NAGY KÖRUTAZÁS IZLANDON

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 10 nap / 9 éj

 

 

1 389 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
10 nap / 9 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: 5*
Szállás: Hotel
Utazás: menetrendszerinti járattal

Az ár nem tartalmazza:

 • félpanziós ellátás
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív program (minimum létszám 12 fő)
  Kék Lagúna

Az ár nem tartalmazza:

 • félpanziós ellátás
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív program (minimum létszám 12 fő)
  Kék Lagúna

Szállás:

9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos superior és négycsillagos szállodákban

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel  

Vulkánok, gejzírek, vízesések, gleccserek, lávamezők, trollok és elfek, csupa rendkívüli szépség… Ilyen hely csak egy van a Földön: Izland! Az Európához tartozó, de földrajzilag két kontinensen, az észak-amerikai és az eurázsiai tektonikus lemezek találkozásánál fekvő szigetország minden szempontból különleges hely, a szélsőséges természeti csodák varázslatos birodalma. Fából kevés van földjén, de vízesésből annál több – mintegy tízezer, s vulkánból is akad vagy 130, melyből 30 aktív. Nincs vasúti hálózata, csupán egy főútja és a szúnyog itt ismeretlen rovar. A víz olyan tiszta, hogy előkezelés nélkül folyik a csapból, a szépen csengő helyi nyelv pedig a legősibb élő nyelv Európában. Fedezze fel a páratlan Izlandot új csoportos körutazásunkkal, mely a sziget szépségeit részleteiben is igyekszik az utazók elé tárni gazdag programokkal, jó minőségű szállodákkal és magyar idegenvezető kíséretével.

1. nap: Budapest - Reykjavík

Elutazás Budapestről a déli órákban repülőgéppel, átszállással. Megérkezés a késő délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. A szállodai szobák elfoglalása után este szabadprogram pihenéssel.

2. nap: Snaefellsnes-félsziget

Reggeli után utazás a Snaefellsnes-félszigetre. A helyszín mesés tájai és felszíni képződményei Jules Vernét is megihlették, az Utazás a Föld középpontja felé című regényében: a bejárat megjelenítéséhez ezt a környezetet képzelte el. Látogatás a félsziget halászfalvaiban, Búdírban és Arnarstapiban. A partvidék erodált bazaltképződményeinek és madárszikláinak megtekintése után rövid gyalogtúra a fekete homokkal borított partszakaszon, a Djúpalónssandur vidékén, majd továbbutazás és szállás Snaefellsnesben.

3. nap: Skagafjödur régió – Eyjafjördur-fjord - Akureyri

Reggeli után Budadalur és Húnaflói érintésével utazás a Skagafjödur régióba. A környék elsősorban mezőgazdaságáról és az izlandi pónitenyésztéséről vált ismertté; az utazás során igen nagy számban láthatók ezek a kedves állatok. Útközben látogatás a Glaumbaer múzeumban, mely a helyi lakosság múlt század eleji életét mutatja be. Többek között meglátogatható egy tradicionális, gyeptetős izlandi parasztházikó is. A múzeumlátogatás után hajós bálnales az Eyjafjördur-fjordban, ahol az év ezen szakaszában kis szerencsével hatalmas lundakolóniák is láthatók. Érkezés az esti órákban a szállodában, szállás Akureyriben.

4. nap: Godafoss-vízesés – Námaskard – Krafla és Víti kráterek – Dimmuborgir - Myvatn

Reggeli, majd utazás Myvatnba, közben látogatás az izlandi történelem egyik legfontosabb helyszínénél, a pogány istenek vízesésénél, Godafossnál. A legenda szerint Izland lakossága itt tért át a keresztény hitre 1000-ben. A vízesés és a közeli Myvatn-tó megtekintését követően utazás Námaskard geotermikus, pezsgő iszapmedencéivel és gőznyílásaival taglalt régióiba, majd a Krafla és Víti kráterek felfedezése után séta Dimmuborgir lávalabirintusában, ahol az izlandi legendák szerint a föld összekapcsolódik a pokollal. Délután frissítő fürdő Myvatn termálfürdőjében. Érkezés a szállodában az esti órákban, szállás Myvatnban.

5. nap: Tjörnes-félsziget – Hjódaklettar kanyon – Dettifoss-vízesés

Reggeli után utazás a Tjörnes-félszigetre Húsavik érintésével. A környék egyik leghíresebb látványossága az Ásbyrgi mellett található patkó alakú szurdok, ami a legenda szerint Odin isten nyolclábú lovának, Sleipnirnek az egyik lábnyoma. Gyalogtúra a nagyjából 8000 évvel ezelőtt vulkáni tevékenység következtében kialakult, látványos bazaltképződményeiről híres Hljódaklettar kanyonban, majd utazás Európa egyik legnagyobb, 44 méter mély vízeséséhez, a Dettifosshoz, melynek érdekessége, hogy nem csupán folyó, hanem gleccser is táplálja. Szállás Myvatnban, érkezés a szállodába a kora esti órákban.

6. nap: Mödrudalsöraefi-felvidék – Lögurrin-tó – Reydarfjördur – Faskrúdfjördur – Stödvarfjördur

Reggelit követően utazás a Mödrudalsöraefi-felvidéken keresztül Egilsstadir falvának érintésével a Lögurrin-tóhoz, majd utazás Reydarfjördur, Faskrúdfjördur és Stödvarfjördur falvakba, útközben számtalan kisebb-nagyobb fjord megtekintésével. Stödvarfjördurban látogatás Petra néni kő- és ásványgyűjteményénél, mely több évtizedes gyűjtőmunka eredményeként mutatja be Izland legérdekesebb ásványait. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban, szállás a keleti fjordok szomszédságában.

7. nap: Höfn – Vatnajökull Nemzeti Park - Jökulsarlón-tó

Reggeli után utazás a keleti hegyvidéken keresztül Izland festői, délkeleti régiójában található Höfnbe, majd látogatás Izland legnagyobb egybefüggő jégmezejéről híres Vatnajökull Nemzeti Parkban, ahol a gleccserek, folyók, geotermikus és vulkanikus aktivitások különleges és változatos szépségű tájat hoztak létre. Rövid hajókázás a Breidamerkurjükull-gleccser melletti Jökulsarlón-tavon, majd utazás Kirkjubaejarklaustur falun keresztül a szálláshelyre.

8. nap: Raynisfjara – Skógafoss-vízesés – Seljalandfoss-vízesés – Gulfoss-vízesés – Geysír – Thingvellir Nemzeti Park – Reykjavík

Reggeli után rövid gyalogtúra a fekete, vulkanikus homokkal borított és hatalmas bazalttömbökkel szabdalt tengerparton, a Vík melletti Raynisfjarán. Látogatás a Skógafoss-vízesésnél, majd a híres Seljalandfoss-vízesésénél, melynek vízoszlopa mögött akár sétálni is lehet. Az Arany Kör mentén található látnivalók közül a következő Izland egyik legszebb vízesése, a Gullfoss, ahonnan pár perces utazás az 5-10 percenként kitörő és forró vízoszlopot magasba lövellő Geysír. Utazás a 2004 óta a Világörökség részét képező, az izlandi nép számára a legfontosabb történelmi helyszínnek számító Thingvellir Nemzeti Parkba. A nemzeti park területe a Föld egyik legérdekesebb része tektonikai szempontból, másrészt itt kiáltották ki Izland függetlenségét is. A park bejárása után utazás Reykjavíkba.

9. nap: Reykjavík (Kék Lagúna)

Reggeli után gyalogos városnézés Reykjavíkban vásárlási lehetőséggel, majd szabadprogram az izlandi főváros további felfedezésére egyénileg. Délután fakultatív programlehetőség: fürdőzés a Kék Lagúnában. A világ egyik legismertebb és legszebb szabadtéri termálfürdője egy lenyűgöző szépségű lávaterület közepén fekszik. A kéken csillogó lagúna vizét a fekete lávamezőben a közeli geotermikus erőműből kiömlő, lávamezőn felforrósodott, átlagosan 37–39 ° C-os, ásványi anyagokban igen gazdag, gyógyító tulajdonságairól és jótékony hatású iszapjáról is ismert víz adja. Transzfer, majd fürdőzés a festői szépségű, vízgőztől párás lagúnában (kb. kétórás program). Szállás Reykjavíkban.

10. nap: Reykjavík - Budapest

Reggel kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre repülőgéppel, átszállással. Megérkezés a késő délutáni órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Az ár tartalmazza:

 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Reykjavík – Budapest útvonalon, turista osztályon
   
 • utazás légkondicionált autóbusszal
   
 • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos superior és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel
   
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
   
 • magyar idegenvezető

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2022.07.02 - 10 nap / 9 éj
1 389 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak