Mininyaralás Zakopaneban

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Lengyelország

Látogassunk el velünk Zakopane, Ótátrafüred, Krakkó és Wieliczka városaiba.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Csillagtúra jellegű körutazás

Szállásleírás:

2 éjszakai szállás hotelben 2* reggelivel


Mininyaralás Zakopaneban

Szállás: Hotel
Besorolás: 2*

Egyéb szolgáltatások:
2*, Hotel

Programleírás:

1. nap:

A program korán reggel 06:00 órakor indul, találkozó 05:45-kor a Népliget – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Szlovákián keresztül utazunk, útközben tartunk egy rövid pihenőt, majd megérkezünk programunk első állomására, Zakopaneba. Elfoglaljuk szállásunkat, majd rögtön a város legizgalmasabb lehetőségét kihasználva, a felvonóval felmegyünk a Gubalowka csúcsra. A sikló alsó indító állomása a városközpontból (Krupówki piac) könnyen megközelíthető. Fent a hegyen télen-nyáron bazár, éttermek és lovas kocsisok vagy lovas szánosok várják az idelátogatót. Érdemes egyet sétálni a hegyen a kiépített ösvényen, vagy valamelyik csodás kilátóteraszon ücsörögni kicsit, és megcsodálni a Tátra szépségeit.
Miután visszatértünk a városba, informatív városnézés alkalmával megismerkedhetünk a város nevezetességeivel (Szent Kelemen fatemplom, Krupówki utca, mely Zakopane sétáló- bevásárló utcája, Keresztelő Szent János templom).


2. nap:

Fakultatív kirándulás keretében ellátogatunk Wieliczkába, ahol helyi vezetéssel meglátogatjuk az UNESCO Világörökség listájára első között felkerült sóbányát, mely méltán híres tárnáiról és termeiről, valamint az azokban található csodás só-szobrokról, és egyéb alkotásokról. Ahogy a labirintusban haladunk, többször megcsodálhatjuk az elemlámpa fényében, hogy milyen átlátszó, piszkosfehér színű az alagutat borító vastag só réteg, és közben észrevétlenül jutunk egyre mélyebbre. Kipróbálhatjuk, hogy a bányászoknak egykoron milyen nehéz lehetett a sóba vájt, nem éppen szabályos lépcsőkön közlekedniük. Minden kamra, kápolna tartogat valami érdekességet: van, ahol fából készült szállítóeszközöket, kézi csörlőket, van, ahol barokk faszobrot, oltárt vagy épp Krisztus-szobrot láthatunk, de még vicces törpékkel is találkozhatunk, sőt egy magyar vonatkozású kamra is nyújt számunkra különleges érdekességet. A látogatás időtartama kb. 2,5 óra. Lefelé sok-sok lépcsőn haladunk, felfelé azonban már lifttel érkezünk a felszínre.

Ezután továbbutazunk Krakkóba, ahol informatív városnézés után szabadidőt biztosítunk a város felfedezéséhez. A városnézés során megtekintjük a Wawel dombot a Királyi palotával és a Székesegyházzal, a Flórián-kapuval, teszünk egy kellemes sétát a Visztula partján, majd a további nevezetességek (Főtér a Posztóházzal, Mária templom, Városháza, stb.) meglátogatása. Akinek kedve van, ellátogathat a zsidó negyedbe, Kazimierz-be is.

A késő délutáni órákban visszatérünk Zakopaneba.

3. nap:

Reggeli szabadprogram, majd 11 órakor elindulunk hazafelé. Útközben ellátogatunk Ótátrafüredre, ahol siklóval jutunk fel a hegyre, majd innen elsétálunk a Tarpataki-vízeséshez, amely szintén különleges látványt nyújt a csodás tátrai erdőben haladva. A zöld turistajelzést követve eljutunk a Bilík-menedékházhoz (Bilíková chata, 1255 m), majd az erdőben szerpentinezve ereszkedünk le a Hosszú-vízesés melletti elágazásig (1210 m). Megtekintjük a hosszú-vízesést (Dlhý vodopád). Itt kezdődik a méltán népszerű Tarpataki-vízesések láncolata. Innen felfelé egymást követik a Rainer-rét (Starolesnianksa poľana) közelében Tarpatakká (Studený potok) egyesült Kis- és Nagy-Tarpatak szebbnél-szebb vízesései. A Hosszú-vízesést magunk mögött hagyva, az itteni legszebb vízesésként számontartott Nagy-vízesés (Veľký vodopád, 1240 m) következik. A Nagy-vízeséstől tovább haladva hamarosan a két sziklafal közé szorult Kis-vízesés (Malý vodopád) következik, majd a vízeséseket magunk mögött hagyva hamarosan megérkezünk a Rainer-réten álló a Rainer-kunyhóhoz (Rainerova chata, 1301 m), amely a Tátra legrégebben (1865-ben) épült, ma is álló menedékháza. A mára nagyrészt kiszáradt fákkal szegélyezett tisztás északnyugati sarkán lévő útelágazástól észak felé indulva pár perc múlva átmegyünk a Nagy-Tarpatak (Veľký Studený potok) hídján, és egy sziklás ösvényen érkezünk meg a Kis-Tarpataki-völgyből érkező Kis-Tarpatak (Malý Studený potok) két hatalmas sziklatömb között lezúduló Óriás-vízeséséhez (Obrovský vodopád, 1340 m). Innen megyünk vissza a Rainer-rét feletti elágazásig (1304 m), ahonnan kb. 20 perc alatt juthatunk vissza a kiindulópontra, majd a siklóval jutunk le a városba.

A kirándulás után folytatjuk utunkat hazafelé. Hazaérkezés a késő esti órákban.  

 

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szállást 2 éjszakára egyszerű hotelben, a reggelit, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: az idegenforgalmi adót, a belépők árát, a további étkezéseket és italfogyasztást, a biztosítást, a fakultatív program árát, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Fakultatív vacsora igényelhető felár ellenében.

Pénzügy:

  • Idegenforgalmi adó: 2 200 Ft/fő/2 éj
  • Felvonó a Gubalowka hegyre: retúr 25 PLN/fő, egy útra 19 PLN/fő
  • Ótátrafüred/Tarpataki vízesés: sikló: 12 Euro/fő.

Fakultatív kirándulások:

  • Wieliczka sóbánya/Krakkó részvétei díja: 3 500 Ft/fő, minimum létszám 15 fő. Egyéb költség: belépő a sóbányába: 120 PLN/fő.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.

Minimum létszám: 35 fő

Felszerelés: Túraprogramjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan túracipő/túrabakancs, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók).

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

  • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

Az utazás az időjárástól függetlenül indul.


A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Fakultatív programok
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak