Izland, a tűz, jég és gejzírek földje

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

988 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: menetrendszerinti járattal

·  Aktív gejzírek és káprázatos vízesések testközelből
·  Izland teljes körbejárása gleccsertől vulkánig
·  Hajókirándulás és bálnales a sarkkörnél
·  Fürdőzés a gőzölgő Kék Lagúnában

A nyugalom és a szabadság páratlan. Mindeközben testközelben érződik a természeti erők mozgása: ropogó gleccser, bugyogó forró víz, sziszegve feltörő gáz...
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

·  Aktív gejzírek és káprázatos vízesések testközelből
·  Izland teljes körbejárása gleccsertől vulkánig
·  Hajókirándulás és bálnales a sarkkörnél
·  Fürdőzés a gőzölgő Kék Lagúnában

A nyugalom és a szabadság páratlan. Mindeközben testközelben érződik a természeti erők mozgása: ropogó gleccser, bugyogó forró víz, sziszegve feltörő gáz...
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST – REYKJAVÍK

Indulás várhatóan a délutáni órákban Budapestről, Indulás várha­tóan a délutáni órákban Budapestről, este érkezés a keflavíki repü­lőtérre. Bepakolunk az autóbuszunkba és indulunk a szállásunkra.

2. NAP: ARANY KÖRÚT – DÉLI PART – HVOLSVOLLUR

Elkezdjük a sziget körbekerülését. Reggel indulunk az Arany Körútra. Meglátogatjuk a Thingvellir Nemzeti Parkot, amely az UNESCO Világörökségi Listáján szerepel, ez egyben Izland leg­első nemzeti parkja is. Utunk során híres gejzíreket és víz­eséseket csodálhatunk meg. A Strokkur nevű gejzírt például kb. 7 percenként láthatjuk működés közben, amikor kb. 40 méte­res magasságra lövelli ki a forró vizet. Izland ikonikus vízesését, a Gullfoss-t (Arany vízesés) szintén megnézzük. Ezután tovább utazunk a déli partra. Útközben láthatunk 2 csodaszép vízesést; a Seljalandfoss-t és a Skogafoss-t. Ezt követően megtekintjük a híres feketehomokos Reynisfjarara tengerparti szakaszt. Itt, ha szerencsével járunk, láthatunk néhányat Izland nem hivatalos nemzeti madarából, a lundából. Szállás Hvolsvollur közelében.

3. NAP: SKAFTAFELL – JÖKULSARLON

Első megállónk a Skaftafell Nemzeti Park lesz, amely a Vatnajökull Nemzeti Park része. Itt a legfontosabb látnivalók a gleccserek. Skaftafell látványát sokszor az Alpokhoz hason-lítják, melyről Ön is meggyőződhet. Gyönyörködhetünk a Svartifoss vízesésben, amely fekete bazaltoszlopairól híres. Innen ered a neve is, Fekete vízesés. Ez a vízesés adta az ihletet a fővárosi Hallgrímskirkja templomhoz. Következő megállónk Izland talán legkülönlege­sebb látnivalója, a Jökursárlón gleccserlagúna lesz. Ez Izland egyik legmélyebb tava is a maga 248 méterével. Itt lehetőség lesz fakul­tatív kb. félórás kirándulásra, egy kétéltű hajóval a jéghegyek között. Fakultatív hajózás: 50 € (helyszínen fizetendő), de előre le kell foglalnunk. Programunk végén tovább uta­zunk Hornafjördur régióba, ahol szállásunk is lesz.

4. NAP: KELETI FJORDOK – HALLORMSSTADUR – EGILSSTAÐIR

Ezen a napon a Keleti fjordok ismeretlen földjét járjuk be. A partvidék helyett azonban a belső területeket fedezzük fel. Itt található a Hallormsstadur-völgy és a Lagarfljot-tó. A legen­dák szerint ezen a részen egy tengeri szörny élt. Itt láthatjuk a sziget legnagyobb kiterjedésű erdős régióját is. Ennek a napnak egyik legszebb látnivalója lesz a Hengifoss vízesés, ezt követően Egilsstadirba utazunk, ahol a szállásunk lesz.

5. NAP: EGILSSTAÐIR– MYVATN-TÓ – GODAFOSS – AKUREYRI

Reggelit követően a Myvatn-tóhoz indulunk. A tó aktív vul­kanikus területen helyezkedik el, mivel a Katla vulkán nincs tőle messze. A tó közelében felfedezzük az örökké forrongó Námafjall geotermikus területet, amely meleg vizű források­ból, fumarolákból (olyan nyílás a földkérgen, amelyen keresz­tül gőz és gázok törnek a felszínre) és iszapmedencékből áll. Látni fogjuk Dimmuborgir láva alkotta sziklaformációt is, amely mai arculatát egy 2.300 évvel ezelőtti vulkánkitörésnek köszön­heti. Változatos domborzatát kőhalmok, üregek és barlangok tarkítják. Ez a régió azonban nem csak a vulkanikus aktivitá­sáról híres, hanem gazdag madárvilágáról is. Következő meg­állónk az Istenek vízesése, a Goðafoss lesz. Ez Izland egyik leglátványosabb vízesése: a Skjálfandafljót folyó zuhan alá 12 méteres magasságból. Programunk végén Akureyribe uta­zunk, ahol szállásunk lesz ezen az estén.

6. NAP: AKUREYRI – HRAUNFOSSAR – BARNAFOSS

Délelőtt Akureyriben gyalogos városnézés. A kis halászfalu Izland leghosszabb fjordjának, a 60 km hosszú Eyjafjörður végén fek­szik. Itt fakultatív bálnalesre lesz lehetőség 80 € (helyszínen fizetendő), de előre kell foglalnunk. Egy életre szóló élményt nyújt ezeknek a hatalmas teremtményeknek a látvá­nya. Utunk ezt követően a Hraunfossar vízeséshez vezet, amely egy ritka természeti jelenség. Egy földalatti hideg vizű forrás utat törve a felszínre, apró vízesések formájában sebesen zuhan alá a Hvita folyóba. Következő állomásunk a Barnafoss vízesés lesz. A Barnafoss név jelentése „Gyerekek vízesése”, amelyhez egy régi izlandi monda kapcsolódik. Idegenvezetőnk természetesen ezt is elmeséli. Folytatjuk utunkat Borgarnesbe, ahol szállásunk lesz.

7.NAP: BORGARNES – THINGVELLIR – REYKJAVÍK

Délre indulunk ezen a napon Hvalfjördurba. Elmegyünk a Thingvellir Nemzeti Parkot, ahol 930-ban megalakult az izlandi parlament. Ezt követően visszamegyünk a fővárosba, ahol a nap hátralevő részében szabadprogram. Szállásunk ezen az estén Reykjavík közelében lesz.

8. NAP: REYKJAVÍK – KEFLAVIK – BUDAPEST

Reykjavíkban, reggel, gyalogosan indulunk a városnézésre, mely során érintjük a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kul­turális központot, mely operaház is egyben. Ennek különleges homlokzata nem kis munkával a dán Henning Larsen Architects, a dán-izlandi médiaművész-látványtervező, Olafur Eliasson irá­nyításával valósult meg. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belvárosban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhet­jük az Alþingot (parlament), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Lesz szabadprogram is. Délután buszra szállunk és a híres Kék Lagúnához megyünk. A Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő és a láván felhevült tengervíz jótékony hatására a helyiek jöttek rá és az 1980-as években létre hoztak egy nyil­vános fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. A belépő 80 € (helyszínen fizetendő) Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható. Fürdés után transzfer a repülőtérre. Hazarepülünk az esti órákban. Budapestre a menetrend függvé­nyében, várhatóan a hajnali órákban érkezünk meg.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.07.29 - 8 nap / 7 éj
988 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak