasztikus, egyedi tájvidékét fedezzük fel ezen a napon: az úgynevezett “tsingy”-ket. Először a Vörös Tsingy természetvédelmi területre megyünk, hogy megismerjük ezt az egyedülálló természeti képződményt. A Tsingy szó magyar jelentése: “ahol nem sétálhatsz mezítláb”. Bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményt, amelyhez hasonlót ezenkívül mindössze négy másik országban találunk a világon. A vörös tsingy egy “bevezető” az igazi, nagy madagaszkári tsingy-be, amelyet ezután fogunk meglátogatni. A két tsingy különbözik színét és a hegymászás nehézségi fokát tekintve. Folytatjuk utunkat Ankarana-ba, hogy felfedezzük a hatalmas, szürke madagaszkári “Tsingy”-t az Ankarana masszívumban. Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző „tsingy” csúcsok és tűhegyes mészkő „erdők” jellemzik a területet. Csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az ideutazók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Túránk során számos lemúrfajt, kanyont, érdekes madárfajt és barlangot is látunk. Mindkét túrát a helyszínen az időjáráshoz és a résztvevők fizikai állapotához igazítva szervezzük meg.

8. nap: Ankarana, Nosy Be

A mai napon el fogjuk hagyni a madagaszkári fő szigetet, hogy áthajózzunk a világ egyik legszebb szigeteire, a Nosy Be szigetcsoportra. Kakaó-, kávé-, és ylang-ylang ültetvényeken, majd a parti mangrove erdőn áthaladva érkezünk Ankify faluba, innen indul hajónk, amely a szigetcsoport fő szigetének fővárosába, Hell-Ville-be érkezik. Érkezéskor kis kitérőt teszünk a Mont Passo hegy csúcsán található kilátótoronyba, ahonnan egyből megcsodálhatjuk a szigetcsoport gyönyörű panorámáját. Ezután elfoglaljuk szállásunkat gyönyörű tengerparti hotelünkben, és adjuk át magunkat a csodás hely varázsos hangulatának. Az itt töltött napok alatt élvezzük puha, fehér homokos, végtelen strandjait, miközben a parton lustálkodó makik nézegetnek minket, fürdőzőket. Étkezésünket, ha szeretnénk, a homokos tengerparton szolgálják fel, természetesen az aznap halászott tenger gyümölcseiből... és miért is ne kóstoljuk meg a frissen fogott langusztát, amelyet az itthonihoz képest tizedáron kaphatunk meg? Merészkedjünk beljebbre a kristálytiszta türkizkék vízben és fedezzük fel a sokszínű, csodálatos korallzátonyokat és színes lakóit, amelyek e szigeteket a világ egyik első számú búvárparadicsomává teszik: a merülő helyek gyönyörű színes korallokkal borítottak, némely korallvirág a 2-3 méteres átmérőt is elérheti. Az este elérkeztével a helyi, cukornádból készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat... és miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk, szívjuk be az ylang-ylang ültetvények bódító, trópusi illatát.

9. nap: Nosy Be- Hajókirándulás Nosy komba és Nosy Tanikely szigetekre

Reggeli után ma hajókirándulásra indulunk, hogy felfedezzük a környező csodálatos szigeteket. Egy napos hajókirándulás keretében látogatjuk meg Nosy Komba és Nosy Tanikely két kis szigetét. Elsőként a kicsi és gyönyörű Nosy Tanikely szigetén kötünk ki, amely neve azt jelenti : « a kis föld szigete ». Ez a Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete. A teljes sziget egy tengeri rezervátum, egy természetes akvárium: itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei, így a hely a snorkellezés és búvárkodás (külön kérés esetén beilleszthető a programba) ideális helyszíne. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra. Piknik ebédünket Tanikely egyik legszebb, fehér homokos strandján fogyasztjuk el. Ebéd után továbbhajózunk Nosy Komba szigetére, amely jelentése: « a makik (lemúrok) szigete ». Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi « fady » -nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról! Megcsodálhatjuk ezenkívül a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat.

10. nap: Nosy Be

Délelőtt még pihenésé a főszerep, majd a kora délutáni órákban megkezdjük a hazautazásunk.

11. nap: Budapest

Várhatóan a délelőtti órákban érkezünk a budapesti repülőtérre.

Az ár tartalmazza: a közlekedést saját kisbusszal, a szállást 3* helyi besorolásnak megfelelő szállásokon reggelis ellátással, a madagaszkári repülőtéri transzfereket és a magyar túravezetést.

Az ár nem tartalmazza: a nemzetközi és a belső repülőjegyeket és illetékeket (kb. kb 320 000 ft/fő), a programon kívüli étkezéseket, és az egyéb személyes költségeket, a belépők és nemzeti park engedélyek, illetve a helyi túravezetők árát: 230 euró/fő. 

Szállás: Szállások 3* hotelekben, lodge-okban.

Étkezés: az alapár a reggeliket tartalmazza.

Nehézség: Változatos és kalandos országjárásnak felel meg ez az utunk. Afrikába utazunk, így mindig történhetnek váratlan események, ezeket mosolygósan szoktuk lereagálni. Aki azonban nem túl kényes, és az életre szóló élményekért vállalja az igazi afrikai hangulatot, azt biztosíthatjuk, hogy nem fog csalódni!

Pénznem: A hivatalos fizetőeszköz az Ariary. Bármilyen nyugati valutát be lehet váltani helyi valutára. ATM-eket a nagyobb városokban találhatunk, de inkább készpénzt érdemes magunkkal vinnünk, elsősorban eurót, bár váltják a dollárt is.

Vízum: Az Európai Unió és a nem-Európai Unió állampolgárai csak vízum birtokában léphetnek be a Madagaszkári Köztársaság területére. Vízumot (A-B-C-D-E fajta szerint) a Madagaszkári Konzulátus budapesti képviseletén lehet igényelni. Vízumdíj: kb. 30 €/fő.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak