Az ír sziget meghódítása

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

607 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
8 nap / 7 éjszaka
8 nap / 7 éjszaka
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Szállás: Egyéb
Utazás: menetrendszerinti járattal

·  Moher-sziklák, normann várak
·  Guinness sörgyárlátogatás és kóstolás
·  A világ legősibb whiskey lepárlója: Bushmills
·  2 nap Észak-Írországban: Belfast, Óriások Útja

Miért ajánlom Írországot? Mert gyönyörűek a tájak, fantasztikusak a kastélyok, semmivel össze nem téveszthető sörök és whiskey-k. És a ZENE!
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

·  Moher-sziklák, normann várak
·  Guinness sörgyárlátogatás és kóstolás
·  A világ legősibb whiskey lepárlója: Bushmills
·  2 nap Észak-Írországban: Belfast, Óriások Útja

Miért ajánlom Írországot? Mert gyönyörűek a tájak, fantasztikusak a kastélyok, semmivel össze nem téveszthető sörök és whiskey-k. És a ZENE!
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

Program:

1. NAP: BUDAPEST – SHANNON – BUNRATTY

Utazás menetrend szerint a Shannon repülőtérre, érkezés a kora délutáni órákban. Első állomásunk a Bunratty vár és skanzen, ahol egy középkori főúri várral és a XIX. századi paraszti életfor­mával, eszközökkel, bútorokkal ismerkedünk meg. Ezt követően szállásunkra utazunk.

2. NAP: BURREN – MOHER-SZIKLÁK – LIMERICK

Reggel a Burren Nemzeti Parkba megyünk, ahol több megalitikus sír, kelta kereszt és régi templom található. Egészen külön­leges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos, lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. Következő utunk a világhírű Cliffs of Moher-hez vezet, ahol sétát teszünk a kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak mentén, melyek 8 km hosszú szaka­szon, 230 m-es óriásként magasodnak a félelmetesen morajló Atlanti-óceán fölé. Jó idő esetén a tenger felől egy hajózás kere­tében is megtekinthetjük a Moheri Sziklákat. Utunk egyik csúcs­pontja az itt elénk táruló látvány. Elhagyjuk az óceánpartot és délután áthaladunk Limerick városán és a kora esti órákban fog­laljuk el szállásunkat Kerry megyében (2 éj).

3. NAP: KERRY GYŰRŰ – MUCKROSS

Reggeli után a világ egyik legszebb panorámaútjának választott Kerry-gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhelyét is. Az egésznapos túrát szá­mos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns park­kal. Élményekkel telve érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhe­lye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. A vörös söréről nevezetes település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik érde­kes épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században. Megtekintjük kívülről és közben le is tudjuk fényképezni. Szabadprogramunk során lesz lehetőség megkós­tolni a város híres termékét, a vörös sört. Ezt követően folytatjuk utunkat a Dublinban lévő szállásunkig (2 éj).

5. NAP: DUBLIN

Reggeli után buszos városnéző túrára indulunk. Végighajtunk az O’Connell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetessé­gei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a postahi­vatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. A Trinity College épü­letével folytatjuk programunkat, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592-ben. Ez az ország legrégebbi egyeteme. „Régi könyvtárában” ősi kódexeket tekinthetünk meg, pl. a Book of Kells-t. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol épí­tészeti remekek és színes, boltíves kapuk találhatók. Ezután a két legnagyobb protestáns templom vár ránk: az írek védő­szentjéről elnevezett színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172-ben az angol-normannok épí­tettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk egy fotó ere­jéig. A délután folyamán szabadidő is lesz, mely során emléktár­gyakat tudunk vásárolni. A híres Guinness sörgyárnál folytatjuk kirándulásunk. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t első­sorban erjesztő üzemként és raktárként használták, ma azon­ban a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, kezdetektől egé­szen a fogyasztásig. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. A Phoenix park érintésével térünk vissza szállásunkra.

6. NAP: ÉSZAK-ÍRORSZÁG: MOUNT STEWART HOUSE – BELFAST

Irány Észak-Írország: elsőként a régió leghíresebb kastélyát, a Mount Stewart House-t keressük fel, mely gazdagon beren­dezett termein kívül pompás kertjével is büszkélkedhet. Innen az Ír-sziget második legnagyobb városába, Észak-Írország fővárosába, Belfastba indulunk. Itt mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásár­lás, éjszakai élet, fesztiválok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek a híres írót, Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép a viktoriánus kort idézi, amikor a város lenyűgöző épületekkel hirdette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek közt az elegáns Stormont palotát, a helyi parlamentet, az impozáns Városházát, az Operaházat és a berlini fal belfasti alteregóját, a Békevonalat, mely még ma is áll, és a katolikus valamint a protestáns város­részt választja el egymástól. Délután rövid szabadprogramunk is lesz Belfast belvárosában. Szállás Belfastban (2 éj).

7. NAP: DUNLUCE CASTLE – BUSHMILLS WHISKEYLEPÁRLÓ - GIANT'S CAUSEWAY

Elsőként egy fotó erejéig megállunk a sziklás tengeröbölbe épült Dunluce romvárnál. Ezután felkeressük a világ legrégebbi whiskeylepárlóját, a Bushmills-t, ahol megismerhetjük a finom nedű gyártásának folyamatát, majd kóstoló és vásárlási lehető­ség is lesz. Délután lesétálunk az Giant's Causeway (az Óriások Útja) nevű csodálatos partszakaszra, melyet több ezer különle­ges alakú bazaltoszlop alkot. Nem véletlenül választották be az UNESCO Világörökségei közé. Este visszatérünk Belfastba, szállás.

8. NAP: TITANIC – MONASTERBOICE – MALAHIDE CASTLE

Reggel a kikötő felé vesszük az irányt, mely arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, s egyben utolsó útjára. A hajó rövid történetét bemutató látványos kiállításon megismerhetjük a hajógyárat, a hajó belsejét, a végzetes utazást és süllyedést, valamint a katasztrófa utóéletét. A déli órákban visszatérünk az Ír Köztársaságba, ahol egy rövid megállót tartunk az ír szi­get legnagyobb un. „magas keresztjeinél” Monasterboice-ban. Utolsó programként meglátogatjuk a kicsi, de annál hangula­tosabb Malahide kastélyt. Elegáns termei, kiterjedt, ősfákkal szegélyezett kertje és pillangóháza harmonikusan illeszked­nek egymáshoz, méltó záróakkordjaként az ír szigeten eltöltött hetünknek. Hazautazás a dublini repülőtérről az esti órákban.


Nagy-Britanniába (Észak-Írországba) csak útlevéllel szabad beutazni, a személyi igazolvány nem elegendő.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2023.05.07 - 8 nap / 7 éj
607 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

MÓDOSÍTÁS
 • 7.
  Vasárnap
 • 23.
  Vasárnap
 • 25.
  Vasárnap
 • 27.
  Vasárnap
2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak