Kalandutazás Izraelben

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Izrael

Izraeli kalandnyaralásunk az ősi kultúrák, a három nagy világvallás és a lélegzetelállító természeti csodák körül forog. Jeruzsálem ősi városában sétálunk, három tengerben pancsolunk és vadregényes szurdokokban túrázunk.

Izraeli kalandnyaralásunk az ősi kultúrák, a három nagy világvallás és a lélegzetelállító természeti csodák körül forog. Jeruzsálem ősi városában sétálunk, három tengerben pancsolunk és vadregényes szurdokokban túrázunk.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Izraeli szállodák

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Budapest, Tel Aviv
Reggel indulunk Budapestről menetrend szerinti járattal Tel Avivba. A Ben Gurion repülőtérről egyenesen a szállásunkra indulunk. A délután folyamán egy rövid sétát teszünk a Földközi-tenger partján, ahol elfogyasztjuk az első izraeli vacsoránkat.

2 . nap: Jaffa, Jeruzsalem
A reggelink elfogyasztása után autóbuszunkkal a közeli Jaffa városába utazunk. Az óváros csodás macskaköves utcáin sétálunk, ahol művészkolóniák, kézművesek és galériák sokasága idézi elénk az egykori pezsgő hangulatot. Érdekes fotótéma lehet az óvárosi kikötő, ahol a mai napig a tradícióknak megfelelően folynak a mindennapok. Innen Izrael egyik legizgalmasabb városába Jeruzsálembe utazunk. Az esti órákat már az Óvárosban töltjük. 

3. nap: Jeruzsálem
A három nagy világvallást követő számára különleges érzés Jeruzsálem utcáin sétálni. Korai órákban indulunk az alattunk elterülő Óvárosba, ahova az Oroszlán-kapun keresztül lépünk, majd hamarosan rátérünk a híres Via Dolorosara, azaz a Keresztútra. A következő állomásunk a Szent Sír-bazilika, ami egyszerűen magával ragadja a zarándokot. A ma látható templomot a keresztesek építették a 12. század környékén, amit azóta többször kibővítettek. A templom középpontja az a domb, ahol Jézust keresztre feszítették. Innen a szomszédos Megváltó-templomba megyünk, amelynek tornya az Óváros fölé magasodik, így nagyszerű panorámában gyönyörködhetünk. Napunk további részét a Templom-hegy környékén töltjük, ahol megnézzük a zsidó világ legfontosabb helyét, a Siratófalat. Hívők, zarándokok és persze turisták sokasága fogad itt bennünket. Innen gyönyörködhetünk a Sziklamecset fantasztikus arany kupolájában is. Természetesen napunk során számtalan látványosságot tekintünk meg, így a mai napunk a leírtaknál sokkal "gazdagabb" lesz.

4. nap: Maszada, En Gedi oázis, Holt-tenger, Jeruzsálem
Reggelink elfogyasztása után a Júdeai-sivatag felé vesszük az irányt, hogy a zsidók történelmének egyik legfontosabb helyét keressük föl. Maszada erődjébe gyalogosan vagy felvonóval érkezhetünk, mivel 300 méterrel a Holt-tenger felett terül el. Kr. e 43-ban Nagy Heródes király ezen a fennsíkon foglalta el az erődöt, melyet később átalakított. Miután bebarangoltuk a ma is jó állapotban fennmaradt erődöt, egy könnyebb túrára indulunk a Holt-tenger mellett található En Gedi oázisába. Egyedülálló módon, -345 méteren kirándulunk a mai nap, mivel a Holt-tenger medencéje Földünk legmélyebb szárazföldi pontja. Csodás környezetben, hatalmas pálmafák közt s sziklafalak alatt túrázunk egészen Dávid forrásáig, ami egy gyönyörű vízeséshez vezet. A legenda szerint Saul itt rejtőzött el Dávid elől. A nap zárásaként pedig csodás élményben lesz részünk, egy könnyű lebegés vár ránk a Holt-tengerben. Az estét Jeruzsálemben töltjük.

5. nap: Jeruzsálem, Mitzpe Ramon, Ein Avdat, Eilat
Korán reggel indulunk Jeruzsálemből Eilat irányába. Útközben érintjük a Negev-sivatagot, ahol egy rövid időre megállunk Mitzpe Ramonnál egy fotószünet erejéig. Csodás panoráma tárul elénk, ahonnan szinte az egész Negev-sivatagot belátni. Majd az Ein Avdat Nemzeti Parkban teszünk egy rövidebb kirándulást. Gyönyörű és egyben megdöbbentő szurdokban haladunk, lábunk mellett egy kis zöld patakocska folydogál, míg körülöttünk gazdag növényvilág zöldell. A délutáni órákban érkezünk szállásunkra. Ezt az estét már Eilat városában töltjük.

6. nap: Timna Nemzeti Park, Vörös kanyon
Reggelink elfogyasztása után indulunk a Timna Nemzeti Parkba. Vadregényes és a sziklaformák minden elképzelhető alakzatát bemutató park különleges geológiai "időutazáson" vezet át minket. A park egyik nevezetessége a gomba alakú gránitalakzat, vagy a núbiai vörös homokkőből kialakult Salamon király oszlopaiként elhíresült sziklatömb. A délután további részében könnyedebb kirándulást teszünk Izrael egyik legszebb kanyonjában, a Vörös-kanyonban. A víz által formált kanyon kisebb kalandos mászásokat tartalmaz, de ezek rövidsége miatt bárki által teljesíthetőek. Az est további részét Eilatban töltjük.

7. nap: Eilat (Vörös-tenger) vagy Petra (Jordánia)
A mai napon a pihenésé a főszerep. Reggelink után elindulunk a Vörös-tenger partján létrehozott víz alatti megfigyelőállomásra, hogy a tenger élővilágát közelről is szemügyre vehessük. A program során közelről figyelhetjük meg a cápák etetését. Ezt követően a közeli fizetős strandra megyünk, hogy a korallzátony közvetlen közelében úszkálhassunk. Remek élmény, mikor a lábunk alatt egy komplett színes világ elevenedik meg. Aki más jellegű programra vágyik, az helyi szervezésben a szomszédos Jordániába tehet egynapos kirándulást.

8. nap: Eilat, Tel Aviv, Budapest
Várhatóan a hajnali órákban indulunk Tel Aviv-ba, hogy megkezdjük a hazautazásunkat Budapestre.

 

 

Kiemelt látnivalók az utazás során:

Jeruzsálem óvárosa (Unesco Világörökség)

Maszada (Unesco Világörökség)

Holt-tenger

En Avdat Nemzeti Park

Timna Nemzeti Park

Vörös-tenger

 

Tudnivalók:

Az alapár tartalmazza: a repülőjegyet, az utazást bérelt és helyi buszokkal, taxival, a szállásokat szállodákban és a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

 

Az alapár nem tartalmazza: a repülőtéri illetéket (kb. 89.990 Ft), a feladott poggyász díját, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket (kb. 140 euró), a fakultatív programok árát illetve az utasbiztosítást.

 

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Tel Avivba. Izraelben helyi és bérelt légkondicionált autóbusszal, taxival utazunk.

 

Szállás: 3 éjszakát töltünk Eilatban, 3 éjszakát Jeruzsálemben, 1 éjszakát Tel Avivban. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 3*-os szállodákban alszunk. Az egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet.

 

Étkezés: Az utazás során a reggelik kivételével önellátó. Izrael hazánknál drágább árfekvésű ország. 1,5 víz 5ILS (300 Ft), falafel szendvics 20-23ILS (kb. 1200 Ft), húsos ételek 50-60ISL (3000 Ft). Természetesen a túravezetőnk mindig biztosít lehetőségeket a program során az ebédelésre és a vacsorára, sőt gondosan kiválasztott helyeken fogunk étkezni.

 

Pénz: Izrael hivatalos fizetőeszköze a sékel (ISL). 1ISL - kb. 60 Ft. Az útra eurót hozz magaddal, s a helyszínen fogunk helyi pénzt váltani.

Helyszínen fizetendő határátlépési illeték és jordán vízumdíj kb. 180 USD/fő (az ár változhat, ezt a helyszínen kell a határon fizetni)

Belépőkre és kötelező borravalókra összesen kb. 140 eurót fogunk költeni. Petra-i fakultatív kirándulás ára: kb. 180USD

 

Létszám: A csoport minimális létszáma 10 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

 

Nehézség: Mindenki számára teljesíthető, sőt élvezetes kalandozást kínál programunk Izrael csodálatos vidékein. A helyiekhez és a sokszor szerényebb körülményekhez, mint ami Európát jellemzi, azonban alkalmazkodni kell. Kellő vidámsággal és pozitivitással azonban felejthetetlen és nem mindennapos kalandokban lehet részünk! Utazásunk természetközeli, nem vallási jellegű utazás!

 

Higiénia: A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a következő alapkövetelményeket: a gyümölcsöt mindig mossuk meg palackozott vízzel, vagy hámozzuk meg. A csapvizet csak fürdésre és fogmosásra használjuk, inni csak palackozott ásványvizet igyunk. Csak frissen főzött, illetve sütött ételeket fogyasszunk, valamint ne kérjünk italunkba jégkockát, és lehetőleg kerüljük azokat a zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket, amelyeket csapvízben mostak meg.

 

Vám: A magyar állampolgároknak a hazaérkezéstől számított legalább fél évig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Az utazás során vízumra nem lesz szükségünk. A határátlépésnél hosszabb ellenőrzésre számíthatunk, ha az útlevél tartalmaz korábbi utakhoz kapcsolódó, muszlim többségű országba szóló vízumot. Iráni vízum esetén megtagadjatják a hatóságok a beutazást!

 

Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.

 

Ország: A Közel-Keleten elterülő ország területe nagyjából hazánkéval egyezik meg, lakossága kb. 8 millió főre tehető. Izrael lakosságának 75% zsidó, 15-17% muszlim, de élnek keresztények és egyéb vallást követő csoportosulások is az ország területén. Természeti kincsekben és látnivalókban bővelkedik az ország. Nagy városai közül Tel Aviv, Jeruzsálem és Haifa emelkedik ki. Egész évben kellemes klíma jellemzi az országot. Lakosságának többsége igen segítőkész és kedves az ide látogató turistákkal, de elvárják, hogy szokásaikat tartsuk tiszteletben.

 

Időjárás: Nyáron hazánknál jóval melegebb időre kell számítani, a hőmérséklet 30 C fok felett várható napközben. Tavasszal és ősszel 20-25 C fok körüli napi hőmérséklet valószínű. Eilatban egész évben erős napsütésre és 25-35 C fokra lehet számítani.

 

Felszerelés: Érdemes egy nagy utazótáskát és egy kisebb táskát (mindennapi kirándulások, városnézések) magunkkal hozni. Réteges ruházkodást ajánljuk, néhány melegebb ruhát azonban pakoljatok a nagytáskába. Napszemüveg és napkrém se maradjon otthon, bár Izraelben lényegében minden beszerezhető.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak