Kenya szafarik - mombasai pihenéssel

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 16 nap / 15 éj

 

 

1 215 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
16 nap / 15 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: leírás szerinti ellátás
Besorolás: A kategória
Besorolás: Butikhotel
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Nairobi - Lake Nakuru - Aberdare - Mount Kenya Nemzeti Park

Nairobi - Lake Nakuru - Aberdare - Mount Kenya Nemzeti Park

Megjegyzések:

Minimum létszám: 12 fő

-8-11 fő közötti felár: 45.000 Ft

 

Fakultatív program: minimum 7 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

 

Afrikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét. Többször dzsipekkel történik az utazás.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 310 HUF, 1 EUR = 360 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más árakon és más szolgáltatásokkal.

Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, dzsipekkel, vonattal

- szafarik teljes ellátással

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető a helyszínen

Árak:

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők, nemzeti park belépők, valamint a programban feltüntetett főétkezések (Nairobiban – 2. nap és Mombasában – 7-14. napig): 355 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

 

A 355 USD/fő a belépőket, nemzeti park belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket;  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló a programok alatt: ajánlott 5 USD/nap/fő

Leírás:

BIZTOS INDULÁSÚ ÚT!

 

Jelenlegi beutazási feltételek Kenyába (2022.01.07.):

1.) az érkezéshez számított 72 óránál nem régebbi, angol nyelvű negatív PCR teszt eredmény szükséges (5 éven aluliaknak nem szükséges)

2.) a belépés feltétele ezen felül a teljes oltottság igazolása (18 éven aluliaknak nem szükséges)

 

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Nairobiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Nairobi

Megérkezés reggel Kenya fővárosába. Nairobi szubtrópusi hegyvidéki éghajlattal rendelkezik. A nagy tengerszint feletti magassága miatt az éjszakák különösen hűvösek lehetnek. Az év legmelegebb időszaka itt decembertől márciusig tart. Városnézés Nairobiban, Kelet-Afrika legfejlettebb városában. Látogatás többek között a Karen Blixen múzeumban, mely a dán írónő korábbi otthona volt 1917-től 1931-ig. Míg itt élt, kávültetvényt üzemeltetett a ház körüli földeken. Később egy zsiráf farmra látogatunk. Vacsora és szállás Nairobiban.

 

3. nap: Nakuru-tó Nemzeti Park (Lake Nakuru)

Korai reggeli, majd utazás a madárvilágáról híres Nakuru-tó Nemzeti Parkba. Napközben ebéd. Délután vad- és madárles, mely során a flamingókon kívül jó eséllyel láthatunk leopárdot, illetve fekete és fehér orrszarvút is. Vacsora és szállás lodge-ban, a nemzeti park területén, a Lake Nakuru Lodge-ban vagy hasonlóban.

 

4. nap: Aberdare Nemzeti Park

Reggeli után utazás az Aberdare Nemzeti Parkba. Az Aberdare Nemzeti Park lenyűgöző és változatos vidékén az Aberdare hegylánc csúcsai 3930 méteres magasságig csúcsosodnak. A folyókkal és forrásokkal teli esőerdők páratlan vadvilággal rendelkeznek. Út közben megállunk az egyenlítői pontnál. Ebéd, délután madármegfigyelés az Aberdare Nemzeti Parkban. Vacsora, szállás az Aberdare Country Clubban vagy hasonló lodge-ban.

 

5. nap: Aberdare Nemzeti Park

Reggelit követően élvezzük a szállás környezetét. Ebéd után továbbutazás a park területén az Ark Lodgehoz. Találkozhatunk itt elefánttal, bölénnyel, fekete orrszarvúval, afrikai oroszlánnal, leopárddal, páviánnal, valamint fekete és fehér colobus, valamint Sykes majommal is. Kora este az állatok megfigyelésével töltjük időnket a szálloda teraszáról. Vacsora és szállás a nemzeti park területén, az Ark Lodge-ban vagy hasonlóban.

 

6. nap: Mount Kenya Nemzeti Park

Reggeli, majd indulunk a Mount Kenya régióba. A Mount Kenya Nemzeti Park, Afrika legváltozatosabb nemzeti parkja a Mount Kenya (Kenya-hegy) 5199 méter magasra emelkedő kettős hegycsúcsát és a környező hegyet foglalja magába. A Mount Kenya az ország legmagasabb, egyben a kontinens második legmagasabb hegycsúcsa. A hegy egykor vulkán volt, körülbelül 3 millió évvel ezelőtt lehetett aktív, ekkor magassága feltehetőleg elérte a 6500 métert. A hegy oldalán változatos növényzónák alakultak ki, 2000 méteres magasságig nedves lombhullató erdők, 2500 méter körül bambuszerdők, 3500 méteren felül nyílt füves térségek, majd ezt 4300 méterig hangafüves puszták és cserjék váltják fel. Fölötte a hegy csúcsáig gleccserek, tavak és sziklák terülnek el növényzet nélkül. Az alacsonyabban fekvő területek jellegzetes emlősállatai az óriásdisznó, az elefánt, a keskenyszájú orrszarvú, a leopárd, a kafferbivaly, valamint a kelet-afrikai szirtiborz. Jelentős a madárpopuláció is, a különböző zónákban eddig megközelítőleg 150 fajt azonosítottak. A hegyet a környező népek szentnek tartják, és fontos színhelye vallási szertartásaiknak. A lodge-ba történő érkezést követően ebéd.  Vacsora és szállás a Rhino Watch Lodge-ban vagy hasonlóban.

 

7. nap: Nairobi  Mombasa

Reggeli után utazás Nairobiba, ahol vonatra szállunk és Kenya tengerparti régiójába, Mombasába utazunk. Vacsora és szállás Mombasában, a Travellers Beach Hotelben vagy hasonlóban.

 

8. nap: Mombasa

Reggeli a szállodában, majd szabad program vagy délután fakultatív programlehetőség: városnézés Mombasában: a MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd. (Helyszínen foglalandó és fizetendő.) Vacsora és szállás az előző napi szálláshelyen.

 

9. nap: Mombasa

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Vacsora és szállás Mombasában.

 

10. nap: Mombasa – Malindi

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: Malindi, a Mombasától 120 km-re felvő tengerparti kisváros meglátogatása. A Malindi Bay torkolatánál, a Galana-folyó mellett, az Indiai-óceán partján található város Kilifi megye központja. Érkezést követően városnézés: az óváros, a Vasco da Gama emlékmű, stb. meglátogatása. A nap folyamán részt veszünk egy törzsi bemutatón is. (A program ára: 28.000 Ft.) Vacsora, szállás az előző napi szálláshelyen.

 

11-14. nap: Mombasa

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Vacsora és szállás Mombasában.

 

15. nap: Mombasa …

Reggeli a szállodában, majd szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Napközben kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállásokkal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

16. nap: … Budapest

Hazaérkezés menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-                     Kenyai tórendszer

-                     Fort Jesus erőd, Mombasa

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

Várható hotelek:

Nairobi: Tamarind Tree Hotel

Lake Nakuru: Lake Nakuru Lodge

Aberdare: 1 éj Aberdare Country Club

                 1 éj The Ark

Mount Kenya: The Rhino Watch Lodge

Mombasa: Travellers Beach Hotel

 

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2022.02.10 - 16 nap / 15 éj
1 215 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak