Az ír sziget meghódítása

Galéria

A legkedvezőbb árak alakulása:

Legjobb ár:

 

- 7 nap / 6 éj

 

 

390 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
7 nap / 6 éjszaka
7 nap / 6 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Besorolás: 3*
Besorolás: A kategória
Utazás: egyénileg
Utazás: repülővel

·  Két ország, Írország és Észak-Írország a programban
·  Mesés tájak, meredek sziklafalak
·  Kelta, normann várak és kolostorok és kastélyok
·  Guinness sörgyárlátogatás Dublinban

"Miért ajánlom Írországot? Hogy megtudják, mennyire más, mint Anglia! Gyönyörű tájak, kastélyok, boldog emberekkel teli pubok és hozzá a ZENE."
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

·  Két ország, Írország és Észak-Írország a programban
·  Mesés tájak, meredek sziklafalak
·  Kelta, normann várak és kolostorok és kastélyok
·  Guinness sörgyárlátogatás Dublinban

"Miért ajánlom Írországot? Hogy megtudják, mennyire más, mint Anglia! Gyönyörű tájak, kastélyok, boldog emberekkel teli pubok és hozzá a ZENE."
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

Program:

1.     NAP: BUDAPEST – DUBLIN

Utazás Dublinba, az ír fővárosba a repülőgép menetrendjének megfelelően, várhatóan a délelőtti órákban. Megérkezésünket követően buszos városnéző túrára indulunk. Az elegáns Merrion térrel kezdünk, ahol építészeti remekek és színes boltíves kapuk találhatók. Végig hajtunk a Liffey folyó partján és az O’Connell Streeten, a főutcán, láthatjuk a „Félpennys” hidat, a híres postahivatalt, az 1916-os ír felkelés helyszínét és az „Emlékezés kertjét”. A Phoenix parkba folytatjuk utunk, ahol számos emlékmű közt rátalálhatunk a pápai keresztre is. Ezt követően megállunk a híres Guinness sörgyárnál egy látogatás erejéig. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták. Ma a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, a Guinness sör, egészen a kezdetektől a fogyasztásig. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. Este foglaljuk el szállásunkat Dublinban.

2.     NAP: DUBLIN – BURREN

Reggelit követően Nyugat-Írországba utazunk. Az ország méltán híres a whiskey készítéséről, ezért először egy whiskey lepárlóba látogatunk, ahol finomabbnál finomabb nedűket készítenek. Itt is lesz bemutató és kóstoló, sőt a végén vásárlási lehetőség is. Folytatva utunkat, megállunk a Burren Nemzeti Parkban. Itt rengeteg megalitikus sír, kelta kereszt és egy lerombolt XII. századi cisztercita apátság található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. Szállásunkra este érkezünk.

3.     NAP: MOHER-SZIKLÁK – BUNRATTY

Reggeli után első állomásunk a világhírű Moher-sziklák lesznek. 8 km hosszú szakaszon 230 m-es óriásként magasodik az óceán felett ez a sziklasor. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak és előtte, alatta, a félelmetesen morajló Atlanti-óceán. Ezután, jó idő esetén, akiknek kedvük van, azokkal a tenger felől egy hajózás keretében tekintjük meg a meredek sziklafalakat. Délután felkeressük a Bunratty várat és skanzent, ahol a középkori főúri és paraszti életformával, eszközökkel, bútorokkal ismerkedünk meg. Kora esti órákban elfoglaljuk szállásunkat Kerry megyében (2 éj).

4.     NAP: KERRY GYŰRŰ – MUCKROSS

Reggeli után a híres Kerry gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző panoráma és kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhelyét is. Az egész napos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal.

5.     NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castlenél, majd a Cashel-sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhelye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. A vörös söréről nevezetes település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik érdekes épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században, ezt megtekintjük kívülről és közben le is tudjuk fényképezni. Szabadprogramunk során lesz lehetőség megkóstolni a város híres termékét, a vörös sört. A városnézés és a szabadprogram befejezését követően, folytatjuk utunkat Dublinig. A város külső részén lesz a szállásunk. (2 éj).

6.     NAP: DUBLIN – BELFAST – DUBLIN

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy pihen a szállodában, illetve a környékén, vagy eljön velünk egy különleges fakultatív kirándulásra. Ha a szervezett kirándulás mellett dönt, akkor reggel indulunk az Ír-sziget második legnagyobb városa, ÉszakÍrország fővárosa, Belfast (vagy írül Béal Feirste) felé. Ebben a városban mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásárlás, éjszakai élet, fesztiválok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép a viktoriánus kort idézi, amikor a város lenyűgöző épületekkel hirdette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Városházát, a Stormont Parlamentet és az Operaházat is. Programunk befejezése után továbbindulunk a kikötő felé, mely arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, de végzetes útjára. A Titanic-központ kiállítását, aki szeretné, megtekintheti, a többieknek szabadprogram Belfastban. Késő délután indulunk vissza Írországba. Belfast fakultatív kirándulás (garantált indulás): 50 €. Szállásunk, mint előző nap.

7.     NAP: DUBLIN – BUDAPEST

Reggeli után programunkat Dublin belvárosában, a Trinity College épületével kezdjük, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592-ben, ez az ország legrégebbi egyeteme. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk egy fotó erejéig, majd az írek védőszentjéről elnevezett Szent Patrik-székesegyházat tekintjük meg, mely a második legnagyobb protestáns templom Írországban. A Krisztus Katedrálist is meglátogatjuk, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Szabadidő mely során emléktárgyakat tudnak vásárolni, vagy búcsúzóul egy pohár Guinness sört is elfogyaszthatunk. Utolsó programként meglátogatjuk a kicsi, de annál hangulatosabb Malahide kastélyt. Belső termei oly szépek, hogy méltó lezárása lesz az Írországban eltöltött hetünknek. Ezt követően transzfer a repülőtérre, hazarepülünk Budapestre, a Liszt Ferenc Repülőtérre. Érkezés várhatóan éjfél körül.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2021.05.31 - 7 nap / 6 éj
390 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak