Kalandtúra Jordániában

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Jordánia

Jordániai legszebb túra útvonalai, kalandkedvelőknek!

Ha érdekel ez a varázslatos ország és a lélegzetelállító látnivalói és hajlandó vagy kisebb kihívások során megismerni ezeket, akkor az alábbi utazást pont Neked szervezzük!

A körutazás során magyar nyelvű idegenvezetőt biztosítunk!

Túl megterhelő ez a kalandkirándulás? Nézze meg " Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel" programunkat is!

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Utazás: repülővel
Típus: Kaland

Szállásleírás:

A program során helyi besorolású 3 vagy 4 csillagos hotelekben szállunk meg.

Kalandtúra Jordániában, 3-4*-os szállásokon


Kalandtúra Jordániában, 3-4*-os szállásokon

Szállás: Hotel
Besorolás: 3-4*

Egyéb szolgáltatások:
3-4*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest - Amman
Közvetlen repülőjárattal elutazás Budapestről a Jordán fővárosba. A repülőtérről transzfer a szállodába, Ammanba. Amennyiben a repülő menetrendje miatt késői érkezés valósul meg, akkor hidegvacsora bekészítés várja utasainkat a szobákban. Szállás Ammanban.

2. nap: Amman - Wadi bin Hammad - Shobak
Reggeli a szállodában, majd indulás az egyik legérdekesebb túra helyszínre Jordániában, amelynek neve Wadi bin Hammad. A különleges keskeny homokkő szorosban a bőséges víz miatt csodásan zöldellő növényeket találunk. Az itteni túra során nem is a sivatagban, hanem inkább egy trópusi esőerdőben érzi magát a látogató! A számtalan helyről érkező kisebb-nagyobb vízfolyások táplálják azokat az egzotikus növényeket, amelyek a meredek sziklafalon megkapaszkodva nyújtanak igazán egyedi látványt. A túra során egy hangulatos piknik ebédet fogyaszt a csoport, majd a kb. 4 órás túra után transzfer a szálláshelyre. Szállás és vacsora Wadi bin Hammad.

3. nap: túra Wadi Gwair - Feynan - Kispetra
Reggeli a szállodában, majd ezen a napon az ország egyik leglátványosabb túra útvonalát járjuk be! A dús trópusi lombozat alatt haladva olyan, mintha az "Elveszett világ" forgatásán találnánk magunkat! A mai útvonal egy szűkebb szurdokban halad, mint tegnap, emiatt még elképzelhetetlenebb, ahogy a pálmafák a meredek sziklafalom megkapaszkodva növekszenek, moha és páfrányok szomszédságában. Ma is egy hangulatos piknik ebédet fogyaszt a csoport, majd a túra után transzfer a szálláshelyre Kispetra környékére. Szállás és vacsora Wassaif Camp.

4. nap: Kispetra túra a kolostorig - Wadi Rum
Reggeli a táborban, majd egy speciális túranap következik: Petrába a kolostor titkos bejáratán át jut be a csoport, amely élmény tényleg csak keveseknek adatik meg. Elsőként dzsipekre szállunk, amelyek a túraútvonal kezdetéhez szállítják a csoportot. Elsőként egy nyitott farm területén vágunk át, majd egy hegygerincen halad a túra, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Wadi Araba sivatagra. Majd egy keskeny úton kell felkapaszkodni, amelyen elérjük Petra talán legfélelmetesebb emlékhelyéhez, a kolostorhoz. Majd a nabateusok által koptatott lépcsőkön sétálva jutunk el Petra közpntjába, az egykori település fő utcájába. Majd következik Petra fénypontja, a kincstár! A látványban gyönyörködésre elég időt hagyunk, majd a híres "sziq"-en keresztül hagyjuk el Petrát. Transzfer a mai különleges szálláshelyünkre Wadi Rum környékére. Szállás és vacsora Luxury Rum Magic Camp.

5. nap: Wadi Rum - Akaba
Reggeli a táborban, majd felkerekedünk, hogy jobban megismerjük a sivatagot! Wadi Rum egy természetvédelmi terület, Jordánia észak-nyugati részén, amelyet 2011-ben az UNESCO a Világörökségi helyek közé vett fel. Impozáns sziklák magasodnak szinte az égig, ahogy a sivatagi síkságtól indulva érik el a hegyek akár az 1800 méteres csúcsokat! A magasztos, érintetlen táj olyan hangulatot áraszt, hogy szinte várjuk, hogy Arábiai Lawrence hirtelen előbukkan egy teve hátán. Vörös homok, gránit hegyek, ősi sziklarajzok és a Nabateus templom romjai várnak ránk a sivatagban. Ez a különleges nap 2 órás dzsipszafarit, 1 órás tevegelést és további 2 órás könnyű túrát tartalmaz. A program végeztével transzfer a Vörös-tenger partján fekvő Akabába. Szállás és vacsora Akabában.

6. nap: Akaba - Holt-tenger
Reggeli a szállodában, majd egy könnyű napnak nézünk elébe! 3 órás hajótúra kezdődik, ahol lehetőség nyílik a vízalatti világ megismerésére. Miközben kihajózunk, egy gyakorlott sznorkel oktató tart rövid eligazítást. Majd a hajó több olyan helyen köt ki, ahol a Vörös-tenger színpompás élővilága tárul a víz színén lebegő felfedezők elé. A vízisport program után egy jól megérdemelt barbeque ebédet kap a csoport a hajó fedélzetén. A Vörös-tenger után következik egy újabb különleges élmény, a világon egyedülálló adottságú Holt-tenger. Szállás és vacsora a Holt-tenger partján.

7. nap: Holt-tenger
Reggeli a szállodában, majd az élményekben gazdag, de azért fárasztó túrák után jár egy nap pihenés a Holt-tengernél! Egész nap szabad, vagy fél napos fakultatív program, amely keretében ellátogatunk Al-Maghtasba, ahol -vélhetően- Jézust megkeresztelték. Szállás és vacsora a Holt-tenger partján.

8. nap: Holt-tenger - Amman
Reggeli a szállodában, majd szabadidő. Amennyiben a repülőjárat menetrendje megengedi akkor fakultatív Amman-Jerash városnézés: Amman fénykorát Philadelphia néven élte, Traianus római császár idején. Első állomásunk a Citadella lesz, a város egykori fellegvára, mára már a különböző kulturák és vallások romjainak színhelye (pl. Herkules-templom, Bizánci bazilika stb.). A római időből származó színház következik, amely egykoron 6 000 ember befogadására volt alkalmas és felújítását követően még ma is rendezvények színtere. A program a városközpontban folytatódik: piac, templomok, mecsetek majd végül az új modern városnegyedet tekintjük meg. Délután Jerashba utazunk, amely legszebb idejét szintén a római uralom alatt élte, majd hanyatlásnak indult és a 19. század környékén indul újra fejlődésnek. Jerash, Petra után a második legkedveltebb turistacélpont, köszönhető ez annak is, hogy a római és bizánci korból származó épületek kivételesen jó állapotban maradtak fenn. Sétálgatunk utcáin, közben megismerjük színházait, templomait (Zeusz, Artemisz, Bizánci), az Ovális Fórumot és a Hippodromot (kocsiversenypálya), amely anno 15 000 néző befogadására volt alkalmas. Este transzfer a repülőtérre, közvetlen Amman - Budapest járattal hazautazás. Érkezés éjfél után a menetrend szerint.

A program megváltoztatásának jogát irodánk fenntartja.

A TÚRA SORÁN TERVEZETT SZÁLLÁSAINK:

AMMAN – Hotel Mena Tyche * * * * (1 éjszaka)

SHOBAK – Montreal Hotel * * * (1 éjszaka)

PETRA – Wassaif Camp (1 éjszaka)

WADI RUM – Luxury Rum Magic Camp * * * *  (1 éjszaka)

AKABA – LaCosta Hotel * * * * (1 éjszaka)

HOLT-TENGER – Dead Sea Spa Resort * * * * (2 éjszaka)

Irodánk a szállások cseréjének jogát fenntartja!

FONTOS INFORMÁCIÓ: lemondás esetén a repülőjegy 90 000 Ft / fő ára (amely tartalmazza a repülőtéri illetéket és a légiközlekedési pótdíjat is) nem visszatéríthető!


Minimális utaslétszám:
10 fő

Poggyász információk:
Egy 40*30*20cm méretű kis kézipoggyász szállítható személyenként ingyenesen (amelynek el kell férnie az ülés alatt).

Amennyiben elsőbbségi beszállást vásárol, akkor egy további nagyméretű kézipoggyászt is felvihet az utastérbe (55*40*20cm és maximum 10kg).

A weboldalon megjelenített "Teljes részvételi díj" az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

 • Részvételi díj repülővel szállással és félpanziós ellátással,
 • Ellátás: félpanzió + 4 alkalommal piknik ebéd a gyalogtúrák során + 1 BBQ ebéd a hajó fedélzetén
 • repülőtéri illetéket,
 • transzfereket Jordániában,
 • foglalási díjat,
 • vízumot és ügyintézési költséget,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést,
 • kisméretű kézipoggyászt.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatásokat nem tartalmazza: A biztosításokat és a légitársaság kényelmi szolgáltatásait.

A sztornóbiztosítás a részvételi díjra, a repülőtéri illetékre, a transzferre, vízumra és a hozzá tartozó ügyintézésre vonatkoznak. A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a deviza forint árfolyamának és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.

A feltüntetett díjakon felül kötelezően fizetendő:

 • Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező belépőjegyek 100 USD / fő
 • Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező borravaló és helyi idegenvezetői költségek: 50 USD / fő

Külön kérhető:

 • Fix ülőhely (oda-vissza útra). Amennyiben nem foglal fix ülőhelyet, az a légitársaság fogja kiosztani.
 • Elsőbbségi beszállás (oda-vissza útra)
 • Feladott poggyász (20 kg) (oda-vissza útra)

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK:

A Jordán királyság 2022. március 1-től megszüntette a PCR tesztelési kötelezettséget. Kizárólag az online regisztrációt kell elvégeznie minden beutazónak. A regisztráció a következő linkre kattintva érhető el: https://www.gateway2jordan.gov.jo/form/
A regisztrációt követően az abban megadásra kerülő emailre érkezik azonnal egy visszaigazolás. Ezt a visszaigazolást kinyomtatva kell minden utazó magával vigye oly módon, hogy a visszaigazoláson jó látható, beolvasható legyen a kapott QR kód.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Fakultatív programok
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak