A mogul India

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
India

Az arany háromszög, akár már 2 főtől!

Delhiben a Kutub Minár minaret tornya, Jaipurban az Amber-erőd és persze Agra ahol a Taj Mahal teszi fel a koronát a programra. Az indiai aranyháromszög, három legfontosabb és legtöbbet látogatott helyszínei. De számos további csodát is tartogat az utunk programja, amelyet ajánlunk mindazoknak, akik a szokásostól jóval több időpontból szeretnének válogatni. Ugyanis helyszínek meglátogatására legkedvezőbb időszakban nem csak 1-2 indulási időpont áll rendelkezésre. A program helyi, angol nyelvű idegenvezetéssel zajlik, de felár ellenében, magyar nyelvű helyi kolléga is tud csatlakozni a városnézésekhez!
A program részvételi díja nem tartalmazza a nemzetközi repülőjegyet. Ennek megvásárlását a gyakorlott utazók természetesen maguk is intézhetik, de irodánk is örömmel ad ajánlatot és készítjük el foglalását.

Utazás alapadatai:

Utazás: egyénileg
Típus: Klasszikus körutazás

Szállásleírás:

1 éjszaka szállás Delhi
HOTEL PICCADILY *****, vagy hasonló

2 éjszaka szállás Dzsaipur (Jaipur)
HOTEL PARK REGIS *****, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Agra
HOTEL HOWARD PLAZA THE FERN *****, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Delhi
HOTEL IBIS AEROCITY ****, vagy hasonló

A helyi besorolás szerinti 4-5 csillagos szállodák. A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!


A mogul India

Szállás: Hotel
Besorolás: 4-5*

Egyéb szolgáltatások:
4-5*, Hotel

Programleírás:

1. nap
Napközben elutazás Budapestről (irodánk javaslata a Turkish Airlines menetrendszerinti járataival  Isztambuli átszállással), majd az esti géppel továbbutazás Delhibe, éjszaka a repülőgép fedélzetén (egyénileg foglalt repülőjegy, amely nem a részvételi díj része).

2. nap
A kora hajnali órákban megérkezés Delhibe, majd indul a városnézés. Az óvárosban elsőként elhaladunk a Vörös Erőd mellett, majd az első látnivaló a Jama Masjid mecset lesz. A város központjában található, Dzsahán sah által, 1656-ra elkészült gyülekezeti mecset Indiában az egyik legnagyobb, udvarán egyszerre 25 000 hívő imádkozhat. Érdemes megmászni az egyik 40 méter magas, vörös homokkőből és márványból emelt minaretet, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra. A delhi városnézés a Chandni Chowk negyedben folytatódik, amely színpompás piacáról híres. További különlegesség, hogy itt riksákkal zajlik az utazás! Majd Új-Delhi városrész következik, amely fő látványossága a Kutub Minár, amely a legszebb iszlám ihlette épületegyüttes egész Indiában. Világhírű az itt látható, több mint hetven méter magas minaret. Majd Humájun császár síremlékét látogatjuk meg, amely az első sírkert volt a térségben és inspirációja volt több további hasonló épületnek, például a Taj Mahalnak. Végül a hazaút során elhaladunk a monumentális katonai emlékmű, az India kapu mellett. Szállás Delhi.

3. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból és utazás Dzsaipurba. Rózsaszín városként is ismerjük, mert második Jai Singh maharadzsa Shiva imádata miatt a város falait, épületeit és templomait is az istenség kedvenc színére festette. A többszöri megállással tarkított utazás után a szállodai szobák elfoglalása, majd a lehetőség felfrissülésre, átöltözésre. Este az utazás egyik legérdekesebb programja következik, vacsora egy helyi család házában! Szállás Dzsaipur.

4. nap
Reggeli a szállodában, majd kezdődik a városnézés Dzsaipurban, első látványosság a Szelek palotája. A híres épület egy viszonylag szűk és igencsak forgalmas utcában található, ezért itt csak rövid fényképezési lehetőség nyílik. Majd a világhírű Amber erőd következik, amely egy hegy tetején foglal el stratégiai helyzetet. A feljutás külön élmény, ugyanis uralkodókhoz méltóan, elefántháton tesszük meg az utat! Az erőd palotái, kertjei és számtalan terme kitűnő fotó téma, de a látványosságok között kígyózó tömeg színes kavalkádja is megkapó látványt nyújt. Innen a Városi palota a következő állomás, amely több híres épületből áll, mint a Mubarak Mahal, a Chandra Mahal, Badal Mahal és a Sri Govind Dev templom. Majd Jantar Mantar, a 18. században épült csillagászati obszervatóriumot tekintjük meg, amely műszereit még most is használják. Ha az idő engedi, a szállásra visszatérés közben az óváros piacát is útba ejtjük. Szállás Dzsaipur.

5. nap
A szállodai reggeli után kijelentkezés a szobákból, majd utazás Dzsaipurból Agrába. Útközben Fatehpur Sikri meglátogatása. A város a mogul birodalom politikai fővárosa volt, ahol az UNESCO védelem alatt álló palotákat és mecseteket látogatunk meg. Ez után buszos utazás Agrába. A megérkezés után a szállodai szobák elfoglalása, majd csomagok lepakolása után látogatás az Vörös erődben, amely később Dzsahán sah börtöne volt, ahová Aurangzeb nevű fia zárta. Az eredetileg erődnek készült hatalmas épületegyüttes az évszázadok során városnyi méretű palotává változott. Szállás Agra.

6. nap
Ma a szállodát korán, még reggeli előtt hagyjuk el, hogy a nagy tömeg érkezése előtt, az utazás fénypontját jelentő Taj Mahal felkeresése a lehető legzavartalanabb legyen. Az 1532 és 1647 között épült mauzóleumot a világ egyik csodájaként tartják számon. A közel 500 évvel ezelőtti épület a mai napig is mérnöki mestermunka, a látvány pedig valóban lélegzetelállító. Dzsahán sah szeretett feleségének állított örök emléket a hófehér épületegyüttessel. A látogatás után visszatérünk a szállodába, ahol nyugodt tempóban fogyasztjuk el a jól megérdemelt reggelit. A szobákban kis felfrissülés, majd csomagolás és kijelentkezés. A napi program után buszos utazás a repülőtérhez közeli szálláshelyre, a szobák elfoglalása, pihenés a hazaút előtt. Szállás Delhiben, a repülőtér mellett.

7. nap
A rövid éjszakai pihenő után, utasaink reggeli csomagot kapnak a szállodában, majd kora hajnalban transzfer a repülőtérre. Elutazás a Delhi-Isztambul járattal (egyénileg foglalt repülőjegy, amely nem a részvételi díj része). Dél körül átszállás Isztambulban, majd tovább utazás. Megérkezés a helyi idő szerint, a koradélutáni órákban Budapestre.

 

A részvételi díj tartalmazza
5 éjszaka szállást 4 és 5 csillagos szállodákban, reggelit a szállodákban, transzfereket, a leírásban szereplő programokat és belépőjegyeit, helyi angol nyelvű idegenvezetéssel.

A részvételi díj nem tartalmazza
Nemzetközi repülőjegy és illetékei, félpanziós felárat, helyi szervízdíjakat, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása:
A programban nem említett további étkezések, italok, borravalók, személyes kiadások.
Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során az idegenvezető, szállodai és az éttermi személyzetnek, valamint a sofőrök is elvárják a borravalót. Kérjük kb. napi 5 USD / utas összeggel készüljenek erre a kiadásra (összesen az említett kollégáknak). 

Kiutazás:
Javasoljuk a Turkish Airlines járataira foglalni jegyeket, náluk érhető el legtöbbször a legjobb ár, tervezett menetrendjük pedig tökéletesen illeszkedik a programhoz:
Budapest BUD – Isztambul IST     TK 1036      09:05 – 12:15
Isztambul IST – Delhi DEL              TK 716       20:50 – 04:40#1 (érkezés másnap hajnalban)

Delhi DEL – Isztambul IST               TK 717      06:50 – 11:00
Isztambul IST – Budapest BUD      TK 1037    18:15 – 19:15

Étkezés:
Bőséges büféreggeli a szállodában, felár ellenében vacsora a szállodákban / éttermekben.

Ruházat:
Az évszaknak megfelelő, minél kényelmesebb, lehetőleg pamut ruházat és réteges öltözködés javasolt. A viszonylag sok séta miatt a már bevált, kipróbált lábbeli mindenképp fontos. Valamint érdemes a napsütés ellen sapkával, kalappal esetleg kendővel védekezni, sőt a védőfaktoros arckrém is jó szolgálatot tehet.
Fontos, hogy templomok és a különböző vallásokhoz kötődő látnivalók helyszínein sok esetben öltözködési előírásokhoz kötik a belépést. Hölgyek számára a miniszoknya, rövidnadrág és a vállakat szabadon hagyó pántos felsők nem megengedettek. A férfiaknak egyes helyeken tiltják a rövidnadrágot és a vállakat szabadon hagyó trikót.
A hölgyeknek már csak a fentiek miatt is érdemes egy vállkendőt maguknál tartani, ami még nagy segítség lehet akkor is, ha a buszok és szállodák légkondicionáló berendezései túl hideget fújnának.

Időjárás:
A márciusra és októberre tervezett utazás alatt kifejezetten kellemes időre lehet számítani. Napközben 22-25C fok körüli átlaghőmérsékletre és éjszaka is csak 15-20C fok köré hűl le a levegő. De ha naposabb időszakot sikerül kifogni, akkor nappal akár 30C fok feletti értékre is számítani kell. Csapadék csak elvétve fordulhat elő, a március és az október is kifejezetten száraz és meleg időszak.

Vízum:
Magyar állampolgárok számára az Indiába történő belépés vízumhoz kötött, a beutazás csak előzetesen elkészített vízummal lehetséges. Elektronikus vízumra van lehetőség, ezt a következő linkre kattintva igényelheti: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html Ennek ügyintézését irodánk vállalja. Ehhez a hátralék befizetésekor (indulás előtt 30 nappal) még pár személyes adatra lesz szükségünk és az útlevél fényképes oldalának, színes másolatára jpg formátumban.
Fontos, hogy az útlevélnek a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes kell lennie.

Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötését kifejezetten ajánljuk. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:
A Nemzetközi Oltóközpont honlapján található információk alapján, az Indiába utazók részére kötelező védőoltás nincs. De kérjük Utasainkat, hogy kérjék ki háziorvosuk véleményét a javasolt oltásokkal kapcsolatban (Hepatitis A és Hepatitis B).
FONTOS: tilos a csapvíz fogyasztása, vagy jégkockával készült bármilyen ital fogyasztása, valamint szigorúan tilos az utcáról vásárolni és fogyasztani bármilyen élelmiszert, ott készített ételt, vagy gyümölcsöt. Kérjük kizárólag palackozott vizet fogyasszanak és fogmosáshoz is csak ezt használják. Palackozott vizet vagy az autóbuszon, a gépkocsivezetőtől, vagy az idegenvezető által javasolt helyeken tudnak vásárolni.

Különleges étkezés, étel intolerancia:
Körutazásunk során használt szállodákban a reggeli büfé jellegű, valamint a felár ellenében választható szállodai / éttermi vacsorák menüsorosak. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az irodánk által biztosított étkezések esetén, nem áll módunkban semmilyen különleges menüt visszaigazolni. Ezért bármilyen étel intolerancia esetén, kérjük, hogy a kínált választékból, a speciális igényeinek megfelelően válasszon.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak